• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Melegim NiL Mira'min Dogu$u ..

iLdeMmm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2009
675
0
96
34
Almanya
1.Aralik.2010 sabaha karsi saat 06.00da yatakta bir sicaklikla uyandim ..
Önce uyku sersemi anlamadim neyin ne oldugunu .. sonra birden bir telasla
firladim yataktan .. aman allahim suyum gelmisdi vede daha cok erkendii ..
erken dogum riskim cok yüksekdi ama ben okadar dikkat ediyordum ki
tahmin etmiyordum gercekden erkendogum yapacagimi ..
Hemen annemi aradim , annemin sanki icine dogmus gibi telefonu acar acmaz
nolduu sancin mi var dedi .. anlattim böyle böyle nolur cabuk gel anne
korkuyorum dedim ..
telefonu kapar kapamaz ne yapacagimi ilk defa sasirdim ..
bi korku saplandi yüregime .. benim melegim daha 32+5 haftalikti ..
kalbi dayancakmiydi dogunca .. acaba yasayacakmiydi diye düsünceler kafamdan bi türlü gitmiyordu .. o an ne kadar cok bildigim süre varsa hepsini okudum ..
annem geldiginde hemen bebegin cantasini hazirladi .. bi yandan bana soruyor sancin varmi diye
ben yok diyorum .. sonra aglamaya basladim .. anne bebegimi yasicakmi nolur evet de nolur diye anneme sarildigimi hatirliyorum .. kadini o an nasil üzdüm kim bilir ..
Ambulansi aradik .. sessiz gelmesini söyle ayaga kaldirmasin milleti dedim ..
herneyse ambulans geldi hastaneye vardik ..
beni bir odaya aldilar acilmam 3cm olmus ..
ben dokdora soruyorum tabi bebegim yasiyormu hissetmiyorum onu diyorum ..
o korkuyu size anlatamam .. Doktorun agzindan cikan kelimeler sanki saat basinda cikiyor gibi geldi .. merak etme bebegin kalp atislari cok iyi dedi .. yasicak yani öylemi dedim ..
tabiki yasicak 26.haftalik bebekler bile yasiyor sen nerdeyse 33.haftaliksin dedi .. O an nasil rahatladim size anlatamam ..
Kontrol altindaydim dakka basi hemsire gelip gidip bakiyordu ..
Normal dogum yapabilecegimi söylediler .. birkez daha sevindim ..
sonunda acilmam 8.cm oldu sancilar artmaya basladi .. benimde canim öyle tatlidir ki aslinda
dayanamicam zannetim bir an .. anneme dedim sende gircen doguma :9:
Doktordan izin al yoksa dogurmam dedim :9:
Herneyse saat 10.45 da dogumhaneye aldilar beni sancilar artik cekilmez hal almisdi ...
Doktordan izin alip annemide soktum dogumhaneye elimi tuttu kadincagiz ben sancidan kivranirken .. Anne hakki iste ödenmez diye bosuna dememisler .. orda bir kez daha anladim ..
Tam 1.bucuk 2.saat saat süren bir dogumdan sonra bebegimin sesini duydum ..
cok kisa bi an gösterdiler ama hatirlamiyorum ben görüp görmedigimi ..
bebegi hemen götürdüler zaten .. bebegim yasiyormuu diye haykirdigimi hatirliyorum bir an ..
yasiyor merak etme dedi ebe..
Sonra galiba 1.saate yakin dogumhanede kaldim .. odaya aldiklarinda yorgunluktan bitkin haldeydim .. bi an önce bebegimi görmek istiyordum .. yasadigini kendi gözlerimle tanik olmak istiyordum ..
Doktor geldi .. bebegimin küvözde oldugunu söyledi .. erken dogdugu icin kendi basina nefes almakda zorlandigini vede solunum ciyazina bagladiklarini anlatti ..
öyle birseyi tahmin ediyordum ama yinede basimdan kaynar sular inmisdi ..
Bebegimi ne zaman görcem diye sordum .. az dinlendikten sonra kalkmama yardim edip görebilecegimi söylediklerinde kosup gitmek istedim melegimin yanina ..
Ilk bakisda ask olurmu deniliyor ya .. oluyormus ..
bunu kizimi gördügümde anladim :69: okadar minik ki bu daha 1.gün önce benim
icimde olan kizimmi dedim .. boncuk boncuk yeni acilmis minick gözlerini kiprasdiriyordu ..
nefes almaya calisan bedenini görünce allahin mucizesisin sen yasayacaksin melegim dedim .

