• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Medya Sektöründe Çalışanlar

• Konu Sahibi Konu Sahibi masummasal
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ben de rasyo-tv sinema okudum. ulusal kanallarının çoğunda çalıştım. en son ayrıldığım kanaldan yüksek lisans için ayrıldım, şimdi tekrar başka bir kanala çağırdılar ama evlendiğim için iş saatlerini beğenmediğimden kabul ettim yeni arıyorum bakalım kısmet inşallah kafama göre bulurum.

sektöre yeni girecek olan sektörü tavsiye etmiyorum. bu bölümü okumadıysanız hiç bulaşmayın özenmeyin. dünyanın en zor mesleklerinden biri:S

Kızlar slmm.Bende marmara da gazetecilik okuyorum.ve okul bıtınce ne yapabileceğim hakkında kafam çok karışık.beni biraz aydınlatabılırmısnız ?

slm kızlar bende Gazi İletişim Fak. mezunuyum yaklaşık 3 yıldır sektördeyim zor gece gündüz hafta sonu bayramın belli değil:52:

bende iletişimciyim. şu an kendi işimi yapmıyorum ama. Bir ara bir tv programında çalışıyordum. sabah 6 da eve dönüyordum. Çok zor bir meslek. gecesi gündüzü yok. özellikle bayanlar için çalışma şartları çok daha zor bence.

kızlar ben daha lise öğrencisiyim ama radyo tv okumak istiorum ve özelliklede kamera arkasında çalışmak istiorum rica etsem deneyimlerinizi paylaşırmısınız:17: çalışma saatleriniz nasıl iş bulmanız kolay oldu mu ne biliim hangi üniversiteden mezun oldunuz çok istiorum ama korkuorum çünkü ne biliim işte torpil gerek falan filan.. yardımlarınızı bekliorumm:18:

gln taatil günlerin belli olmayacak, eve giriş çıkış saatlerin belli olmayacak. Örneğin bir dizi setinde çalışıyorsun dizi bitince yeni bir projede calısana kadar bekleyeceksin falan filan :)

:3::3: Bende Buradayım :3::3:

bana göre çok şanslısınız.. çocukluğumdan beri kamera arkası çalışmak istedim. 2 sene iletişim fakültesine girebilmek için çabalamaya çalıştım çabalayamadım ama en azından işin bi ucundan başliyim dedim ve istanbula geldim. sanat tarihi okuyorum şu an. çeşitli kanallara iş başvurusu,staj başvurusu yaptım. öyle ki hafta da sadece 1 gün çağırsalar ona bile razıyım çünkü deneyim edinmek istiyorum hiç tecrübem yok.. seneye de açıktan 2. üniv'i düşünüyorum sinema-tv üzerine. sizce sanat tarihi okuyupta bu işi yapma şansım var mı?

bana göre çok şanslısınız.. çocukluğumdan beri kamera arkası çalışmak istedim. 2 sene iletişim fakültesine girebilmek için çabalamaya çalıştım çabalayamadım ama en azından işin bi ucundan başliyim dedim ve istanbula geldim. sanat tarihi okuyorum şu an. çeşitli kanallara iş başvurusu,staj başvurusu yaptım. öyle ki hafta da sadece 1 gün çağırsalar ona bile razıyım çünkü deneyim edinmek istiyorum hiç tecrübem yok.. seneye de açıktan 2. üniv'i düşünüyorum sinema-tv üzerine. sizce sanat tarihi okuyupta bu işi yapma şansım var mı?

Elbette Var.. Yeter ki İsteyin..
Ama İletişim Dediğiniz de Aklınıza Ne Geliyor ?
Medyanın Hangi Bölümü İlginizi Çekiyor ?

Son düzenleme:
ben yönetmen olmak istiyorum ama önümde bunun için uzun seneler var. ilk olarak kanalda çalışıp işin mutfağını öğrenmek istiyorum. kamerayla aşır neşir olmak istiyorum. bunun için kamera arkası herhangi bir departmanda stajyer olarak bu işe adım atmak istiyorum.

ben yönetmen olmak istiyorum ama önümde bunun için uzun seneler var. ilk olarak kanalda çalışıp işin mutfağını öğrenmek istiyorum. kamerayla aşır neşir olmak istiyorum. bunun için kamera arkası herhangi bir departmanda stajyer olarak bu işe adım atmak istiyorum.

Eğer Fikirlerin Bu Doğrultu da İse, Yani Yönetmenlik v.s.
Bu İşin Okulunu Oku Derim.. :34:

Umarım Hakkında Hayırlısı Olur..

teşekkür ederim cnm peki maddi yönden nasıll ??

