Bebek Beslenmesi Meleğine yeni kavuşmuş bilinçli anneler...

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

_AYNURA_

Nirvana
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2012
21.116
28.158
598
36
Benim meleğim 4 aylık,çok akıllı bir bebek maşallah,ben de bilinçli bir anne olduğumu düşünüyorum.buradan fikir almak isteyen her kese yardımcı olur,hem de buraya toplaşan tontiş bilinçli annelerden tavsiyeler ala bilirim,nasılsa önümüzde uzuuuuuuuuuuuuun bir yol var.gelinde bu yolu bilikte kat edelim....tatlı hamişler siz de yazın,sorun,her şeyi ama her şeyi keyifle sizinle paylaşa bilirim.

bende 4 buçuk aylık bi anneyim bebeğim son 1 buçuk aydır çok huzurlu problemsiz bi bebek bi kaç gündür sadece bana sesli gülmesine bayılıyorum allahım tüm evlatları korusun

bende 4 buçuk aylık bi anneyim bebeğim son 1 buçuk aydır çok huzurlu pro blemsiz bi bebek bi kaç gündür sadece bana sesli gülmesine bayılıyorum allahım tüm evlatları korusun

hoş geldin tatlım.Allah nazarlardan korusun.benim de kızım çok tatlı ve uslu.bunun bir az hamileliyimi sakin geçirmemle,bir az da doğduğundan beri belli bir disiplin içinde büyütüyorum.Aslında bu disiplin,(3saatten bir doyurmak) belki de sütümü azaltdı ama yine de memnunum.günde 1 ya da iki kez emiyor ama üstüne mama yemeden doymuyor.senin ki nasıl besleniyor?

Bebegini 3 saatte bir degil her istediginde emzirmelisin..gaz su bu meselesini unut bebek bu sana ihtiyaci oldugu icinde emmek istiyebilir..

canım benim kızım hiç beni emmedi bende sütümü sağarak veriyorum bazen tüm gün yetiyo bazen günde bi kere mama veriyorum ama şimdi aptamilin tahıl karışımı diye bi gece maması var aslında kaşıkla yenmesi gerek ama ben gece yatmadan 150 milim suya 4 ölçek mama dan yapıp yediriyorum çok güzel tok karnına uyuyo akşam 8 sabah 6 gece de 2 de uyanıyo tekrar anne sütü içiyo yani çok şükür düzene girdik ama diş sıkıntımız başladı ya

Ben ek qidalara eylülden sonra başlamak istiyorum,havalar çok sıcak korkuyorum bağırsakları bozulur diye.meyve suyu falan da veriyomusun? ben hiç bir şey vermiyorum,sadece mama .peki diş sıkıntısı neden böyle erken başladı?neden anlıyorsun ki bunu?

evet meyva suyuda veriyorum elma ile şeftaliyi karıştırıyorum yada armut ve elmayı yada kayısı elmayı yada azar azar sade olarak veriyorum ama günlük 30 milimin üzerine çıkmıyoruz çok şükür bi sorunda olmuyo di sıkıntısınıda salyası çok akıyo ve ne bulursa ağzına götürüyo çok terliyo normalden fazla aniden ağlamaya başlıyo doktora götürdüm doktor diş taslağı olumuş yakında çıkartır dedi diş etleri çok sert oldu saten bide ilk ek gıdaya elma suyu ile başladım saten sonr adiğer meyvelerle karıştırdım bide siz kan damlası kullanıyomusunuz yan etkileri oluyomu

. Çocuğunu saatli emzirerek sütünü azaltmış ve mama ile beslemenden çok bilinçli bir anne olduğun belli. Bilinçli ve disiplinli olmasaydın ne olurdu bilemem artık

herkeze mrhaba benimde oğlum 4 aylık ama çokkkkkkkk yaramaz şimdiden çok hareketli yatırıyorum arkamı dönmeden yüzü koyun dönüyor beşiğe yetırınca ayaklarını beşikten dışarı sallıyor ama onu çok seviyorum 15 yıl sonra kavuştum ona tüpbebek oğlum senelerin acısını çıkarıyor

allah bağışlasın cnm ne güzel işte bol bol oynarsın oğlunla benim kızda çok hareketli maşallah rabbim isteyenlere versin çok yoruyo bazen ama bi gülümsemesi yetiyo herşeyi unutmama

Canım belki yazdıklarımı hoş karşılamayacaksın ama şu yazdığını okuyunca seni uyarmak istedim. Bebeğim neredeyse 11 aylık ama ben hala bilinçli olduğumu düşünmüyorum. Çünkü sürekli yeni şeyler öğreniyorum.

