Hadi yaa, büyük geçmiş olsun. Benim de doğumum yaklaştı ve orayı temiz diye tercih etmiştim başka arkadaşlarımın tavsiyesiyle. Ne yapsam bilemiyorum. Bir de sancı odası diye bir şey okudum, ben kasılmaları kendi odamızda karşılayacağımı sanıyordum.. Tam bir hayal kırıklığı oldu benim için şuan..
Teşekkür ederim. Yarın kontrolüm var, sonrasında detaylı bilgi almayı düşünüyorum. Öğrenince ben de yazarım buraya.Doğum kısmı nasıl oluyor bilmiyorum ama odaların olduğu bölümde doğumhaneye ve oranın içinde aynı şekilde odalar bulunuyor ben acile gittiğimde orada girmiştim nst ye. Erkek alınmaya bilir çünkü aynı oda değil yan yana sancı odaları ve bir koridor sonrası doğumhane ama başka biri alınabilir belki kadın olarak. Çünkü içeri de aynı sistem refakatçi koltuğu falan da var. Ama ne zaman o odaya alıyorlar sancılar tam sıklaşınca doğuma yakın mı bilmiyorum.
Teşekkür ederim. Yarın kontrolüm var, sonrasında detaylı bilgi almayı düşünüyorum. Öğrenince ben de yazarım buraya.
Çok teşekkürler verdiğiniz bilgiler için. Ne diyeceğimi şaşırdım. İnsan güven duyabilmek istiyor böyle zamanlarda ve sağlıklı olarak girdiğiniz yerden kötü sonuçlarla çıkma ihtimalini görünce, buna ihmalkarlıkların sebep olacağını bilince endişe duymamak çok güç. Büyük bir şey atlatmışsınız tekrar tekrar geçmiş olsun. Umarım sistemlerini düzeltmişlerdir.
Gerçekten korkunç. Ve bana öyle güzel anlatmışlardı ki orayı, ben doktorumu değiştirdim hastane sebebiyle. Şuan anlattıklarınızı okudukça endişeye düştüm. Zaten çarşamba günü kontrolüm vardı ve bebek danışmanından bilgi aldım. Sistemlerini sordum. Ben normal doğum yapmak istiyorum bir aksilik olmazsa, ancak hayalimde kendi odamda kasılmaları karşılarım eşim de bana destek olur gibi bir düşünce vardı. Maalesef durum böyle değilmiş. Doğumhanenin içinde odalar varmış, burada bana özel bir oda veriliyormuş, yanıma da bayan olmak üzere bir refakatçi alabilirmişim. İyi de ben eşimle bu süreci yaşamak istiyorum?? Üstelik ben tek çocuğum, ne kardeşim var ne ablam var. Annem de çok paniktir, beni rahatlatamaz aksine endişelendirir. E ben yanıma kimi alayım şimdi? Neden eşim gelemiyor diye sordum, doğumhanenin içinde olduğu için bu odalar, kadınlar önlükle koridorda yürüyormuş, bu yüzden erkek almıyorlarmış. Kendi odamızda olmasına da izin vermiyorlar, bir aksilik olabilir, doğumhane yakında olsun vs. diye. İnanın hem sizin anlattıklarınız, hem de bu politikaları beni endişeye düşürdü. Hala yanımda kim kalacak belirsiz. Aklıma başka bir alternatif hastane de gelmiyor. Bir de kontrolde doktorum çatı muayenesi yaptı, normal doğuma çok uygun olduğumu söyledi ama tam odadan çıkarken "haftaya cuma bekliyorum, eğer sancın çıkarsa yatışını yaparım" dedi. Ben o an doğum başladıysa demek istediğini düşündüm ama sonra düşününce ya onu kastetmediyse? diyorum. Ya nst de sancı çıktı diye açılma olmadan beni yatırıp, sonra suni sancı verip, sonra olmadı deyip sezeryana alırlarsa? Yani doktoruma olan güvenim de sarsıldı. Ne yapacağımı da bilemiyorum.İnsan doğurana kadar bin çeşit tedirginlik yaşıyor zaten. Ah o süreçleri ben de hala unutmadım. Ne çok soru oluşuyor kafada değil mi? Benimki büyük bi talihsizlikti. Ama kesinlikle sezeryan zorunlu kalınmadıkça yapılmamalı derim. Ameliyat sonuçta ve tehlikeleri çok fazla. Normal Doğum her zaman çok daha iyi . Böyle bir şansım olsa ben de normal isterdim inanın. Arkadaşım 75 doğumlu ve normal Doğum yaptı, oğlu şu an 1.5 yaşında.
