Gebeliğe Hazırlık Mayıs'a odaklanmış bir gebeliğe hazırlık hikayesi :)

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Son dakika....Son dakika....Son dakika....Son dakika....Son d....

Kayan haber bülteni son dakikası havası verebildim mi:KK48:

Yarın öğlen doğuma alınıyorum kızlar. Bugünkü kontrolde baktık ki oğlan strese girmiş artık, perşembeyi beklemeyelim dedi doktorum. Şimdi çantaları alıp geceden hastaneye giriş yapacağız. Korkuyor muyum, evet! Doğumdan değil de sonrasından. Üniversite sınavı önceki gecesi gibi sanki aylardır duyduğum, okuduğum herşeyi unuttum. Beşik bana bakıyor ben beşiğe. Başkasının mürvetine gidiyor gibiyim hiç başrol olasım yok. Bir garip ruh hali. Bana şans dileyin :rolleyes::rolleyes::rolleyes:
Canım sağlıkla gelsin oğlun kucağına. Beraber hatırlarsınız okuduğun duyduğun öğrendiğin her şeyi :)

Sen nasılsın canım? Keyfin, moralin yerinde mi?

teşekkür ederim canım, ben de diyet denedim ama tabi sıkı bir diyet değil vermek istediğim 4-5 kilo bişeydi, şekeri kestim, tatlıyla arama mesafe koydum :) kek , hamur işi yolda görsem selam vermeden geçtim, yarık kilodan fazlasını veremedim bir ayda :) oysaki gerçekten de bişey yemiyorum ama spor yapmıyorum hep masa başı sanırım :KK43: ondan kaynaklı. geçen ay tekrar amh sayımı yaptırdım, ondan önce kullandıgım tüm vitamin ilaç vs ne varsa bıraktım, bebe aspirini kullanmaya başlamıştım iki aydır sadece onu devam ettirdim. bu defa devlet hastanesind ebir kadın doğum doktorunda tahlillerimi yaptırayım diye gittim, kadın sağolsun çok güzel moral verdi :) ne diye doğal yoldan deniyorsun zaten yaşın 42, hee belki olur ama 45 te olur belki :) o yaşta mı anne olacaksın aşılama dene vakit kaybetme doğal olmaz falan dedi :) Ben daha önce doğal olduğu için yine olur diye denediğimi söyledim, zaten kendi doktorum da aşılama doğaldan farklı bir yol değil diyor, kadın OLMAZ AŞILAMA DENE dedi de başka bişey demedi yani :)

Dün 4 gün vardı bata yaptım tertemiz çıktı malesef😔

erken gebelik mi kuzum, erken daha çıkmayabılır, ben bata az var dedıgınde ovu da gozukuyor dıye dusunmustum, su an test için erken olabılır kuzu, erken gebelıkte belkı cıkar gec tutunmadıysa ki, sende yumurtlama bıraz uzun suuryor, benım dıyelım bugun koyu cıktı dı mı, yarın kıyuluk sıfırlanıyor, sadece oncekı ayda ıkı gun surdu kuzum.

Madam Seyyan Madam Seyyan naaptın gııı, aldın mı yavrunu kucağınaaa sağlıkla

ne mutlu ne gğzel gün senin için, bir ömür sağlıkla mutlulukla hep birlikte olun inşallah, güle güle büyüt kuzunu canım. Darısı tüm bekleyen hamişlerin başına inşallah

erken gebelik mi kuzum, erken daha çıkmayabılır, ben bata az var dedıgınde ovu da gozukuyor dıye dusunmustum, su an test için erken olabılır kuzu, erken gebelıkte belkı cıkar gec tutunmadıysa ki, sende yumurtlama bıraz uzun suuryor, benım dıyelım bugun koyu cıktı dı mı, yarın kıyuluk sıfırlanıyor, sadece oncekı ayda ıkı gun surdu kuzum.
Yok normal 5 tl lik olandan aldım öğleden sonra yaptım temiz çıktı. Tekrar ovu yaptım koyu çıktı yine