Suan Kizim Hala Küvözde .. nefes almakda ilk günkü gibi zorlanmiyormus ama
hem enfeksiyon kapmamasi icin hemde göz önünde bulunmasi icin küvözde tutuyorlar ..
Daha doya doya kucagima alip emziremedim melegimi .. cennet kokusundan hala mahrumum ..
beni cuma günü taburcu ettiler normal dogum yapdigim vede bi sikayetim olmadigi icin ..
Hergün hastaneye ugrayip anne sütü birakiyorum melegime ..
cabucak güclensinde onu evime getireyim diye ..
Eve her geldigimde yatagina bakiyorum .. yakinda o yatakda melegim yatacak ..
odasi onun kokusuyla dolacak diye hayal ediyorum ..

Allahim Kizimi Bana Bagislasin .. baska hic birsey istemiyorumm ..

(Bu cocugun babasi yokmu hic bahsetmemissin diye soranlar olursa eger ..
Esimle Eylül Ayinda Bosandik .. O Türkiyede Ben Almanyada yasiyorum .. cocugu ile hic bir baglantisinin olmasini istemiyor .. o yüzden dogdugundanda haberi yok suan .. )

heyecanla ve hissederk okudum doğum öykünü canım.Allah herkese bu mutluluğu tattırsın.yaşı uzun olsun,tebrik ediyorum seni

Cnm Allah bağışlasın ne mutlu. İnşallah en kısa zamanda kavuşursun bende prematüre bebeğim annem bana çektirklerini yeni yeni anlatıyo ikizim ölmüş bana yaşamaz demişler ama Allah'ın mucizesi işte. Seni çok iyi anlıyorum Babası olmadan büyüyen nice çocuk var eminim sen de kızını çok iyi yetiştirceksin. Kızınla birlikte mutluluklar sana.. çok sevindim

tebrik ediyorum sizi bebeginizi en kısa zamanda saglıklı huzurlu bir şekilde kucağınıza alırsınız işallah.......

Allah bebeğine ve sana sağlık versin canım, inşallah en kısa zamanda kavuşursun meleğine... Gözyaşlarımı zor tuttum :(

Nil Mira iyi ki dogdun annenin hayatina hosgeldin :69: Allah hayirli bir ömür nasip eylesin insaAllah. Babasiyla olan duruma üzüldüm gercekten. Ama Allah büyük insaAllah evladiniz baba hasreti ile büyümez. :71:

Öncelikle ismini çok beğendim bebeğinin, Rabbim adıyla yaşatsın umarım anne kız çook çok mutlu bir hayat yaşarsınız, Bazen mutsuz bir ailede yaşamaktansa mutlu bir ebeveynle yaşamak çok daha doğrudur. Eminim mecbur kalmasanız kızınızı babasız büyütmeyi göze almazdınız. Tekrar tebrikler inşallah Nil Mira bir an önce annesine kavuşur.

