Mecburi İngiltere Yolu Göründü Deneyim Paylaşım

Bu arada biz de Almanyaya birkaç sene evvel aynı şekilde geldik. Önce gelip gördük şehri gezdik birkac ay sonra da taşındık. Size de bol şanslar.
Teşekkür ederim deneyim paylaşımı bunun için değerli aklımda bakacgm bazı konular var ama şu da önemli diyecgnz bir şey var mı? Çünkü aile ile gitmek tek gitmekten çok farklı. Ki ben giderken 1 tane tanıdığım kişi yoktu 2013 yılında ama dönerken harika dostlarım olmuştu

Kaçak çalışmak yasak arkadaşım hahaha beni de götürurseniz ispiyonlamam
Burda adım adım paylasacgm neler yaptgmi aslında örnek bile olabilir sonradan düşünenler için. Ama bir grup var ki boş konusan konuyu hiç etmeseler iyi
Gidersen bir daha dönmek istemezsin ama ona göre

Biz 10 aylık ikizlerimizle taşındık. Hem de ben çok iyi pozisyondaki kadrolu işimi bıraktım. İs bulabileceğimi emindim ama isim de yoktu yani gelirken. Eşim iş ayarladı gelmeden. Yani eşlerden birinin işini ayarlamış olması önemli bence. Çocuklarin ilkokula başlarken 3 dilden fazla konuşması hayalimdi gerçek oldu

Tebrik ederim sizi oğlumun 10.aylik zamanları gozumn önüne geldi de adımı falan hatırlamıyordum radikal bir karar vermişsiniz çocuklarınız adına da çok sevindim inanın ben de en çok oğlum için istiyorum gitmek böyle bir yaşam da var her gün acaba ne felakate uyancgm derdi ile uyanmak çok zor.

İngiltere'ye turist vizesi ile gidip iş başvurusunda bulunmanız olası değil, başvurduğunuzda size soracakları ilk soru çalışma izni oluyor. Çalışma izni, vizesi olmadan, turist vizesi ile yapacağınız her şey karşınıza çıkabilir. İleride olur da oturum izni için başvurma durumunuz olursa, turist olarak gelmiş, beyana aykırı hareket etmiş şeklinde red yiyebilir, hatta süresiz olarak uk vizesi alamayacak hale gelebilirsiniz. 6 aylık turist vizesi ile uk'de iş bulmadan, çalışma izni olmadan tutunabilmek, yaşayabilmek oldukça maliyetli, riskleri de çok çok fazla. Ankara antlaşması ile gidip yapamayıp dönen, birikiminin tamamını orada harcayan binlerce insan var. Amacım umudunuzu kırmak değil, ancak bu hadi gidip yapalım denecek kadar basit bir şey maalesef değil. Diğer değişkenlerden hiç bahsetmedim daha, en önemli engel çalışma vizesi zira.

Hanfendi inanın ben anlatmak yoruldum inanin. İş başvurusunda bulunmayacgz bu kadar zor mu anlamak bunu. 2 aylığına gideceğiz yani ben inanın yoruldm önceki yazdıklarıma bakın hatta ilk sayfada anlattm bunu ama herkes kendi aklında olana göre yorumluyor bir kez daha emin oldum.

İlk sayfayı tekrar düzenledim umarım yine turist vizesi ile çalışmak yasakla başlayan cumle olmaz çünkü büyük harfle yazdım artik

Burda adım adım paylasacgm neler yaptgmi aslında örnek bile olabilir sonradan düşünenler için. Ama bir grup var ki boş konusan konuyu hiç etmeseler iyi
Gidersen bir daha dönmek istemezsin ama ona göre
Çocuk bakarım yemek yaparım aklında olsun sen kaçak çalış eşinle ben cocuk bakayim bence harika fikir. Gelmek isteyen başka arkadaşlar var ise onlarla da bakabiliriz. Yere yatak serer yatarız nolcak.

Şaka bir yana kızım daha geçen temmuzda dil okuluna gitti bir ay kaldı orda. Hala anlata anlata bitiremiyo. İngiltere yasayacagim tek yer diyor şu an. İnşallah olur

Kızınız 1 ay kalmış da o kadar etkilnms ben dönünce kendi memlektm de yabancı hissettim o kadar değişik oldum.
Benim kaçak çalışmamı gerektirecek bir durumum yok şükürler olsun. İlk vizemi alırken de danışmanlık tutmadan diplomalarimi, hesaptaki paramı gösterip ilk başvuruda vize alabilmiştim. İnşallah bu sefer de öyle olur

Arkadaşlar İngiltere'de tanıştığım ve 10 yıldır doktora yaparken Ankara'ya yanıma tatile gelen, memleketime gelen, benim de aynı şekilde onlara gittiğim bağım hiç kopmayan dostum ingiliz vatandaşı olmstu 9. Senenin sonunda. Şimdi nişanlısı ile İngiltere Bournemouth'ta yaşama kararı aldılar orda nikah yapıp devam edeckler ( sadece 6 ay düzenli çalışması gerekiyor ki eşinin vize alması kolay olsun)
Şimdi süreç sanki biraz daha netleşti ve değişti diyebilirim. Skilled worker vizesi ile başvurmaya karar verdik. Bu vize türü işveren sponsorlu olduğu için turist vizesi almaktan daha kolay olacak görünüyor hadi inşallah. Süreçlerde farklılık oldukça yazacağım bakalım gidene kadar neler değişecek

Keske imkan olsa da biz de gitsek. Tr de yasamak her gecen gun daha da zorlasiyor hele ki cocuguz varsa onlarin gelecegi icin

K.k üyeliğimi iptal etmeyip arada konu açıyorsam sizin gibi bir kaç değerli fikir veren, anlayan insanlar için
Anlatmaktan konu neydi ne için açmistima dönüyor sonra onlar ne derse desin yüksek lisans bitirdiğimde de danışmanlik firması olmazsam asla vize alamazsin gidemezsin diyorlardi. Her şeyi tek tek kendim yaptım ve ilk başvuruda vizeyi aldım 3 haftada
Şimdi süreç bakalım nasıl.olacak burda tek tek paylascgm

Beni banladklari için şuan görüyorum mesajları bile

Ben sizin gibi düşünmuyorum, çunku ayrıntılar farklı. Mesela tek olsaydim şuan vize başvurumu yapmstm bile

Beni de götürün sağlık çalışanıyım İngiltere nin sağlık çalışanlarına ihtiyacı varmış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…