Nasıl ki bizler bir gün daha fazla aç, birgün iştahsız olabiliyorsak bebekler de öyle. Bi gün daha sık birgün daha seyrek aralıklarla emmek isteyebilir. 3 saatte bir bebek beslenebilir ama bu anne istediği için değil bebek eğer 3 saatte istiyorsa olabilir ancak. Ki siz kendi DİSİPLİNinizle olduğunu yazmışsınız zaten. Onu acıktığında aç bırakmak disiplin midir ya? Çok kızdım size kusura bakmayın.

Günde 1-2 kez emip üstüne mama içiyor demişsiniz. Nasıl yani tüm gün sadece 2 öğün mü besleniyor evladınız?

Tekrar söylüyorum, YEMEKLE ÇOCUĞUNUZU DİSİPLİNE edemezsiniz. Bu bebeğinize çok büyük bir kötülük. Bunu aklınızdan çıkarmayın lütfen.

Sevgiler.

merhaba canım, evladını Allah sana bagışlasın.. Benim de 3 aylık bir oğlum var bende bebeğimi senin ki gibi 3 saatte bir besliyorum soyle ki bizim gunumuz sabah 7 yada 7,30 gibi baslayip uyanır uyanmaz 110 cc mama, oyun oynama ve en gec 9.00 da sabah uykusuna uyuyup 10.30 ya da 11.00 de uyanma oluyor. Bu dongu gun içinde aynı sekilde devam ediyor. Boyle olunca da bebek 3 saatte bir beslenmis oluyor. ve evet bebegi disiplin altına almış oluyorsun. Her istediğinde vermek yerine belirli saatlerde vermeyi bebeğe ogretince bebek de ona adapte oluyor. aksam da saat 9da uyuyor gece 12 de ruya ogunu veriyorum sabah 5,5 6ya kadar deliksiz (41,5 kere masallah) uyuyor hicccc uyanmadan cunku gun icinde bebegimin ne kadar mama yediğini biliyorum. Gunduz tam randumanlı beslenen bir bebek gece o kadar iyi uyur.. (tecrubeyle sabit)

Benim en bastan beri sutum azdı ne ettiysem ne yaptıysam sutum artmadı.. Bebegin tek ogunu 110 ya da 140 cc ancak benim sutum 6 saatte ancak 70-80 cc oldugu için bebğime mama veriyorum. Mama vermekte dunyanın sonu değil.. Bazı bebeklerde mama yiyerek beslenecek... illa anne sutu olarak da diretmiyorum ne yapabilirim sut yetmiyorsa bebeği ac birakmak mi iyi besleyip huzurlu sekilde uyuması mi iyi..

neyse opuyorum

Sutu arttirmanin yolu sık sık emzirmek bol sıvı..daha bebekleriniz kucuk sutum yok diye kestirip atmayin zamanla cogalır.disiplin olayini abartmissiniz.arkadasin dedigi gibi beslenmesiyle disiplin olmaz.

Son düzenleme:
Sutu arttirmanin yolu sık sık emzirmek bol sıvı..daha bebekleriniz kucuk sutum yok diye kestirip atmayin zamanla cogalır.disiplin olayini abartmissiniz.arkadasin dedigi gibi beslenmesiyle disiplin olmaz.

Aynen arkadaşım katılıyorum.

Birde şunu ekleyeyim; ek gıda döneminde aralıkları istemesenizde 3 saatten aşağı tutacaksınız. Çünkü bazen küçük bi kaseyi bile yedirmeniz 45 dk'yı bulabiliyor. 2 saatte bir bile beslediğim oluyor. Sabahları daha iştahsız oluyor, öğleye doğru daha sık yiyoruz.
Bence hazır bebişleriniz istiyorken, her istediklerinde emzirin ya da mama verin.
Bence sık sık beslenmeleri ek gıda döneminde işinize yarayacak. bebekleriniz 10-11 aylık olduklarında bu dediklerimi hatırlarsınız :))

İnşallah bebişleriniz hep iştahlı olur.

Beslenme ve uyku eğitimini doğru bulmuyorum. 2 aylık bir oğlum var. Canı ne zaman istiyorsa emziriyorum, canı ne zaman isterse o zaman uyuyor. Evet ben yıpranıyorum ama onun mutluluğu için herşeye değer. Bu disiplinler için erken bence. Bebeğimin şu anda bana ihtiyacı var. Aramızda güven oluştuğunda bebekte bazı şeylere hazır demektir. Bu da en az 7-8 aylık olduğunda mümkün olur diye tahmin ediyorum.

