Kendi doktorun ne der bilmiyorum ama ben olsam ikinci yüklemeyi yaptırmazdım. Onun yerine bi cihaz al ve cihazla evde kendin takip et. Ne yediğinde yükseliyo noluyo kendin gör. Doktoruna bu seçeneği mutlaka hatırlat. Hatırlatmayınca ikinci yükleme yapalım diyolar hemen.
Benim mesela kek, börek, sütlü tatlı veya meyveden sonra bile gayet normal çıkıyo ama stres, beyaz ekmek, pilav ve patatesten sonra 170 - 180 arası çıkıyo. Yüklemede bile 155 çıkmıştı düşün. O yüzden o dörtlüden uzak duruyorum ki zaten beyaz ekmeği sadece dışardayken tüketiyodum.
Şekeri, hamur işlerini, beyaz ekmeği, pilavı, patatesi terk ettiğin an değerlerin düşecektir. Bi de kafaya takıp stres yaparsan iyice yükselir :) Takılma o 180'e.
Doktorumun dediği "haftanın 2 günü, sabah 1 defa aç, 3 defa tok ve akşam 11'de olmak üzere toplam 5 defa ölçüp not al. O rastgele seçtiğin 2 günde de "dikkatli beslenmene rağmen" açlık 95'i, herhangi bi tokluk değerin de iki defa 180'i geçmişse haber ver."
Benim hem kadın doğum hem dahiliye doktorum gebelikte tokluk şekerinin diyet yapmıyorken 180e kadar tolere edilebileceğini söyledi. Asıl önemli olan açlık şekerinin yükselmemesi. Çok yediğin veya şeker içeren gıdalar tükettiğin için sınırı biraz aşan değerleri tehlikeli bulmuyorlar yani moralini bozma. Biraz yediklerine dikkat edersin biraz yürüyüş yaparsın düşer o. Bir hafta kendin takip et. Düşmezse yüklettirirsin.