Sagolun kizlar iyi dilekleriniz icinn :77:

Babasiz Büyütmeyi tabiki bende istemezdim ama böyle olmasina sebep oLanlarida Allaha havale ediyorum ..
Kizimi en iyi sekilde yetisdirecegimi bildigim icin babasizligi pek hissedecegini zannetmiyorum ..
Cünkü büyük bir ailede anneannesiyle .. dayilari ve kuzenleriyle büyüyecek benim citlenbigim :8:
Sag Selamet evimize bi gelelimde baska bisey istemiyorum ben ..
Cocugunu istemeyen bir babayada baba diyemiyorum ben acikcasi :)

oyy tebrikler masallah kuzuna cnm.. Rabbim insallah sag selim odasinda kendi yataginda yatmasini nasip eder.. darisi bizlere:69:

ay canımm senle konuştuğumuz zamanlar olmuştu
az çok tanıyorum
eşinle boşandığını bilmiyodum ve aklımın ucundan da geçmezdi
bi yandan üzüldüm bi yandan da bebeğin için sevindim
Allah sağlıkla büyüdüğünü görmeni nasip etsin:71:

allah fıstığını sana bağışlasın canım. tez zamanda kucağına alırsın inşallah.

Hepinize tek tek tesekkür ederim kizlar ..
darisi hamiss annelerin basina .. saglicakla ve zamaninda gelsin melekleriniz ..
Biraz önce geldim hastaneden kizima süt birakdim ..
Minik melegimin durumu iyiye gidiyormus günden güne .. Böyle devam ederse carsamba veya persembe günü küvözden cikarmis :21:
cok mutluyumm cook :81:

Çok sevindim canim.. gelisimini tamamlamismi oluyor ciktiginda?:44:
ay bende dogurmak istiyorum ama gelisimini tamamlamazsa hadi diyorum sonra vazgeciyorum az daha dursun diyorum..
saglikli gelsinler yaa cokta zorlaniyorum ama neyse insallah melegin dedigin gibi carsamba gunu cikar..
artik bizimle paylasirsin fotosunu tatli kiziyin:69:

doğum hikayeni okurken çok duygulandım..Seni yazılarını hikayeni okudum...Ne kadar güçlü bir kızsın sen..yaşın daha çok küçük ama yaşına göre çok olgunsun maşallah sana..Eşinle boşanmanı falan okumuştum arkadaşlarıma anlattığımda hayretler içinde dinlediler ve sana kocaman bir maşallah çektiler..Babasız bir çocuk bütüteceksin ama eminim sen kızını çok güzel yetiştireceksin..Kıızın Nil Mira adı da ne güzel hoşgeldin dünyaya bir an önce annenin o sıcak kucağına gelirsin inşaallah tatlı prenses..

Çok sevindim canim.. gelisimini tamamlamismi oluyor ciktiginda?:44:
ay bende dogurmak istiyorum ama gelisimini tamamlamazsa hadi diyorum sonra vazgeciyorum az daha dursun diyorum..
saglikli gelsinler yaa cokta zorlaniyorum ama neyse insallah melegin dedigin gibi carsamba gunu cikar..
artik bizimle paylasirsin fotosunu tatli kiziyin:69:

Yok canim gelisimi henüz tamamlamis olmuyor .. sadece son iki gündür solunum ciyazina bagli degildi ..
kendi basina ufacik vucuyla nefes almaya baslamis .. carsamba günü 1.hafta olcak dogum yapali ..
enfeksiyon riski eger düserse cikarabileceklerini söylediler küvezden ..
buda demek oluyor kiii kucagima alabilecegim kuzuumuu .. öpüp o mis kokusunu icime cekecegim en sonunda :81:
hastaneden ne zaman cikarabilirim melegimi henüz bilmiyorum doktor acele edip sabirsizlanmamai söyledi ..
hersey minik kizimin sagligi icin sonucda ..
Kizim iyi olsun baska birsey istemiyorum ben .. daha cok kücük cnkü .. ama mücadele ediyor benim prensessim ..

Küvözden cikinca ilk resimlerini eklerim buraya görürsünüz :21: :nazar:

doğum hikayeni okurken çok duygulandım..Seni yazılarını hikayeni okudum...Ne kadar güçlü bir kızsın sen..yaşın daha çok küçük ama yaşına göre çok olgunsun maşallah sana..Eşinle boşanmanı falan okumuştum arkadaşlarıma anlattığımda hayretler içinde dinlediler ve sana kocaman bir maşallah çektiler..Babasız bir çocuk bütüteceksin ama eminim sen kızını çok güzel yetiştireceksin..Kıızın Nil Mira adı da ne güzel hoşgeldin dünyaya bir an önce annenin o sıcak kucağına gelirsin inşaallah tatlı prenses..