Doğumdan 3-4 saat Sonra etrafta dolaşıyordu. Benim o kadar saate daha baş ağrılarım geçmemişti yaw.
Hee bi de bu medipolde sezeryan Doğumdan sonra beni saçma bi hole bıraktılar. Tam 85 dakika mal mal üşüdüm ve acıdan öldüm yA. Karşıda banko var ve bayan erkek bi sürü sağlık personeli yüzüne bile bakmıyor. Ağrı kesici vurun diye bağırdım 1 saat kimse takmadı valla. En son biri geldi tamam yapayım dedi. Odalar ayarlanıyor falan diye bekliyorsun arada bi yerde oran buran açıkta. Sistemleri çok saçma ya. Bana Doğum için o tarihi verdiysen parayı da peşin aldıysan bi zahmet odayı da hazırla dimi ama.
Gerçekten korkunç. Ve bana öyle güzel anlatmışlardı ki orayı, ben doktorumu değiştirdim hastane sebebiyle. Şuan anlattıklarınızı okudukça endişeye düştüm. Zaten çarşamba günü kontrolüm vardı ve bebek danışmanından bilgi aldım. Sistemlerini sordum. Ben normal doğum yapmak istiyorum bir aksilik olmazsa, ancak hayalimde kendi odamda kasılmaları karşılarım eşim de bana destek olur gibi bir düşünce vardı. Maalesef durum böyle değilmiş. Doğumhanenin içinde odalar varmış, burada bana özel bir oda veriliyormuş, yanıma da bayan olmak üzere bir refakatçi alabilirmişim. İyi de ben eşimle bu süreci yaşamak istiyorum?? Üstelik ben tek çocuğum, ne kardeşim var ne ablam var. Annem de çok paniktir, beni rahatlatamaz aksine endişelendirir. E ben yanıma kimi alayım şimdi? Neden eşim gelemiyor diye sordum, doğumhanenin içinde olduğu için bu odalar, kadınlar önlükle koridorda yürüyormuş, bu yüzden erkek almıyorlarmış. Kendi odamızda olmasına da izin vermiyorlar, bir aksilik olabilir, doğumhane yakında olsun vs. diye. İnanın hem sizin anlattıklarınız, hem de bu politikaları beni endişeye düşürdü. Hala yanımda kim kalacak belirsiz. Aklıma başka bir alternatif hastane de gelmiyor. Bir de kontrolde doktorum çatı muayenesi yaptı, normal doğuma çok uygun olduğumu söyledi ama tam odadan çıkarken "haftaya cuma bekliyorum, eğer sancın çıkarsa yatışını yaparım" dedi. Ben o an doğum başladıysa demek istediğini düşündüm ama sonra düşününce ya onu kastetmediyse? diyorum. Ya nst de sancı çıktı diye açılma olmadan beni yatırıp, sonra suni sancı verip, sonra olmadı deyip sezeryana alırlarsa? Yani doktoruma olan güvenim de sarsıldı. Ne yapacağımı da bilemiyorum.
Hee bi de bu medipolde sezeryan Doğumdan sonra beni saçma bi hole bıraktılar. Tam 85 dakika mal mal üşüdüm ve acıdan öldüm yA. Karşıda banko var ve bayan erkek bi sürü sağlık personeli yüzüne bile bakmıyor. Ağrı kesici vurun diye bağırdım 1 saat kimse takmadı valla. En son biri geldi tamam yapayım dedi. Odalar ayarlanıyor falan diye bekliyorsun arada bi yerde oran buran açıkta. Sistemleri çok saçma ya. Bana Doğum için o tarihi verdiysen parayı da peşin aldıysan bi zahmet odayı da hazırla dimi ama.
