Haberi okudum ama Mehmet Pişkin'i anlayabilmek için veda videosunu seyretmenin doğru yorum yapmama yardımcı olacağını düşündüğüm için videoyu da seyrettim.
Yakışıklı, aslında gayette donanımlı bir adam gördüm karşımda, intiharının inançsızlıkla ilgisi yok bence, siz istediğiniz kadar inançlı olun bir noktadan sonra tükenmek, amaçsızlık yaşamdan vazgeçmenize neden olabilir. Her insanın bir amacı vardır, bu yalnızca din değildir, hiçbirimiz her saniye inancımızla ilgili düşünmüyoruz, aklımızda bir sürü şeylerde oluyor aynı anda ve amaçlarımız oluyor, kimi daha iyi bir kariyer ister, kimi çocuk sahibi olmak ister, kimi üniversite de istediği bölümü tutturmak ister, kimi son model araba ister, hepsi bir amaçtır ve hedefe kitlenip o uğurda mücadele isteğinizi körükler.
İnanmak belki çok ağır durumda değilseniz intihar fikrinizi frenlemeye sebep olur fakat psikolojiniz fazlasıyla bozulduğunda herşey birbirine karışır ve öyle bir ana gelirsiniz ki inancınızda intiharla aranıza set çekmenize yetmez.
Mehmet, tükenmiş hayatı çok ince düşünerek yaşamaya çalıştığı ve her hayal kırıklığı ruhunda derin yaralar açtığı için artık çabalamaktan yorulmuş, insanın hayatta amacı kalmayınca birbiri ardına aynı geçen günleri yaşamak bir süre sonra bıkkınlık verir. İşte Mehmet bu noktaya gelmiş, kendisininde dediği gibi belki bugünleri atlatırdı, düşüş sonrası yeniden bir çıkış yaşayabilirdi fakat sanırım benzer şeyler yaşarım öngörüsüyle sıkıldığı hayattan gitmek istemiş.
İnancım gereği intiharı tasvip etmiyorum, öte yandan Mehmet'in tükenmişliğini anlayabiliyorum, sonu böyle olmamalıydı, aslında mantıklı da bir adam kafasındaki soruların cevaplarını kendi cevaplayabilecek kadar mantıklı ve şu da var ki bu noktaya gelebilmek ve kararını uygulayabilmek çok zordur can tatlıdır çünkü, ister inançlı olun ister ateist olun ölüm göğüsleyebileceğiniz birşey değildir, inançlıysanız ahireti düşünmenize rağmen ölecek olmak ürpertir, ateistsenizde benzer duyguları hissedersiniz, bu ürpertiyi düşünemeyecek kadar karar mekanizmanızın dengesi bozulduysa gerçekten çok yorulmuşsunuz demektir.
Bu dünyaya varlığıyla çok şey katabilir diye düşündüğüm bu genç adamın gidişine üzüldüm.