Nişan mecburen ev nişanı:(

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

iibfizmir

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Mart 2012
26
0
36
İzmir
kızlar mayıs sonu hazira başı gibi nişanım var.aslında bi cafede yapıcaktık nişanı ama bügun sevdiceğimle karar değiştirdik evde yakın akrabalarla takalım yüzükjleri diye.çünkü onun aileside benim ailemde maddi anlamda bize yardımcı olmuyolar.canımcım kredi çeker yaparım diyo ama bende daha nişan için kredi çekmesinden yana değilim çünkü 1 yıl sonra düğün yapıcaz kredi asıl o zman lazım olcak.o yüzden evde yapabileceğimiz en güzel nişanı yapıcaz artık

canım önemli olan düğün o yüzden canını sıkma hiç. evde güzelce yaparsınız nişanınızı. giyersin nişanlığını pastanızı yaptırırsınız börek çörekler hazırlarsınız açık büfe gibi sunarsınız azıcık ta oynarsınız. maksat yakınlarınla birlikte eğlenmen artık kına geceleri bile evde oluyor canım. umarım kalbine göre olur herşey. mutlu olunda. düğününüz daha güzel olur.

bende öyle dedim artık napalım çok istiyodum herkesin gelebileceği bi nişan ama.şöyle bi durum var büyük ihtimal 2 düğün olucak bizde çünkü ayrı şehirlerde aileler ondan dışarda nişana yanaşmıyo kimse.

merhaba..Samimiyetle söylüyorum bunu ev nişanı daha güzel oluyo.Bende evde yaptım ve çok eglendik.Her iki ailede daha iyi kaynaşıyo sıcak bi ortam oluyo.Muhakkak pc den müzik ayarla,hoparlör ayarla yüzükten sonra kurtlarınızi dökersiniz.Bence hiç kredi olayina girmeyin.Alt tarafı bi nişan borca girmeye gerek yok,siz mutlu huzurlu geçirin gününüzü yeter.

teşekkür ederim canım içimi rahatlattın.aslında şöyle bişey var:bizime vin bahçesi var ama toprak alan orda bişeyler yapsam topuklu ayakkabı falan toprakta zor olur mu?çünkü diğer türlü evde oynucak falan bi alan yok hele bide misafir geldiğinde ki onların tarafı şehir dışından gelicekler.

asla kafana takma evde çok daha güzel bir ortam olur. Benim nişanım dışarda bir mekanda oldu biz eşimle hiç nişanı abartılı yapma taraftarı bile değildik; aile arasında yüzük taksak sonra da dışarıda yemeğe çıksak diyorduk ama kayınvalidem tutturdu "ama benim heveslerim nolacak o kadar götürdüğüm altınlar nolacak " diye mecbur kaldık abartmaya. Hala öyle düşünyorum nişanı abartmanın hiç bir anlamı yok ona harcanacak para düğüne eve balayına harcanabilir.
Evde olacağı için çağıracağınız kişi sayısını da sınırlı tutarsınız kimse kırılmaz darılmaz anlayışla da karşılarlar

umarım öyle olur.gerçi benim kayınvalidem ve ailem de nası isterseniz yapılır diyo ama herşeyi bize yıkmış durumdalar sağolsunlar:)az önce yazmıştım evin bahçesinde yani toprak alanda ufak bi eğlence tarzı bişey yapsam hoş olur mu?

ben boyle şeylerin hayatta bi kere yaşanacağı için elden ne gelirse yapılması gerektiğini düşünüyorum. bende salonda istedim evet ailemin durumu kötüydü kredi çektiler sırf ben salonda istedim diye. 2 yıl borçlandılar benim yuzunden. ama ben keşke dememek için salonda yaptım çokda güzel oldu. şayet istiyorsanız sınırları zorlayın derim fakat siz, nişanlınız değil çünkü nişanı biz yapıyoruz malesef