Merhaba kızlar,uzun zamandır giremedim,annemlerdeydim. dün akşam geldim.ilk başlarda yorumlarınızı okumuştum ama bu kadar ön yargıya cevap bile vermek istemedim.ama şimdi diğer arkadaşların olumlu paylaşımlarını gördükce yazmak ve devam etmek istedim.kızımla her şey yolunda çok şükür.hızla büğüyoruz.sadece son 2 gündür her mamasında en 30cc yemiyor.neden ola bilir anlamadım.bir fikri olan varsa yazsın.mamanın üzerinde yazdığına bakarsak şimdi onu 3.5saatte bir doyurmalıyın,ama ben 3 saatte veriyorum acaba çok fazla acıkmamış ola bilir mi? kafam karışık bir az.:44::44::44::44:
Bebegini 3 saatte bir degil her istediginde emzirmelisin..gaz su bu meselesini unut bebek bu sana ihtiyaci oldugu icinde emmek istiyebilir..

. Çocuğunu saatli emzirerek sütünü azaltmış ve mama ile beslemenden çok bilinçli bir anne olduğun belli. Bilinçli ve disiplinli olmasaydın ne olurdu bilemem artık
Ilk smslerinizi okuduğum da beni resmen açtığım konudan soğuttunuz ya.bu ne ön yargı???tabiki ben de bebeyimi emzirmeye bayılıyorum.onu sütümle beslemek elimden geleni yaptığımı düşünüyorum,günde 6ltre su içtiğim bile oluyordu,rezene çayı,süt,su,sıvı qıdalar,çorbalar,ilaçlar,kompostolar,hurmalar ve daha neler neler.ama hiç biri artırmadı ve mama vermek zorunda kaldım,zaten mamanın üzerinde de günde kaç kere verileceyi yazıyor,bu da 3saatte bir oluyor,bu da bebeğime yetiyor.1 ay yalnızca anne sütü verdim ama sora doyuramadım.lütfen önyargılı davranmayalım,bu kadar sivri dilli deyil de bir az hoş görülü ve anlayışlı olalım
Allah bağışlasın kuzum.Benimkisi daha öğyle haraketlenmedi nedense,sadece elleri ayaklarıyla,dizleriyle oynuyor.çok ses çıkarıyor,adeta çığlıklar atıyor ya
sen baya ek gıdaya geçiş yapmışsın tatlım.kan damlası kullanmıyorum ama benim bebeğim çokkkk terliyor,kafası özellikle ben de vitamin d kullanıyordum,ama havalar sıcak diyie bıraktım.
Hyır tatlım bu kadar hoşgörülü bir eleştiriyi tabi ki de anlarım.ben şu dört ay içinde bilinçli olduğumu düşünüyorum,ama abartmış da ola bilirim.hayır canım beni yanlış anlamışsın,günde 6-7 defa besleniyor,bunun sadece 2sinde hem süt hem de mama veriyorum.şu saat meselesini de yukarıda anatdım.mamaların üzerinde yazıyor zaten
Benim de bebeyimle günüm aynen senin ki gibi kuzum ya,sadece o 5-5.6 arası uyanma bizde olmuyor.direk 7-7.30 da uyanıyor.masajını okudukca yüzüm güldü ya sanki beni anlatmışsın.sadece biz her öğünde 150cc bazen 120cc yiyoruz canım.ama senin ki 3ay için çok normal.oğluşunu öp benim için.

ben fikrimce bebek doğulduğundan hatta anne karnındayken eğitiliyor. benim bebeğim de gayet mutlu ve huzurlu

sen baya ek gıdaya geçiş yapmışsın tatlım.kan damlası kullanmıyorum ama benim bebeğim çokkkk terliyor,kafası özellikle ben de vitamin d kullanıyordum,ama havalar sıcak diyie bıraktım.

canım bence d vitamini kullan çünkü en büyük faydası bebeğin kafasındaki bıngıldağın kapanması için gerekli hem sıcak diye neden kullanmıyosun ki benim kızım da çok teriyo özellikle uykuda bende kan damlası bıraktım saten hergün bi çay kaşığı pekmez içiriyorum gayette iyiyiz hiç bi zararı olmadı

inşallah pazartesi doktora sorduktan sonra ben başlıyayım artık,çok hevesliyim ya,öğle sabırsızlanıyorum ki...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…