teşekkür ederim canım, ben de diyet denedim ama tabi sıkı bir diyet değil vermek istediğim 4-5 kilo bişeydi, şekeri kestim, tatlıyla arama mesafe koydum :) kek , hamur işi yolda görsem selam vermeden geçtim, yarık kilodan fazlasını veremedim bir ayda :) oysaki gerçekten de bişey yemiyorum ama spor yapmıyorum hep masa başı sanırım :KK43: ondan kaynaklı. geçen ay tekrar amh sayımı yaptırdım, ondan önce kullandıgım tüm vitamin ilaç vs ne varsa bıraktım, bebe aspirini kullanmaya başlamıştım iki aydır sadece onu devam ettirdim. bu defa devlet hastanesind ebir kadın doğum doktorunda tahlillerimi yaptırayım diye gittim, kadın sağolsun çok güzel moral verdi :) ne diye doğal yoldan deniyorsun zaten yaşın 42, hee belki olur ama 45 te olur belki :) o yaşta mı anne olacaksın aşılama dene vakit kaybetme doğal olmaz falan dedi :) Ben daha önce doğal olduğu için yine olur diye denediğimi söyledim, zaten kendi doktorum da aşılama doğaldan farklı bir yol değil diyor, kadın OLMAZ AŞILAMA DENE dedi de başka bişey demedi yani :)
Canım
Masa başı çalışma diyeti sabote eden bir şey gerçekten. Bir de sağlıklı beslenirken miktarlara dikkat etmek önemli. Mesela diyetin vazgeçilmesi fındık fıstık badem çekirdek falandır. Kaliteli yağlar içerdikleri için sağlıklı mı çok sağlıklıdır. Ama 100 gr yediğinde 500-700 kalori arası alırsın. O nedenle belki miktarlarda sıkıntı yaşıyorsundur. Yine de gittiğin yol kendi sağlığın için doğru yol. Ben diyette tüm abur cuburdan uzak durup, diyet bitince sizi bir yerden gözüm ısırıyor diye yeniden yakın arkadaş olurum. Bence sorun bu :)
Gittiğin doktor ve kendi doktorun bir görüş ayrılığı yaşıyor ama burada asıl mesele sen ne hissediyorsun ve yapmak istiyorsun. Evet aşılama biraz daha şansı arttırıyor, sonuçta kavuşmaya giden yolu kısaltıyor. Ama olmayınca hiç bir türlü olmayandan, olunca her türlü olana kadar geniş bir yelpazedeyiz :)
Sen nasıl ilerlemek istiyorsun doğru o bence. Bu kadar doktora gidiyoruz yarı uzman sayılırız kendimiz hakkında boşuna değil.

Yok normal 5 tl lik olandan aldım öğleden sonra yaptım temiz çıktı. Tekrar ovu yaptım koyu çıktı yine

bekle kuzum bat gelene kadar bekle erken gebelık yapmıyorsan, hıc kafa bulandırma kendıne stres yapma, hamıleyım ben dıye dusun zorlama kendını bekle , ınsallah Allah bu sene doldurracak kucagını canım

Canım
Masa başı çalışma diyeti sabote eden bir şey gerçekten. Bir de sağlıklı beslenirken miktarlara dikkat etmek önemli. Mesela diyetin vazgeçilmesi fındık fıstık badem çekirdek falandır. Kaliteli yağlar içerdikleri için sağlıklı mı çok sağlıklıdır. Ama 100 gr yediğinde 500-700 kalori arası alırsın. O nedenle belki miktarlarda sıkıntı yaşıyorsundur. Yine de gittiğin yol kendi sağlığın için doğru yol. Ben diyette tüm abur cuburdan uzak durup, diyet bitince sizi bir yerden gözüm ısırıyor diye yeniden yakın arkadaş olurum. Bence sorun bu :)
Gittiğin doktor ve kendi doktorun bir görüş ayrılığı yaşıyor ama burada asıl mesele sen ne hissediyorsun ve yapmak istiyorsun. Evet aşılama biraz daha şansı arttırıyor, sonuçta kavuşmaya giden yolu kısaltıyor. Ama olmayınca hiç bir türlü olmayandan, olunca her türlü olana kadar geniş bir yelpazedeyiz :)
Sen nasıl ilerlemek istiyorsun doğru o bence. Bu kadar doktora gidiyoruz yarı uzman sayılırız kendimiz hakkında boşuna değil.

