Açılın çok birikti yazacam.
Emzirme ve süt konusunda aynıyız sanırım. Benim oğlan da sadece sağ memeden emiyo. Sol tarafın ucu dev gibi oldu sağmaktan, zaten güdüktü, şu an çocuğun ağzından büyük nerdeyse. Baştan beri sol taraftan az süt geliyo zaten. Şu an sol göğüs maksimum 30 cc sağ göğüs 60-70 cc performansla çalışıyo. 2 saatte 1 sağarsam daha az bazen ikisinin toplamı 50 cc çıkıyo. O yüzden 3 saattte bazen 4 saatte bir sağıyorum. Oğlan da zaten kendisi uyanıyo artık ortalama 2,5 - 3 saatte bir. Doktor beslenmesi iyiyse 2 saatte bir uyandırma demişti. Hatta gece 4 saat uyumasına izin verebilirsin gündüz iyi beslendiyse dedi. İştahı iyi maşallah. 10-15 dk tek memeden dinlene dinlene emiyo ama yetmiyo tabi. Ne kadar çekiyo bilmiyorum ama tamamını çekse de doymayacağından üstüne varsa sağılmış sütü veya en az 60 cc mama gömüyo. Bazen ortaya karışık 10 dk meme + 50 cc anne sütü + 30 cc mama takılıyo bazen sadece 120 cc mama gömüyo. 20.günden sonra aştı kendini. Yani formül süt diye bişi olmasa yanmışım mümkün değil yetmez sütüm. Saklama poşeti falan kullanmak nasip olmayacak gibi. Bi öğüne bile yetmiyo ki artsın saklayalım :)) Bizde genetik zaten. Az sütlüyüz. Ben de 40 gün emip mamaya geçmişim süt yetmemiş sonra da kesilmiş.
Bence boşuna o ilk 3 gün memeyi tutsun diye eziyet çekmiş çocuum. Anne sütü takıntısından aç kalıyo bebeler. Şimdiki aklım olsa ilk gün verirdim formül süt. Boşuna su ve kilo kaybetmezdi ve sarılığı ilerlemezdi kuzumun. 36 haftalık bebe nasıl emsin akıl mantık yokmuş bende de ne dinliyon milleti.
Bi de biberon düşmanlığı var. Onu da anlamıyorum. Kaşıkla şırıngayla uğraşmadım hiç ben. Belki ben şanslıyım çünkü her türlü biberon başlığından içiyo şu an. avent mamajoo lansinoh. Şimdi bi de anti kolik biberon sipariş ettim onu deneyecem. Almazsam olmaz.
Memeden de iştahla dinlene dinlene emiyo yutkunuyo eliyle tutma çalışmalarına da yeni başladı. Bi de yorulup uyuyup kalıp yarım bırakmasa tam süper olacak ama büyüdükçe toparlar onu da.
Aile hekimliği ebesi kendini emzik gibi kullandırma dedi. Ulen bebek bu, huzurlu demek ki, anasını emerken sakinleşip uyumucak da ne zaman uyucak. Açken uyumuyo zaten ağlıyo ya da tekrar uyanıyo. Hiçbişi yapmasa bakışıp konuşuyoruz memedeyken. Her şeye bi kural bi kaide yetti beea! Eskiden modern ve teknolojik olan kafamın doğurduktan sonra geleneksel yöntemleri savunacağını hiç düşünmezdim ama bu kadar kural, yeni adet, ırt zırt her bebeğe ve anaya işlemez neticede.
Eskilerden bazı şeyleri yapıyorum valla. Mamadan sonra 2 çay kaşığı su veriyorum ağzında mama kalmasın diye. Arada ağzının içini parmağımla bezi karbonatlı suya batırıp siliyorum. Bacaklarını sıkmadan gece kundaklıyorum. Ne zaman istese kucağıma alıyorum. Gündüz odasında gece dibimde reflü yatağında yatırıyorum. Gık dese dokunuyorum gak dese pışpışlıyorum. Keşke şekerli suyu da deneseydim doğduğunda o derece kızgınım tıp camiasına
Süt yapsın diye günde 1 bardak humana still tea, 1 tane promalt, iki defa bişi damla kullanıyorum ama bi işe yaramıyo gibi. İçmesem de aynı azlıkta artacaktı bence. Bi de rezene çayı alacam gazına da iyi gelir belki. :/ Denemedim demiim.
He bi de her seferinde sterilize etmiyorum ben sağma aygıtını. Kafasındaki pompa aparatını çıkarıp buzdolabında bekletiyorum. 3 gün süt dolapta kalabiliyosa pompa aparatları da 3 saatte dolapta bakteri üretiyor olamaz.
Çok pimpirikli değilim kıyafetleri ütülemiyorum. Kurutma makinesinin sıcaklığı yetiyodur. Manyak gibi ayy oraya yatırmiim ayy bunu da kaynatayım takıntım yok. Michael Jackson'ın çocuğu mu bu canım aaa. Kimyasal kullanımından, telefondan tvden uzak tutuyorum bi de birinci derece yakınları dışındaki insanlara elletmiyorum o kadar. Kedilerle yakınlaşması da serbest.
Yaşasın bağışıklık sistemi. Amin.
Ne sıklıkta yıkıyosunuz bu arada siz bebiklerinizi? 2 günde 1 yıkıyorum ben ama hergün yıkansınmış?? Yaz olsa taam da korkuyorum üşüyecek diye :/
Aha uyanıyo oğlan taam çok yazdım