- 25 Ekim 2007
- 1.692
- 2
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Evet aebencim.. Bunu hep konuşuyoruz. "Sporla yağ yakılmaz" felsefesini iyice anlamak lazım...
Sporla kas yapısı güçlendirilir. Ve bu da artan kas oranı olarak bize geri döner. Artan kas, artan kalori harcama kapasitesi demektir.
"Mekik çekiyorum, hiçbir işe yaramıyor" diyenler için güzel bir yazı oldu bu.. Beğendim.. :roflol:
Kıvrılarak yapılan mekik hareketleri ( yani sağ kol dirseğinin sol diz üzerine gelecek şekilde veya sol kol dirseğinin sak diz üzerine gelecek şekilde yapılan mekik) ise son derece gereksiz hareketler olduğu gibi bel kemerinizde aşırı derecede kıvrılma meydana getirdiğinden incinmelere de neden olabilir.
Bu hareket çok zor ya kıvrılarak mekik.Ama okuduğumuza göre incelmeye neden oluyormuş belde delikafadulden Artık bunu da yapıcam.
Ben de mekik çekerken, dizlerimi uzatıyordum, hatta bacaklarımın üstüne annemi oturtuyordum bacaklarım hayava kalkmasın diye kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3 Demek ki azcık havada tutcakmışız, annem kurtuldu bu yükten her akşam her akşam :lepi:
Bugünden itibaren burda okuduğum gibi yapıcam,akşam olsada eve gidip çeksem mekiğimi :jeyyar:
Bu arada Püsküüt hayran kaldım sana 300:1shok: ben her gece 50 mekik çekiyorum diye gururlanıyordum -tatlicadiarzu-
Şu noktalar önemli..
1- Bacaklar ve topuklar birleşik olacak
2- Mekik YAVAŞ çekilecek. Yavaş kalkılacak, yavaş yatılacak.
3- Vücudumuzu kaldırma sırasında nefes vereceğiz. Yani zorlanırken nefes veriyoruz.
4- Nefesimizi verdik, kalkabildiğimiz yere kadar kalktık. Bu noktada bekliyoruz.. 5 saniye kadar.. İçinden beşe kadar say işte.
5- 15 kez yapılıp 30 saniye kadar dinlendikten sonra tekrar 15.. bu şekilde 3 set.
Bana bu şekilde yapmak daha iyi geldi.. Dediğim gibi kaslarımın hareketini algılıyorum şu anda..
püsküütüm şimdi anlamadım sen sporla yağ yakılmaz düşüncesini mi savunuyosun yani?
eğer yanlış anlamışsam kusuruma bakma ama anladığım gibiyse müsadenle küçük bi açıklama yapayım.....
Allah sana öncelikle huzur ve ruh aydınlığı versin Silvişim.. Onlar bi'hallolsun bu kıvır-zıvır bölümünün üstesinden sen haydi haydi gelirsin.. Sana güveniyorum.. Şenizhaklısın püsküütüm. söylediklerinin her kelimesi ile hemfikirim.
bu işin en kötüsü ne bilyomusun.sonuca nasıl ulaşacağın konuusnda bir çok şey bilmen ama iradeni toparlayamaman.Şekil A
Ağrıya dikkat et tatlım.. Acı versin ama ağrı, özellikle de belini zorlayan bir AĞRI ise dikkatli olmanı rica ediyorum..püskütcüqüm bu mekik qercekten aqrı veriyor faydası var diqer mekikleride deniyorum qöbüsüm azalıyor coookk mutluyum:dance: birazdaha sabır diyerek dümdüz qöbüs olacak insallah sabah ve aksam yapıyorum düz oldugunda tekrardan yazacaqım tatlım
emeğine sağlık canım ben bi süredir bıraktım egzersiz(bel fıtığı) vede mekiği
bu aralarda sırtım tutuldu diz ağrım olduğu için başlamaya korktum ne dersniz acaba bıraktım diyemi tutuldum bide başlasam daha ağrılı olurmu
Hah.. Tamam o zaman..
Acıya aynen devam.. :roflol:
Allah sana öncelikle huzur ve ruh aydınlığı versin Silvişim.. Onlar bi'hallolsun bu kıvır-zıvır bölümünün üstesinden sen haydi haydi gelirsin.. Sana güveniyorum.. Şeniz
Sporun en tehlikeli kısmı bu.. Ya hiç başlamayacaksın, yok sayacaksın..
Ama eğer başladıysan kazara... iş işten geçti demektir. Bırakma şansın yok. Kasların gevşer, lümbür lümür oluverirsin bir anda... yerimseniben
AMıNNN.. püsküütüm. zaten senin şunca emeğine saygımdan hala burdayım.yoksa şimidye kadar çoktan terk-i takım&forum etmiştim.bizm için okadar çabalıyosun ki bende bu işi başarmadan gitmiycem.(tabi Allahtan bi mani olmadıkça)
Zaten yapılan en büyük hatalardan biride kilo verme döneminde deli gibi spor yapıp ( hergün 3 saat gibi..) sonra hedefe ulaşınca bırakmak. ama yüksek dozda yapılan spora bünye alışıyo ve günlük enerji sarfiyatını ona göre ayarlıyo.sonra birden bırakınca hoop kendini bırakıyo..kilo alonuyo vücut gevşiyo vs.. bu yüzden günlük 40-45 dk spor idealdir ve sürekli devam ettiremiyeceğimiz bi spora başlamamak en iyisidir.
saygılar efenim sırnaşık şey
püskütcüqüm bu mekik qercekten aqrı veriyor faydası var diqer mekikleride deniyorum qöbüsüm azalıyor coookk mutluyum:dance: birazdaha sabır diyerek dümdüz qöbüs olacak insallah sabah ve aksam yapıyorum düz oldugunda tekrardan yazacaqım tatlım