Bebek Beslenmesi Meleğine yeni kavuşmuş bilinçli anneler...

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

meraba kızlar
benim bebeğim bugün 5 aylık oldu
13 mart doğumlu
ek gıdadan bahsedilmiş
paylaşsanız da biz de faydalansak
şu ana kadar anne sütüyle beslendi
meyve falan tattırdım
ama öğün olarak bişey vermedim henüz
sanırım artık başlamak gerekiyor
neyi, ne kadar vermeliyim bilemiyorum
yardımcı olursanız sevinirim
kolaylıklar diliyorum herkese

merhaba tatlım,hoş geldin.benim kızım da 5 ayına yeni girdi.10nisan doğumlu.ben de bu konuda çok araştırıyorum,ama hala başlamak istemiyorum. 6 ayını beklemek istiyorum,ama çok hevesliyim.sana şunu söyleye bilirim.1 arkadaşımın kızı 4aylık ve doktoru ona böyle tavsiye etmiş ilk gün 1 çay kaşığı elma suyuyla başla,sonra 2 çay kaşığı,sonra 3 çay kaşığı,5ci güne dek sadece elma suyu ve 30ml olanadek artır,ama 30mlden fazla verme.sonrakı 5 gün muzla başla,böğle çay kaşığıyla,5gün sonra lor peyniri,böyle işte.ben böyle başlamayı düşünüyorum,ama hiç bir yerde geniş anlatımlı bir şey bulamadım,bulursan burada paylaş kuzum.

Kimse senin kötülügün için konusmamıs o yüzden üslubuna dikkat et..Anlatmak istedigini dogru anlatabilseydin bu kadar tepki almazdın.Tecrübe istiyorsan diger annelerin bazı seyleri senden önce tecrübe edinmis insanların fikirlerini önemse.

mrhba cnm benim kızımda 15 mart doğumlu ve bizde ek gıdaya başladık ilk yediğimiz sey aptami sütlü pirinçli kaşık maması oldu sonra milupanın meyva püreleri yoğurt fln şimdi sebze çorbası fln ama artık hazır yok hepsi ev yapımı bebelac çavdarlı kahvaltı ile başlıyruz güne aptamil tahıl arışımı ile bitiriyoruz gün arasında bi erede meyve veya çorba ama karın dyurmuyoruz onun dışında hep anne sütü yetmezse mama ile dvm umarım anlata bilmişimdir ama sorun olursa yaz cvp verebilirim

anladım canım
ben geçen ay, meyvelerden falan tattırdım, birer çay kaşığı ölçüsündeydi her şey
ama bu ay artık, öğün olarak vermemi istedi dr
ama işte sebze çorbası falan pek bilmiyorum ben, ne kadar verceğimi de bilmiyorum
dün azıcık pekmezi sulandırdım, içine ekmek içi attım biraz, iştahla yedi bizimki, kahvaltı niyetine yani
doğru mu yanlış mı bilmiyorum
peyniri de aynı şekilde denemeyi düşünüyorum
zaten bu ay artık meyveleri de veriyorum ezerek
uyku durumu nasıl seninkinin?
mart anneleri topiğinde de sordum bu durumu, gece sık sık uyanıyor bazen
bu tam tahıllı mamaların bayağı tok tuttuğunu öğrendim
ama sütüm de yetiyor çok şükür, ondan versem mi bilemedim

benim de 14mart doğumlu.
ben 4aylıkken başladım ek gıdaya. çünkü gece dışında asla emmiyordu.
4,5aylık olunca da tamamen bıraktı emmeyi
çünkü sütüm artık çok az geliyordu (gündüz emmediği için) gece de sadece 1 saat tok tutuyordu.
kilo alımı da az olunca mamayı arttırmak zorunda kaldım.
şimdi daha iyi kilo aldı.

5 aylık olana kadar süt aralarında meyveleri tel süzgeçten geçirip tattırdım. (elma,şeftali)
tatlı meyve bulamadığım zamanlar hazır kavanozları aldım severek yedi içlerinde pirinç unu da var.
bugun elma+havuç olanı yedirdim çok sevdi.
sütlü pirinçli mama yedirdim. pek sevmedi armutlu tahıllı yedirdim onu daha çok sevdi.
ev yapımı yoğurt tattırdım.

