MEB'e göre, bilimsel gelişmeleri takip edebilmek için Arapça şart

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.297
42.836
MEB'e göre, bilimsel gelişmeleri takip edebilmek için Arapça şart
Capture.JPG



inPaylaşın
Hükümet 5. sınıfı yabancı dil hazırlık eğitmine ayırmaya hazırlanırken MEB, imam hatip liseleri ve ortaokulları öğrencilerinin bilimsel gelişmeleri takip edebilmeleri için Arapçayı şart koştu. Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından 81 ilin milli eğitim müdürlüklerine gönderilen yazıda, "yabancı dil sorununu çözmüş bireylerin yetişmesi ve güncel bilimsel ilerlemelerin takip edilebilmesi" amacıyla bütün imam hatiplere Arapça Bilgi ve Etkinlik yarışmalarının düzenlenmesi talimatı verildi.

Cumhuriyet'ten Ozan Çepni'nin haberine göre, Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenecek yarışmalar için milli eğitim müdürlüklerine gönderilen yazıyla Arapça seferberliği başlatıldı. Yazıda, Arapçanın önemi vurgulanırken, etkinlik gerekçesi ise öğrencilerin "dünyadaki gelişmeleri ve güncel bilimsel gelişmeleri takip edebilmeleri" olarak duyuruldu. Arapçanın İslam coğrafyasında önemli bir ağırlık oluşturduğunu belirten MEB, "yabancı dil sorununu çözmüş bireylerin yetiştirilmesi" çözümünü de yine Arapçada buldu.

"Milli değer Arapça"
Din Öğretimi Müdürlüğü’nün geçmiş yıllarda düzenlenen etkinliklere ilişkin gönderdiği talimatlarda bu yıl yer alan farklılık da dikkat çekti. Bakanlığın talimatıyla lise ve ortaokul düzeyinde imam hatiplerde en aşağıdan Türkiye geneli yarışmalara kadar uzanan etkinlik planlamasında, Arapçanın önemi belirtildi. Bakanlık, imam hatip öğrencilerinin “milli ve manevi değerlerine sahip bireyler olarak uluslararası düzeyde bilgi ve kültür sahibi olmalarını” da Arapçaya bağladı.

"Müzik yasak"
Şubat ayı başından mayıs sonuna kadar İHL’ler arasında rekabet yaratacak etkinlikler kapsamında, öğrenciler Arapça bilgi yarışması, Arapça şiir okuma yarışması, Arapça metin canlandırma yarışması ve Arapça hat/kaligrafi yarışması gibi alanlarda okullarını temsil edecek. İmam hatip ortaokullarında ise aynı kapsamda Arapça şiir okuma yarışması, Arapça hikâye canlandırma yarışması ve Arapça çocuk şarkıları yarışmaları düzenlenecek. Ancak bu etkinliklerde öğrencilerin yaratıcılığına izin verilmedi. Bakanlığın hazırladığı yarışma kurallarına göre öğrenciler şiir okuma ve canlandırma yarışmaları içerisinde istedikleri fon müziğini kullanması yasaklandı.
http://t24.com.tr/haber/mebe-gore-b...144?utm_medium=social&utm_content=sharebutton
 
O kadar bilimseller ki en son dünyanın dönmediğini ispat ediyorlardi :KK53:
 
şaka herhalde, 1000 yılından beri arapların bilime tek bir katkısı dahi olmamış.
 
MEB haklı, ben ki o kadar bilime meraklıyım ama Arapça bilmediğim için takip edemiyorum :KK43:
 
Arap dünyasında ne zaman bilimsel bir gelişme olmuş ki şimdi olsun

Bu kadar zorlama, tepiştirme savunma olamaz

Bilim dili Arapça ise ülkemizdeki bilim adamları Avrupaya/Amerikaya değil Arabistana, Orta Doğuya göç etsinler madem

Güldüm ya
 
Son düzenleme:
X