özel bir yapım sirketinin altında calısıyorsan sigortan falan oluyor maasında dalına göre değişir kamera arkasında ne olmak istiyorsun mesela? :)

slm ben de radyo tv sinema okudum bu sektörde çalışmadım ama çok istiyorum kameraman olmak ve kamera arkası falan kanallara girenler fikir verebilirmi napmak lazım asistan olarak alırlarmı başvursam :30:

slm ben de radyo tv sinema okudum bu sektörde çalışmadım ama çok istiyorum kameraman olmak ve kamera arkası falan kanallara girenler fikir verebilirmi napmak lazım asistan olarak alırlarmı başvursam :30:

Merhaba,
Gönüllü Stajyer Olarak Başvurursan, Zamanla İşe Alımın Bile Gerçekleştirilir..
Ya da Referans Olur Sana..

Ama Unutma Asistanlık Diye Bir Şey Yok Gibi Artık..
Çay Kahve v.s.
Yazık Etme Kendine.. :34:

Bende medyadanım uzun yıllardır televizyoncuyum daha doğrusu televizyoncuydum 1 ay önce bıraktım işi ve sektörü... Bir daha da aslaaaaaaaaa çalışmam. Yarısı amerikada olmak üzere tam 5 sene okudum bu bölümü ama çok büyük hata etmişim rezalet bi sektör türkiyede kanal d cnn tv8 kanaltürk dahil çalışmadığım kanal kalmadı bir sürü tv peogramında filmde çalıştım ama artık yok asla hakettiğinizi alamadığınız gecesi gündüzü olmayan bi iş ve sürekli belden aşağı muhabbetler geniş geniş ilişkiler tiksndim resmen... Yordu beni bu meslek. Bu mesleğe merak salanlara söylemek istediğim tek bi şey var ne kadar renkli bi hayat aktif eğlenceli bi meslek istesenizde bi yerden sonra istediğiniz tek şey insanı bi saatte eve gelip her ay aynı günde maaş almak oluyor, sabahlara kadar sette sürünüp aylarca bedava çalışmak değil....

Medya sektorunu genelleme alip iyi yada kotu denilemez cunku bankaci,doktor,ogretmen bunlarin ortalama calisma sartlari var ama iletisim mezunu olup muhabir olursun haber cikana kadar kanaldasindir yada sehir sehir gidebilirsin, planlamada calisirsin 9 da gider 6 da cikarsin,reklam satista calirsin 9 ile 6 dir bazen musteriyi yemege cikarirsin gecenin 2 sinde evine gelirsin,yonetmen olursun bazen 5 saat calirsin bazen sabaha kadar standart bir sekilde iyi kotu denilemez ne is yaptigina ne bekledigine bagli.Ortam cok kotu deniliyor ama inanin saglik sektoru bizim ortamimizdan daha igrenc hele satis kismi mumessiller hemsireler doktorlar daha beter.Bizde herkes belli zaten patronun capkinsa capkin heryerde bir yoklaniyorsun sonra sen kendini belli edince kimse yaklasmiyor bu heryerde bence boyle.İse yeni girmeyi dusunenlere tavsiyem ben okul okudum su paraya calismam yada para almadan calismam derseniz avucunuzu yalarsiniz.Birdefa bizim sektorumuzde oyle ilanla ise giremezsiniz herkes tanidigina yardim ediyor ben tv mezunuyum cevremdekiler uluslararasi iliskiler,felsefe,ingilizce vs. Alakasiz bolumden mezunlar o yuzden zaten ise girme sansiniz zaten dusuk.Tavsiyem olabildigince staj yapip kendinizi gelistirin hatta stajiniz bitse bile ben para almadan calisirim deyip devam edin bir kapi acilinca basip gidersiniz.Zorlamazsaniz hicbirsey olmaz

selam kızlar bende gazeteciyim. uzun ıllar bende yerel gazete ve dergılerde çalıstım. Arkadaşlarıma katılıyorum gecesi gündüzü yok... Evlendiğim için 1 yıl meslekten uzak durdum. eşime destek olmak amacıyla yenıden meslege dondum... ulusal gazetelerde işe baslayacaktım ki. (sayfa sekreteri olarak)yıne saatleri uymadı. bende suanda kendi imkanlarım ile yerel bir gazzete çıkarıyorum. haber pesinde kosuyorum ama en azından biliyorum ki kendi işim. şuan için yanımda çaışan sadece 3 kişi var onlarda reklamcı az kazanıyorum ama idare ediyorum. zamanla hersey daha guzel olacak buna inanıyorum... inşallah Allah herkesin gönlüne göre verir

Back