Ev nişanı çok güzel olur yaaa. Benim nişanım da evde oldu. Özellikle ben evde olmasını istedim. Ortam daha samimi oluyor, hem de düğüncük gibi yapay olmuyor. Herkes kendini eğlenmeye mecbur hissedip de zorla oynamaya filan kalkmıyor, tersine birilerinin içinde gelirse dopal ortamda oynanıyor. Hiç dert etme. Bizim ev 2+1, komşuların da desteği ile 70 kişi ağırladık. Herkes hala anlatır bizim nişandaki güzel ortamı. Önemli olan aileler arasında huzursuzluk olmaması.

aslında bahçenizin olMası bir avantaj.. çok da güzel olur bahçede, süslersiniz güzelce tüller falan uçuş uçuş..

canım bizim burda nişanda salonu orkestrayı pastayı falan erkek tarafı karşılıyo ama biz hiç bişeyi siz biz diye ayırmadık nişanda da düğündede herşeyi ortak yapıcaz zaten yani kredi de çeksek ikimiz ödücektik.

eğer müzikten rahatsız olacak komşularınız yoksa pek tabii de bahcenizde yapabilirsiniz
yazın yapacaksan ucuş ucuş bir elbise altına da dolgu topuk şık bir ayakkabı giyersiniz topraktan bir şey olmaz
ben de bizim yazlık diye kullandıgımız bir ev var onun bahcesinde yaptık ki o gunun sabahı deli gibi yagmur yagdı
cogunluk dolgu topuk giymisti sıkıntı yasanmadı gayet de güzel oldu

aynı sekilde kuzenimin esi de kına gecesini yazlıklarının bahcesinde yaptık
konu komsudan bir kac masa ayarladılar sandalyeler büyükce bir masada acık büfe hzırlamıslardı
bir de hoparlorle muzık
gayet de guzel olur

kredi cekmenin manası yok tabii
ama icinde kalıcagına yap bir seyler ister bahce ister ev
altını az aldırt ama nisanını yap mutlaka
altın her zaman alınır
ama nisan dugun bir kere hayatta

aynen öyle çok şükür şimdilik bi sorunumuz yok inş böyle dewam eder
aslında bahçenizin olMası bir avantaj.. çok da güzel olur bahçede, süslersiniz güzelce tüller falan uçuş uçuş..

bende öyle düşünüyorum aslında tüller balonlar falan ama dediğim gibi toprak olmasında çekiniyorum

Bak herkez ne güzel yazmış tatlım,hiç dert etme.Benim nişanlımın tarafıda şehir dişından geldi 15 kişi filan bi okadarda biz vardık sıgdık valla çokta güzel geçti.Ama bahçe varsa havalarda güzel olucak ozaman mis gibi süslersıniz ışıklarla,çok topuklu giymeysen rahat edersin kumda oynarken.Biraz toz olursunuz ama olsun eglenmene bakıcaksın.kaynanacıgımın sözü geldi şimdi aklıma "bugün sizin gününüz hiç bişeyi kafanıza takmayıp eglenmenize bakın,herşey hallolur" demişti.Emin olki nerde olursa olsun heycanın ve o anki mutlulugun deger biçilemez olucak.

yapıcam zaten de nerde yapıcam:)ama böyle düşününce bahçe mantıklı geliyo çünkü evin içi dar gelicek.bahçeyi ayrıntılı olarak düşüneyim bi çok teşekkür ederim fikirlerin için

haklısın canım..fikirler çok güzel bahçe işini ayrıntılı düşünim bi bakim neler yapılabilir

inş öyle olur kızlar ya içime resmen su serptiniz çok bozulmuştum hevesim kırılmıştı şimdi yeniden geldi:)

benimde nişanım evde olmuştu bence daha bir keyifli ve ailelerin yaşam alanlarını görmeleri için daha yakın bir ortam... :) Maksat sizin mutluluğunuz gerisini boşver canım

inş öyle olur kızlar ya içime resmen su serptiniz çok bozulmuştum hevesim kırılmıştı şimdi yeniden geldi:)

sakın hevesini kırma tatlim,herşey senin elinde dışarda yapıcagın masrafın yarısından daha azınla halledersin sen evin içinde yada bahçede.İçini ferah tut yani,borca girmeye gerek yok.

benim nişanımda evde olmuştu...
zaten bi karmaşıklık bi curcuna nerde olursa olsun bişey anlamıyosun
takılma buna boşver

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…