Gebeliğe Hazırlık Mayıs'a odaklanmış bir gebeliğe hazırlık hikayesi :)

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Yakın mesafe gittim 1 km gibi, araba sürerek üstelik gittim. Doktorlar normal hayatına devam edebilirsin diyorlar. 2-3 gün sonra uzun yola giden bile var.

Ayrıca günlük ıgneler var mecbur gideceksin sonuçta.

panic_attack dr kontrolü vardı galiba bugün

Evet ben geldim.
Önce İzmir depremiyle uyandım, 2 buçuk gibi de duşta Denizli depremiyle köpüklerim titredi Ortada sağlı sollu sallandık resmen. Duşta dedim 12.kattayım yapacak bişi yok. Yeni bi deprem olur kapı sıkışır diye banyo kapısını da açık bırakmıştım çok bilmiş ben. Kedi kızlarım banyoya koştu panikten. Köpüklü köpüklü havluyla çıktım yatağın yanına çöktüm dedim seksi ölecem zaar Sonra yaylana yaylana sallanmamız geçti geri duşa girdim. Ozgur06

Kontrol iyi geçti. Ense kalınlığı 1 milim. Boy 58 milim. Ultrason haftası önde gidiyo dedi. Beynin loblarını kalbini vs gördük. Midesi doluydu ne yediyse artık. Omirilik kapanmış. Eli kolo kıçı başı oynuyodu. Burnu hokka :)) Kan sonucum bayramdan sonra çıkacak.
Cinsiyetini bacağının arısına yığdığı kordondan ötürü göremedik. Karından baktı olmadı. Vajinal baktı kız gibi ama net değil dedi. Sonra kan verdim tekrar vajinal baktı. 20 dakka kurcukladı, hopladı zıpladı, yok kordondan kurtulamadı ama bu sefer de erkek galiba dedi. Alet edavat takımı gibi bişi vardı 20sinde tekrar cinsiyete bakacak ve kanda genetik test yapılacak.

Maşallah kuzuşa.. omuriliğin kapandığını da görüyolar hemi ayrıntılı ultrason olmasa da?
Geçmiş olsun gene güldürdün gı seksi ölecekmiş tövbe est.. daha dur görecen güzel günler vaa

Kizlar bikac soru sorcam merak ettim 1-siz hic dollenme belirtisi yasamis miydinz?
2-Hamis oldgunuzu ogrenmeden once iliski sirasnda kasiginzda agrinz oldu mu?
3-belirti olrak vajinada zonklma yasadinz mi?

ALemsin ya geçmiş olsun :) iyi şükür bebeni de gördün herşey yolunda için rahat etmiştir kan sonuçlarında iyi çıkar ohhh misss

Geçmiş olsun canım. Allah bir daha yasatmasin.
Bir de hazırlıklı girmiş banyoya. :)

Maşallah bebeğine de sana da, bir kademe daha atlattın darısı bizlere inşallah :) yalniz cinsiyetlerde bu ara oynak o da olabilir O da diyorlar. Bakalım neler olacak.

Kizlar bikac soru sorcam merak ettim 1-siz hic dollenme belirtisi yasamis miydinz?
2-Hamis oldgunuzu ogrenmeden once iliski sirasnda kasiginzda agrinz oldu mu?
3-belirti olrak vajinada zonklma yasadinz mi?

Döllenme belirtisini bilmiyorum hiç denk gelmedim. Ben son bir hafta ilişkiye girmediğim için ilişki sırasında bişey olmadi.

Ama bel ağrısı, koku hassasiyeti, aserme, uyuklama hali en bariz belirtiler olarak yaşadım. Ama herkese göre her belirti değişir.

Evet standart siyah beyaz ultrasonda gördük valla ben de şaşırdım. Omirilik kemiğini boydan boya gösterdi. Beynin loblarını tam tepesinden gösterdi. Midesini de gördük. Kalp odacıklarını gördük. Beklemiyodum o ultrasonda bu kadar şey görmeyi.

