Medya Sektöründe Çalışanlar

• Konu Sahibi Konu Sahibi masummasal
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
selam kızlar, ben de gazeteciyim. tv'de de görev yaptım, şu an gazetede çalışıyorum.
hepimiz deneyimliyizdir burada ama birkaç genç arkadaşı gördüm, şimdi onlara yazayım dedim.

gazeteci olmak için gazetecilik okumanıza gerek yok, öncelikle bunu bilin. ama gündeme çok hakim olmalısınız. gazete okumayı, haberleri izlemeyi, olan biteni soruşturmayı sevmiyorsanız hiç bulaşmayın. memur gibi yapabileceğiniz bir iş değil. kıyıda kalırsınız.

2.si gazetecilerde zaman kavramı pek yoktur. 9-6 çıktığınız da olur, geceyarısına kadar çalıştığınız da, sadece üç saat uyuyup gittiğiniz de.
en basiti gezi parkı direnişleri sırasında arkadaşlarla "hadi 2 saat uyu da sonra ben uyuyayım" şeklinde çalıştık. izinsiz çalışabilirsiniz çoğu zaman. haftasonu 1 gün izin, bayramlarda da 9 günse 4'ü belki size izin verilebilir.

maaş soran olmuş, iyi kurumlarda maaşlar kötü değildir. ama başlarda bedava çalıştığınız da olacaktır.

öğrenci arkadaşlar, gazetecilik istiyorsanız kesinlikle stajlara dadanın. okurken çalışın, staj yapın. yoksa üniversite bittiğinde sudan çıkmış balık gibi kalırsınız. çok gazeteci var işsiz. aradan sıyrılmak zor.

Arkadaşlar ben de kamera arkasında çalışmak istiyorum. kamera önünde olmak için güzellik önemli peki kamera arkasında çalışmak içinde güzelliğe önem veriyormu iş verenler? ben kendimi güzel bulmuyorum ve bu yüzden sektör beni kamera arkası bile olsa kabul etmez düşüncesine sahibim. tv program yapımcısı olmak istiyorum ileride. bu sektörde iş verenler bizden ne bekliyor? yabancı dil, eğitim, güzellik vs??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…