Cok tesekkür ederim size :)
Birtakim zorluklar cekdim buda beLki erken dogumuma sebep oldu ama kizimi düsünerekden vede gelecegimde bir aydinlik gördügüm icin
hep mücadele ettim .. halada ediyorum .. elbet benimde gülecegim mutlu olacagim zamanlar gelecek .. ki kizimin dogumuyla geldi o günlerde ..
Bundan sonra arkama bakmiyorum .. sadece kizim icin yasiyorum :69:
Erken yasda .. yasimdan olgun davranmama bu yasadigim seyler neden oldu ki buna seviniyorum .. insanlara güvenmemem gerektigini birkez daha ögrenmis oldum :)

Ne güzel anlatilmi$ bir hikaye... :69:

Gözün aydin canim melegine kavu$mu$sun senin adina çok sevindim.. :49: evet erken dogmu$ bebi$in ama emin ellerde ona iyi bakiyordur doktorlarin. Sana bir tavsiye de bulunmak isterim koynunda bir oyuncak (böyle bez tarzinda) bulundurursan her hastaneye gittiginde onu bebi$inin bulundugu kuvöze koydurtabilirsin anne kokusunu alsin bebi$in. Benim tanidigim böyle yapmi$ti ve bebi$i eve geldiginde yalniz odasinda yattiginda hep bu bebegi alip eline yüzüne tutup uyurdu. Hatta okuyan tüm annelere tavsiye edilir hamileligin son haftalarinda birlikte yatcagimiz bir bebi$imiz olsun.

Bak Avrupa da bunlardan bolca bulunuyor (görmü$sündür muhakkak):
beerboogietuttle.jpg

Babaya gelince bo$ver... :34:
sen $imdi bu güzel anlarin, tadini çikar...

not: dogum 1,5-2 saat sürdü demi$sin ilk çocuk herhalde epidural yaptirmadiniz mi?

oyyy ıldemım sen kızınıdamı dogurdun oyy yer onu bıtlı teyzesı ya kurban olurum ona mınıcık ayaklarına mıs kokusuna :) allahım hemen kuvet versın kızıma hemen buyusunde annesının yanına gelsın annesının kokusunla uyusun yerım onu ben :2:

AdayAnneyim cnm .. acilmam 8cm oldugundan direk dogumhaneye aldilar beni epidurall yapalimmi diyede kimse sormadi valla ..
bi an önce sag salim dogurup cikayim vardi benimde aklimda ..
simdiki saglikli düsüncem olsaydi yapdirirdim ..
Kimseyi korkutmak istemem ama yapdirmadan girmeyin derim ben ..
dogum sonrasi agrim oldu benim cünkü .. epidural onu önlüyor bildigim kadriyla ..
artik gecdi gitti cok sükür :8: darisi anne adaylarinin basina :9:

Bitliiiiciiimmm sagol canimm .. evett kizim olduuu :81:

Bu arada Anne Adayiyimm öyle bir ayicik bende aldim havludan .. onu bi kac gün dedigin gibi koynumda uyutayim barii ..
senin dedigin gibi bebisimin yanina veridiririm . cok sagol önerin icin .. tercübesiz bi anneyim ögrenmis oldumm :16:

ildemmm Allah en kısa zamanda kızını rahatlıkla kucaklamanı nasip etsin.Ben evliyim anne değilim ama yazdıklarından çok etkilendim seni tebrik etmek istedim.hatta böyle yazılanları görünce herşeyi boşver diyorum kendime bu eşsiz duyguyu tat ama kısmet.Nil Mirayı bizde bekliyoruz sabırsızlıkla.

Back