Bu arada kanda genetik test için PrenaTest'e karar verdik. Bu işin piri olan yani ilk firmaymış. Bi de kanı Almanya veya Amerika'ya gönderiyolarmış oradaki laboratuvarda bakılıyomuş. 5 genetik problemi inceleyen paketi 4000 lira civarıymış.
Diğer birkaç firma kanları bizdeki Düzen Laboratuvarına gönderiyor ve orasıyla ilgili bazı sıkıntılı yanlış sonuç hikayeleri okumuştum. Doktorum da üstü kapalı onayladı. O yüzden Prena'ya karar verdik.

Yaptırcaksın yani testi.. ben 2li bile istemiyorum ya ense kalınlığı ve burun kemiğine baksın yeterli diyorum ama bunu hocaya nasıl dicem bilemiyorum malum sebepler yaş vs.den risk yüksek çıkıcak zaten anlamı yok gibi geliyo. Bunlar hep aldatmaca gibi düşünüyorum.. şubat sayfasında da yazmışlar ya iki ayrı yerde yaptırıp çok farklı sonuçlar alanlar var..
Hayırlısı bakalım kuzum.❤

Yaptıracam bacım. Sadece enseyle burunla rahat edemem ben. Ölçüyle belli olmayan genetik problemler var. Eşim de doktorum da yaştan dolayı kan testi taraftarı zaten. Kanda risk yüksek çıkarsa amniyosentez de yaptırırım. Yoksa çatlarım ben doğurana kadar.

Yaptır tabi o zaman için rahat etsin kuzum. Kuzuda risk yüksek çıktı 250lerde falandı 2li mi üçlü mü üçlüydü heralde ayrıntılı önerdi ayrıntılıda %100 sağlıklı dediler rahatladım. Senin bahsettiğin beyinde problem olması demi? Yoksa her şeyiyle görünürken fiziksel engel yok denilebilir. Down sendromu da ultrasondan ayırt edilebiliyor tırnak kemiği femur kısalığı falan.. Rabbimm büyük. Ezan da okunuyor sağlıklı bebişler nasip etsin bizlere❤aminnn dedim öyle de oldu

kefirin hiç zararı olmaz rahatlıkla içebilirsin.aslında kayısı mevsimi kayısı yediğinde arkasından 1 su bardağı sıcak su ohhh motor çalışmaya başlardenenmiştir

büyük gecmis olsun 12 katta iyi sallanmıştır masallah yigenimizin keyfi hali yerinde okurken kiz galiba derken erkek okuyuyunca kaldim supriz olcak

Yaştan dolayı sadece yaş riski yüksek çıkıyo aslında,hepsi ayrı hesaplanıyo. Biyokimyasal risk yaştan bağımsız hesaplanıyo.
Free bhcg ve papp a değerlerini bilmek için yaptırabilirsin. Yaşının önemi yok cano

Baktır diyosun yani.. ama sonu gelmicek ki.. hadi şunu yaptır bunu yapalım:/

Baktır diyosun yani.. ama sonu gelmicek ki.. hadi şunu yaptır bunu yapalım:/
Yüksek bhcg ve düşük papp a değeri bir arada olduğunda yüksek down sendrom riskine işaret ediyo. Aslında kan testine odaklanmak lazım. Risk oranlarını boşver. Afaki.
Ben yaptırdım. Bundan sonra da ayrıntılı ultrason dışında bişey düşünmüyorum.

Tamam kuzu anlaşıldı

Crinone yerine vajinal tablete geçiyorum ben artık çok şükür.
Oksapar için ise 20.haftaya kadar devam edelim bence tedbir amaçlı dedi doktorum. Sen bilirsin dedi, ben de sen ne diyosan o dedim. Göbeğim acıyo artık nerelerimden yapsam acaba yaa

Oyyy oyy 20.hafta mi? O göbeğinin fotosunu istiyorum. Benimkinde simdiden yer yok. Transfer sırasında bir hamile serum yiyordu. 6 aylık oldum diyordu bebegime zararı olur sonucta göbeğimde diye koluma geçtim diyordu.

Şu bebek etrafında enjektör fotoları olana doğru gitmemiz an meselesi galiba :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…