• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mecbur hissediyorsanız temizlik yapın

nevban

Guru
Kayıtlı Üye
30 Mart 2007
162
0
316
Manisa
Hanımlar Gözünüzü Açın!!!...
HANIMLAR !!! Unutmayın... Bir toz tabakası, altındaki ahşabı korur.

'Bir evmobilyaların üzerine 'seni seviyorum' yazabildiğinde gerçek bir evolur.'

Yıllardır her hafta sonu, 'aman biri çıkıp geliverirse' diye en az sekiz saatimi her şeyin mükemmel görünmesine harcıyordum.
En sonunda anladım ki, hiç kimsenin çıkıp geldiği filan yok; hepsi dışarıda hayatlarını yaşayıp eğleniyorlar !

ŞİMDİ,insanlar ziyarete geldiğinde, kendimi evimin durumunu izah etmek zorunda hissetmiyorum;
İnsanlar, benim daha çok dışarda hayatımı yaşarken ve eğlenirken ne yaptığımla ilgililer.

Bunu hala keşfedemediyseniz, lütfen tavsiyelerime kulak verin.

Hayat kısa, tadını çıkarın !
Mecbur hissediyorsanız temizlik yapın .......
ama onun yerine bir resim yapmak, bir mektup yazmak daha iyi değil mi, kurabiye ya da bir kek pişirmek, bir tohum ekmek toprağa, istemek ve gereksinim duymak arasındaki farkı keşfetmek ?

Mecbur hissediyorsanız temizlik yapın,ama bilin ki çok zamanımız yok . . . . içilecek bir kahveyle, yüzülecek bir nehir, tırmanılacak bir dağ, dinlecenek bir müzik, okunacak bir kitap, dedikodu yapılacak arkadaşlar, sürdürülecek bir hayat .

Mecbur hissediyorsanız temizlik yapınama bilin ki dünya gözlerinizi kamaştıracak güneşle dışarıda, saçlarınızın arasında gezecek rüzgarla, karla, sizi ıslatacak yağmurla... Bu gün bir daha yaşanmayacak.

Mecbur hissediyorsanız temizlik yapın , ama hep aklınızda bulunsun,yaşlılık bir gün gelecek ve bu çok da hoşunuza gitmeyecek . . .
Ve bir gün bu dünyadan gittiğinizde - ki hepimiz mecbur gideceğiz - geride daha çok toz bırakacağız !

Topladıklarınız değil,nasıl bir yaşam yaşadığınıza dair dağıtabildiklerinizdir hayat...

Alıntıdır...

Konuyu açtıgım yer uygun mu bilmiyorum ama hoşuma gitti paylaşmak istedim

çok güzel bi yazı olmuş yaa
ben zaten zamanım oldugunda ve gerekli oldugunda yapıyorum
öyle hastalık derecesinde temizlikçi degilim :)))

süper.. bayıldım bunu hemen eşime mail atacağım. :dance:

Aynı ben :)
Ama tozlu yerlere "seni seviyorum" yazmak kirli arabalara yazılan "Beni yıka" işine benzedi.
Tamam temizlik hastası değilim, gerekmedikçe de yapmam ama tozla yazı yazılacak bir evde de yaşayamam sanırım :)))

Çok saçma.

Tamam tüm ömrünüzü temizlik yaparak geçirmeyin elbette, ama ne demek ya mobilyanın üstüne seni seviyorum yazılabildiğinde gerçek bir ev olur.

Töbe töbeee, pislik içindemi yaşayalım yani hayat kısa diye.

Hayat sadece vur patlasın, çal oynasın değilki.:umursamaz:

Çok saçma.

Tamam tüm ömrünüzü temizlik yaparak geçirmeyin elbette, ama ne demek ya mobilyanın üstüne seni seviyorum yazılabildiğinde gerçek bir ev olur.

Töbe töbeee, pislik içindemi yaşayalım yani hayat kısa diye.

Hayat sadece vur patlasın, çal oynasın değilki.:umursamaz:

Yazıda kasdedilen o değil ama. O sadece bir bezetme. Zorunluluklarınızı belirlerken hayatın akıp gittiğini, zamanın kısa olduğunu unutmayın demek istiyor yazıda.

Çok doğru bence. Haftada üç kere temizlik yapmak yerine bir kere temizlik yapıp diğer ikisine ayıracağım zamanın birinde bir film fazla izlemek, bir kitap fazla okumak, arkadaşlarımla ya da eşimle bir saat fazladan balkon sohbeti yapmak belki de hayatı bir yerinden yakalmaya yardım eder.

toza seni seviyorum yazalım iyi hoş......

eşimizde tamam sev ama tozları silde sev yazarsabilmiyorumkismile

yada en çok beni sev tozları degil artık şu aramıza giren tozları yok et derse ne diyecez...akannehir

yada diyelimki eşimiz yazdı.seni seviyorum diye.biz demezmiyiz onu yazana kadar silsen bir faydan olsa diye oraya yazana kadar dilinle söylesen seni seviyorum diye..:asigim:..demezmiyiz deriz valla

o yüzden saçma bunlar.....:dilcikar:

bana da saçma geldi...temizlik zorla yaptığım bir şey değilki gösteriş için veya eve gelen olurda pis görürü diye yaptığım bir şey de değil.. huzurum ve kendimi iyi hissetmem
için yapıyorum...çok abartılmadığı ve belli düzeni oldukdan sonra mis gibi temizlik kokan bir
ev çok hoşdur...zaten mobilyalarım koyu renk yeni de evliyim ..yeni eşyaların tozundan
kendimi iyi hissetmem imkansız...
:umursamaz:

Gerektiğinde temizlik yapıyorum ama hergün gerekiyor :((

hergün süpürüp silmezsem dışarı çıkamıyorum,aklım evde kalıyor ve benim
psikolojimi bozuyor bu durum..
temizlik hastasıda değilim ama evim hergün kirleniyor..anlayamadım bende :(

mobilyalarım siyah ve hava sıcak olduğu için bütün pencereler açık dolayısıyla hergün toz alıyorum,bazen günde iki defa hergünde yerleri siliyorum.ama temizlik hastası değilim.

üst komşum bunu okusun her gün koltukların yer değiştirme sesi ve 13. kattan halı silkeleme sesi duyuyorum

İyi hoş ta yapmadan da olmuyor ki canım..Haftasonu 2 gün yapmayayım diyorum,pazartesi günü canım çıkıyor.Nasıl olacak bu iş?

mutlaka hergün yaptığım işlerim var:)))
başkası için temiz tutmuyorum ki zaten evimi
yaşadığım yer önce bizim içimize sinecek
ama bunları eşinin yanında da yapmayacaksın(çalışmayanlar için)
evt gezeceksin,eşine çocuğuna vakit ayıracaksın....

Gerektiğinde temizlik yapıyorum ama hergün gerekiyor :((

hergün süpürüp silmezsem dışarı çıkamıyorum,aklım evde kalıyor ve benim
psikolojimi bozuyor bu durum..
temizlik hastasıda değilim ama evim hergün kirleniyor..anlayamadım bende :(

kaydirigubbakcemile5alkisalkisalkis

Back