Ya ben bunları sen panikle diye değil, iyice araştır ona göre kendine bu süreç için bir yol çiz diye söyledim. Ben sezeryan kimseye tavsiye etmiyorum, çok zorunlu kalınır tamam ama aksi halde kesinlikle yapılmamalı. Bu bir risk çünkü. Anestezi farkındalığı yaşayan var, anestezi başlı başına risk, epidural/spinal yüünden bel sorunu yaşayan var vs vs. Ama en risksiz ve sağlıklısı normal Doğum. Orası İstanbul, doktorlar çok yoğun, hastalar sabırsız, hal böyle olunca da normal Doğum ile uğraşmak işlerine gelmiyor. Her şey programlı olsun randevular şaşmasın diye çoğu hastahane hemen küçük bile oyun ile sezeryan a yönlendiriyor. En iyisi gidip devlet hastahanesinde doğurmak diyeceğim ama onlar da ayrı berbat. Doğum keşişine dikiş atmadan öğle yemeğine çıkıyorlar. Mahremiyete saygı Yok. Vs vs
Tüm bunları bir tarafa bırak, tek önemli olan doktoruna güvenmen. Güvenebileceğin bir doktorun varsa en iyisi onun olduğu yerde Doğum yapman.
Medipol mega o civardaki bir çok hastahaneden hem daha temiz hem de daha teşekküllü.
Ben ölüyordum Beylikdüzü'nde büyük ve bilinen bi hastahane bana müdahale etmek istemedi. Ambulans yollamadı.
Bence git Suna hanım var doçent, bir de onu dene. Normal Doğum destekçisi tecrübeli bi dr. O da medipol de. Benim civarda beğendiğim nadir doktorlardandır. Atakent Acıbadem de 1-2 dr var ama orası da epey pahalıdır. Elim hanım ve Uğur bey i beğenmiştim. Takiplerimi onlar yapmıştı. Ama sezeryancj onlar da.
Bende tüp bebek tedavisini orda gördüm ilk deneme başarılı 6 ay devam ettim ama açıkçası hep sezeryan ve yoğunluk vs o yüzden daha yakın bir yer tercih ettim açıkçası bende kendi tüp bebek doktorumdan çok memnunum ama o anlar takip yapmak pek istemiyorlar ben biraz zorlama ile gittim 6 ay sonra başka yere gectim ama dondurulmuşlar orda ikinciyi düşündüğüm de doktorum orda olursa yine ona gidicem ama gebelik takibi ve doğum için yine orayi düşünmem sanırım çünkü kadın doğum aşırı kalabalık ve doktorlar sanırım ulasilma konusunda sıkıntılı ben kendi tüp bebek doktoruma özel telefondan istediğim vakit ulaştım ama normal kadın doğumcukar öyle değil sanırım burdan okuduguma göre2015 te oğlumu orada doğurdum. Zorunlu sezeryan oldum, daha hamile kalmadan bebeğin sağlığı için sezeryanla doğum yapmam gerektiğibi biliyordum. Doktorundan ve hastaneden gerçekten çok memnun kaldım.
2. Bebek için tedaviye orda başlamayı düşünüyorduk. Dondurulmuşlarımızı oraya taşıyacak gebelik olursa kendi doktorumla devam edecektik
Çok şaşkınım ve ürktüm açıkçası
Doktorumu seviyorum, güveniyorum ve istediğim an ulaşabiliyorum. Bunlar çok önemli ama okuduklarımda korkuttu beni ne yapsam bilemiyorum
Ben tedavimi başka bir klinikte olmuştum ama fetö olaylarında klinik kapandı ve embriyolarımız koç üniverstesine taşındı. Şimdi yeni tedaviye medipolde başlayalım diyoruz.Bende tüp bebek tedavisini orda gördüm ilk deneme başarılı 6 ay devam ettim ama açıkçası hep sezeryan ve yoğunluk vs o yüzden daha yakın bir yer tercih ettim açıkçası bende kendi tüp bebek doktorumdan çok memnunum ama o anlar takip yapmak pek istemiyorlar ben biraz zorlama ile gittim 6 ay sonra başka yere gectim ama dondurulmuşlar orda ikinciyi düşündüğüm de doktorum orda olursa yine ona gidicem ama gebelik takibi ve doğum için yine orayi düşünmem sanırım çünkü kadın doğum aşırı kalabalık ve doktorlar sanırım ulasilma konusunda sıkıntılı ben kendi tüp bebek doktoruma özel telefondan istediğim vakit ulaştım ama normal kadın doğumcukar öyle değil sanırım burdan okuduguma göre
Merhaba siz gittiniz mi Derya Yasara?Merhaba derya yaşarda dogum yaptınız mı nasıl normal dogum mu sezaryanmj yaptıysanız bilgi paylasabilirmisiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?