şimdi de bunların miktarını biraz arttırdım.
bugun sebze püresi yaptım verdim çok sevmedi yutarken titredi :) devam sütü yapıp içine kattım daha severek yedi.
patates,havuç,kabak ince ince doğrayıp haşladım suyuyla ezdim yine tel süzgeçten geçirdim öyle verdim.

zorlamıyorum yediği kadar yediriyorum. zaten bunları yedikten kısa süre sonra süt içmek istiyor. 1 saat sonra filan sütünü veriyorum.
günde 600cc süt vermeye çalışıyorum.

kendi sütümü sağdım ama ne yazıkki 20cc çıktı.

ekmek içi mi canım bunlar ağır değil mi? daha 5 aylık bebeğin. 6aydan sonra kahvaltı. hem sütün de yeterliymiş bence hafif şeylerle başla. meyve püresi sebze püresi kaşık maması gibi

milupanın sitesine gir güzel tarifler var.

ay ben şimdi çok utandım
bilmiyorum diye de belirttim
tabi araştır, öğren diyebilirsiniz :26:
ama işte böyle böyle öğrencem
zaten çok bişey de yapmamıştım
çünkü yarım saat sonra beni emmek istedi
demek ki miktarı az vermişim (iyi ki)

bebeğni bence de her seni istediğinde emzirmelisin canım..sana ihtiyacı var..o ne anlar disiplinden daha minicik..disipline değl sevgiye ihtiyacı var şu an :)

bebeğni bence de her seni istediğinde emzirmelisin canım..sana ihtiyacı var..o ne anlar disiplinden daha minicik..disipline değl sevgiye ihtiyacı var şu an :)
ii geceler rahatsız eetıgım için özur dılerım sızler dogum yapmıs kısılersınız belkı yardım edersınız dıe dusundum
hamılelıgımın 24. haftası içindeyim ve hamılelıgımın basından berı yesıl sarı akıntım var ve cok yogun doktorum neo penotran dıe bır fıtıl ve krem verdı. fıtılımi kullancaktım ama erımıs krem gıbı olmus bıdaha aldım oda aynısı ustunde buzdolabına konmaması gerektıgı yazıyo mantar suyun erken gelmesıne sebep olur dıe bıcok sey okudum cok korkuyorum nasıl gecırebılırım bu ılletı? doktorum anlamıyo benı zor durumdayım bı bılgınız varsa paylasırsanız sevınırım

canım Rabbimşfa versin ben öyle bişey yaşamadığım için hiç bilmiyorum inan ki..başka bi doktora sor ya da topiklerde hamile arkadaşlara rica et doktorlarına sorsunlar..sıkıntı yapma her şey geçiiip gidiyor..Sevgiler.. kolay doğumlar

amin canım tesekkur ederım yınede sagolasın Rabbim bebeğini sağlıcakla büyütmeni nasip etsin hayırlı geceler

pekmezi güvenle yedire bilirsin çünkü bizde kan damlası yerine hergün 1 çay kaşığı pekmez içiyoruz doktor dedi evet tahıllı mamalar tok tutuyo benim kızım akşam 8 de yiyo gece 2 de uyanıyo sağdığım 100 ml anne sütüne bi ölçüde tahıl maması koyup içiriyorum sabah 6 da uyanıyo tekrar yani gece bi kere uyanıyo gecen tahıl maması vermeden uyuttum her 2 saatte bi uyandı sabahta kahvaltıda çavdar lı mama yiyo içinde pekmez artık labne peynirde koymak isitiyom

meraba canım
benim de dediğin türden akıntım vardı
ve tarif ettiğin gibi bi fitil vermişti dr
ama fitili anca elimle ezsem, yumuşatsam krem kıvamına gelirdi
yani, açtığımda şekli belli bi fitildi, kullandım bi hafta boyunca
açıkçası mantarın suyun erken gelmesine neden olacağını da bilmiyordum ben
sadece şu var, artık günlük ped bile yetmiyordu bana, rahatsız olmuştum
dr tahlil yapmıştı, ben de şikayetimi söyleyince fitil vermişti
kullandım ve aşırı derecede kupkuru yaptı bu sefer
afedersin ama akıntı falan hiçbi şey kalmadı
doğuma az bi zaman kala kullanmıştım ben
havalar sıcak mı bulunduğun yerde?
acaba ondan mı erimiş fitil?

merhaba :) evet canım bulunduğum yer aşırı sıcak sanırım o yuzden fıtıl erıyo buzdolabndada saklamak sakıncalıdır yazıo bnde elım kolu baglı kullanmıyorum elımden geldıgınce bıkını bolgemı kuru tutmaya calısıyorum bıcok yazı okudum suyun erken gelmesıne neden olur dıe ama uzman tvde doktor mantar deılde ıdrar yolu enfeksıyonu neden olur dıo bıraz rahatladım ama hala içimde sıkıntı var :18: senın kullandıgın fıtılın adı neydı canm hatırlıyomusun?

hayır canım, hatırlamıyorum maalesef :44:
6 aydan fazla oldu zaten

anladım canım. inşallah bende bi sorun olmadan bebişimi kucağıma alırım :)
Allahım sağlıcakla bebeğini büyütmeni nasip etsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…