aşılama konusunda kesınlıkle kendı doktorum gıbı dusunuyorum, dogal ıle asılama arasında sadece yol kısalıyor o fark var, ama tutunma ve kalp atısına kadar gelme asamasını asılama daha stressız kılmıyor. sonucta benım tutunma olmus hatta kanama bıle olmadan 8+2 ye gelmıstı ama buyume durmustu, yanı dogal da olabılır ama asıl onemlı olan tutunma ve saglıklı gelısme. kendı doktorum zaten dusecek olanın hemen dusmesı dusuncesınde, ve dogalı sabırla beklıyor benden daha rahat bı sekılde :)

aşılama konusunda kesınlıkle kendı doktorum gıbı dusunuyorum, dogal ıle asılama arasında sadece yol kısalıyor o fark var, ama tutunma ve kalp atısına kadar gelme asamasını asılama daha stressız kılmıyor. sonucta benım tutunma olmus hatta kanama bıle olmadan 8+2 ye gelmıstı ama buyume durmustu, yanı dogal da olabılır ama asıl onemlı olan tutunma ve saglıklı gelısme. kendı doktorum zaten dusecek olanın hemen dusmesı dusuncesınde, ve dogalı sabırla beklıyor benden daha rahat bı sekılde :)
Haklısın ben de sana katılıyorum canım. Yakın zamanda hamilelik olmasa derdim ki tamam çocuk doğurdun ama üzerinden zaman geçti, sen sen değilsin artık :) ama öyle bir durum da yok. Burada tek olumsuz etken stresli bir bekleme sanki. Onu da aşıyorum ben demekle her zaman aşamıyor insan maalesef. Ama daha önce haber aldığında da bu şartlarda almıştın sonuçta. Yeniden güzel haberi alıp bu kez sağlıklı ilerlememesi için hiç bir neden yok bence. sabırla bekleyip bu süreçte kendine bakıyor olmak da bence en doğru karar.

Zaman hızla geçiyor 7 şubat da çabucak gelecek ve kavuşacaksınız canım sonunda. Gününü beklerse tam doğumgünü kutlaması olacak eşin için :)
Doğum günü hediyemiz olacak Allah’ın iZniyle 🙂Evet canım ya zaman nasıl geçti bilmiyorum hayırlısıyla kucağımıza alırız inşallah sonra kısmetse sende başlarsın tedaviye 🙏🙏

Armin Armin gulum babacıgın nasıl, torun mujdesı nasıl etkıledı, daha da ıyı ınsallah saglıgı
sagolasin canım benim,💐🙏🏼babamın masallahı var flx hastalık yerli yerin de duruyor ama, ne ilerliyor ne geriliyormuş donmuş kalmış. yatakta degil cok şükür 🙏🏼 biz 5 kiz kardesiz erkek yok ilk erkek torun da benden, erkek olucagini ogrenince bi baska sevinip aglamiş garibim😀 ne guzel birgunu hatirladim simdi ben 😀hamile oldugumu ogrenip eve geldigim anlar da şaşkın bi sekil de benim aglayan gülen halime baka kalmiştı 😂 gidip sarılıp hamileyim demistim de sımsıkı sarılmıştı bana. sonra baba ben tüp bebek yaptım olmuş saklayamadim diyince ağlamıştı. bin şükür nasip oldu,dilerim herkeze nasip olsun müjdesini sevdiklerine vermek o ani yasamak🙏🏼 insallah kucagina vermek nice yıllarımiza da şahit olsun dilegim. annem bizimkiler diyor sen cok morel oldun ona. arada konusuyor benimle cok nadir çıkıyor telefona çünkü duygulanip aglamaya başlıyor 😢☺️ biz de iyiyiz o da iyi çok şükür böyle gitsin insallahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh 🙏🏼💐❤️😘

Doğum günü hediyemiz olacak Allah’ın iZniyle 🙂Evet canım ya zaman nasıl geçti bilmiyorum hayırlısıyla kucağımıza alırız inşallah sonra kısmetse sende başlarsın tedaviye 🙏🙏
😍 ne güzel denk geliyor ne guzel bir kavusmak size nice nice mutlu sağlıklı huzurlu yıllar olsun🥰💐🙏🏼🧿 7 subat saat kac bellimi ?

X