Gebeliğe Hazırlık Mayıs'a odaklanmış bir gebeliğe hazırlık hikayesi :)

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

2 buçuk aydır hergün yapıyorum bezdim bacım. 9 ay yapanlar var. Günde iki defa insülin iğnesi olan hamile arkadaşım var. Şükrediyom artık.
Dışarda, restoranda, kafede, gezmede, düğünde masa altından çat çut yapıyorum. Bi kere niyeyse kanatmıştım nokta şeklinde morardı geçti. Başka hiç vukuatım yok. İz falan yok yani, beyaz beyaz duruyo göbeğim. Hatta doktorum iğneleri nerene yapıyon sen dedi bugün. Görüntüye güvenip 20.haftaya mı gazladı beni naptı acaba yaa :/ İz miz yok da canım yanmaya başladı artık göbek çıkmaya başladıkça derim acıyo daha ucu dokunur dokunmaz. Bi de bunun ucu hormon iğnelerinden daha kalın sanki. Onları atmasam kıyaslıcam da bi gonal f iğnesi böyle değildi.
Bileydim bu kadar iğneye devam edeceğimi biriktirirdim ben de :)

O zaman biz beceremiyoruz. Ben kendim yapamam eşime yaptırıyorum. Sabah 8 akşam 8 e ayarladım ben iğne saatini ikisinde de evde oluyoruz. Oturarak mi yapıyorsun yatarak mi? Biraz daha tüyo ver. Bende ara ara kaniyorda öyle morarma yok ama iğne yerleri kırmızı nokta şeklinde. Kanım mi çok sulandı artık acaba?

Yakın mesafe gittim 1 km gibi, araba sürerek üstelik gittim. Doktorlar normal hayatına devam edebilirsin diyorlar. 2-3 gün sonra uzun yola giden bile var.

Ayrıca günlük ıgneler var mecbur gideceksin sonuçta.
servisle işe gidiyorum 35-40 dk, eğer o sürece girersem transferden sonra 3-4 gün izin alıcam öyle düşünüyorum, iğnelere hergün hastaneye gitmek gerekir dimi hastane baya uzak ters kalıyor araba da yok en çok onu düşünüyorum

Zaten izin alabiliyorsan 1 hafta rapor al gitme işe. Benim öyle izin alacak bir işim olmadığı için mecbur gittim. Progestan iğne kalçadan yapılıyor sağlık kuruluşunda bu sağlık ocağı da olur. Ama belki de sana vermez kalçadan başka bişey verir konuşursun. Herkesin tedavi şekli bir olmaz. Armine progestan iğne vermemişler mesela.

geçmiş olsun fena zamanda yakalamıs deprem kedı kızalrın onceden farklı tepkılerde bulunmus muydu deprem oncesı hep merak ederım. bu arada gozunaydın ıcın ferahlamıstır yavrunla boyle saglıklı bulusunca da, allah hayırlısıyla tamamnına erdırsın, takım taklavat degıldır o dotorun gordugu gobek bagıdır yaaaa

Kizlar bikac soru sorcam merak ettim 1-siz hic dollenme belirtisi yasamis miydinz?
2-Hamis oldgunuzu ogrenmeden once iliski sirasnda kasiginzda agrinz oldu mu?
3-belirti olrak vajinada zonklma yasadinz mi?

kasıkta sancı ve tırmalama hıssı gıbı bır duygu bırkac gun boyunca yasamıstım.

Canım ben ayakta yapıyorum iki elimle etimi sıkıştırıp iğneyi batırırken derin nefes alıyorum yavaşça enjekte ediyorum sonra etimi bırakıp çıkarıyorum üstüne pamukla bastırıyorum bi kaç dakika bu şekilde artık morarma şişlik olmuyor kan illa ki arada çıkıyor allah hepimize kolaylık versin sulandırıcıyı 9 ay kullanacağım bebişleri sağlıkla kucağımıza alalım da hepsini unuturuz

Oturarak da yapıyorum ayakta da yapıyorum.
Niye kanıyor ki yav. Etini çekiştir işaret parmağınla baş parmağının arasında tut sıkıca, kolonya damlat direkt ya da ıslak mendille ıslat. ben etimi ne kadar sıkıştırırsam o kadar az acıyo bu arada. iğneyi dik olarak yavaşça sok, ilacı da yavaş yavaş enjekte ederken etini gevşet, yine yavaşça iğneyi çek. Sonra üstünden pıtı pıtı yap iğne yaptım keşkül titretmesi :)) Göbek deliği çevresi ve hizasındaki yağlı bölgeler az acıyo. Bi de kendin yap bence ne var yapamayacak. Daha iyi ayarlarsın deneye deneye nasıl yapacağını. İlk gün hemşire yapmıştı bana dedim bırak annem bırak çocuum yaktın ciğerimi.

Ben artık kalçadan iğne yapmaya da başladım ama kocama yapıyorum Migreni azınca ağrı kesici iğne olması gerekiyo. Her ağrıda acilde yazık. Baktım nasıl yapılıyo, doğru yeri gözümle belledim, leğen kemiğinin hizası veya kalçanın sol üstü risksizdir dedi doktor. İğneyi soktuktan sonra enjektörü hafif geri çek, kan gelirse bırak yapma, gelmezse kastasın doğru yerdesin enjekte et dedi. Evde bikaç video daha izledim. Şimdi ben yapıyorum evde iğneleri. Bazen git hastanede yaptır diyorum, eve geliyo işten ben yapıyorum gene. Yaparken acıtmıyomuşum elim alıştı resmen 3 ayda. Bi ara doğum nasıl yaptırılır öğreneyim de mecbur kalırsam kendim doğururum diyorum

bak elin hafıf senın bellı, normal dogumu yaptıktan sonra yumurta toplamayı ogren bence ustune bı de yerlestırmeyı ogrendın mı, kımseye ıhtıyacımız olmaz kız, toplanır sana gelırız bı kahve ıcmede transfer de yaparsın. karsındakının ruh halını en ıy anlayan kısı olacagından kesınlıkle herkes de memnun kalır kuzum yaa

iki sene önceki Bodrum depreminde müstakil evdeydik o zaman. Baya şiddetli hissetmiştik onu. O zaman ikisi de koltukta yatıyodu aniden kafaları kaldırıp gözleri büyüttüler bişey olmuş gibi. Tabi ben duvarda bişi mi gördüler acaba diye düşünmeye kalmadan güm diye yerden vurdu deprem. Hemen yanıma koştular. İkisini de kucaklayıp bahçeye fırlamıştım. Gürültülü ve sarsıntılıydı o evde yaşadığımız. Yüksek binada sanırım yapıdan ötürü sallanma titreme olmadı sadece sağa sola yavaşça yaylanıyo. Ama yine de korkuyo kuzularım. Korumaya mı koşuyolar, kurtar bizi mi diyolar orası muamma. :)

Dediğin gibi ben de göbek bağıdır dedim ama. Sağlı sollu saz arkadaşları ve ortadaki çıkıntıyı gösterdi. Ama dedi olmaya da bilir. Erkek yazıp iki soru işareti koydu yanına. Normalde ya koymam ya da tek koyarım soru işaretini dedi. :/

Şerefsizim aklıma geldiydi. Arkadaş dedi geçen kaçak tüp bebek merkezi aç diye. Dedim valla embriyolog ayarlayak bi tane dışarda bi laboratuvarda dölleme işlerini yapsın o. Evin bi odasında tedavi ve işlemleri ben yaparım. Sonra Uğur Dündar baskın yapar meşhur oluruz

Tamam gençler birde öyle deneyeyim bakalım. Kendim sıkıştırıp nasıl yapacaksam. Ben sikistiriyorum koca zor yapıyor iki eliyle.

Kızlar alt tarafımda sızlamalar oluyor, crione jel mi tahriş ediyordur. 2 gündür var. Önce yoktu. Sizin belirtileriniz nelerdi biraz yazın.

kız oldugu ıcın 2 soru ısarteı tabı kı de :) benım de kusum var, yıllar evvel bır depremden saatlerce once kendını delı gıbı kafeste yerden yere atmıstı, bırkac saat sonra gece deprem oldugunu ogrendım ama uyumusum duymamıstım hatta korkuyor kendını yere atıyor dıye elımde kusla uyumusum dusun artık. gercekten hıssettıklerı ıcın mı dıye hep merak ederım o yuzden sordum. onları koruyalım dıye kosuyorlar bıze sanırım. koruma ıcgudusu sadece kangal kopeklerde varmıs yanı ınsanı tehlıkeden korumayı bılen tek hayvanmıs dıye okumstum. onlar bıze muhtac ve ne kadar kotu davranan oıslık ınsanlar var cok uzuluyorum dusununce.

baskından korkmaya gerek yok artık ugur dundar basmıyo zabıta da basmıyo halıyle, hersey serbest anacım, kapıya arapca bı tabela da asarsın surıyelı dıye kımse dokunmaz sana ohh ne guzel tak tak dıye koyarsın bebıslerı yaa,

Benim pozitifi görene kadar hiç belirtim olmadı. Tahriş durumu da yaşamadım.

İkinci günden sonra su gibi akıntı başlamıştı. Aha suyum geldi doğum başlıyo galiba demiştim hatta :)) O crinone jelden mi oluyodu hamilelikten mi oluyodu bilmiyorum. Hala oluyo arada.

kızceler hepınızın bayramını sımdıden kutluyorum, bayramda sevdıklerınızle guzellıkler yasamanızı ve dualarınızın kabulunu dılıyorum. daha nıce bayramlara yavrularınıza kavusmus olarak ulasmanızı dılıyorum. oprum hepıcıgınızı

aminnnnnnnnnn senin de bayramin kutlu mutlu olsun rabbim gönlündekini tez vakit nasibin eglensin canikim

Crione jelden oluyor helede fazla ayakta kaldın mi şir şir gidiyor. Sende ful gezmiştin akmıştır su gibi. Göğüsler tombik tombik oldu diyordun sanki bir ara

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…