• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Mayıs'a odaklanmış bir gebeliğe hazırlık hikayesi :)

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Kuzum doktorum şeker takibinin erken başlayacağını tüp bebek tedavisi başlarken söylemişti ya, bunların olabileceği çok önceden söylendiği için rahatım. Kaldı ki, çözümü olan dertler pek de dert sayılmaz. Yeter ki yarın güzel haberi alalım,sağlıklı bir hamilelik olsun.. insülin, diyet ve sporla dengelenir muhtemelen.

Yarın çok güzel bir gün olsun inşallah.

Benim tahminim de panik, cilekliturta, deniz kız, özgür ve canın oğlan. Meryemin belli olmusmuydu? ve efective var daha sirada

Benim tahminim de panik, cilekliturta, deniz kız, özgür ve canın oğlan. Meryemin belli olmusmuydu? ve efective var daha sirada
Favoriye ekledim mesajı 3 5 hafta sonra belli olur inşallah bizimki de tutacak mı kehanetin bakarız 🤗💖

Sağlık olsun da herşeyin bi çözümü oluyor tedbirli olmakta yarar var zaten sen kendini hazırlamıştın troidde inşallah artmaz aynı dozla hepi devam edersin ,ay yarin için heyecan dorukta dediğin gibi hem kese hem kalp atışını gör gel denniscim güzel haberlerini bekliyoruz 🤗

Evet canım beklemediğim bir süreç yaşanmıyor o nedenle gayet sakinim. Diyetle ilaçla bir şekilde dengelenir. yarın güzel haberi alalım gerisi gelir bence :)
dennisgo dennisgo yu da kız hissediyorum, sanki kız gibi geliyor ama başka tahminim yok, tahmin de değil de öyle bi his geliyor, ama panic_attack panic_attack kız olmazsa hiç inanmam gibi yani onda çok hissediyorum.
Benim eşim ve görümcem de kız hissediyor, kardeşim ve ben de erkek hissediyoruz. Aile ortadan ikiye bölünmüştü ki, senin tahminin ibremizi kızdan yana çevirdi :)
kuzum kesin bi hissim yok sende , ya kız olucak ya da erkek :KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70:
Süper tahmin.. bı

Anladım canım Mart’tan beri folik asit kullanıyorum fazlasına da gerek yok diye düşünüyorum bakalım bizim daktır ne diyecek ;)
Ben kaç senedir kullanıyor. Aile doktoru kesiyor jinekolog başlatıyor :) yarın soracağım sanırım benimki de değişecek. Hamile kalmak isterken olanı kullanıyordum, hamile kalınca kullanılacak başka bir tane var sanırım ona geçer..
Hadi size 12+3'ten bildireyim.:KK14:
Cümleye isteksiz girdim gibi oldu çünkü çok halsizim canım anneler ve yakın gelecekte anne olacaklar!
Çorba ve meyve dışında hiçbişey istemiyorum.
Dünki kontrolde bi buçuk kilo verdiğimi öğrendim. Ben baya belirgin bi göbeğim olduğundan almışımdır diye düşünüyodum.:anneadayı:
Folik asiti bıraktım şimdilik bişeye ihtiyacım yokmuş. Omega 3 alıyorum.
Her şey yolunda giderse 6 ay sonra bebeğim yanımda olacak! (38.haftada istemese de çıkmak zorunda)
Bugün bunu farkettim ve içimi heyecan kapladı. Düşününce çok kısa geldi. Bakalım başımıza neler gelicek.
Umarım her şey hepimiz için çok güzel olur:KK68:

Zaman o kadar hızlı akıyor ki bir bakmışsın doğumunu konuşuyor olacağız. Keyifli bir hamilelik sonrasında sağlıkla bebeğine kavuşacaksın umarım canım

tatil yolundayim otopisteeeee ağladım ya kiz ben 😍😅😂 darisi basimaaaaa ikizleri alip gidicem 🙏🏼😅😅😅 aminnnnnn
Bir sonraki gözyaşın alacağın güzel haberlerin sonucu mutluluk gözyaşları olsun :)

Bunu duymuştum araştırmalar devam ediyormuş
Folat 20 b12 350 çıktı şu an normal gözüküyor

Folik asit depolanmıyor fazlası atılıyor olabilir mi acaba. Bende böyle bir bilgi var da nereden geliyor hatırlamıyorum şu an.. yazıyı da okumadım henüz.

Teşekkürler canım umarım güzel olur.. kız olsun çok istiyoruz aslında. Tabi erkeğin de başımızın üstünde yeri var o ayrı :) yarın sağlıklı bir hamilelik olduğunu öğrenelim önce, sonra merakla bekleyeceğiz bakalım.

İyi günler. 17 temmuzda acil serviste beta hcg sonucum 224 çıkmıştı son adet tarihim 14 haziran. Şu an adetim on gün gecikti. Kaç haftalık gebeliğe denk geliyor yorumlar mısınız? Bir de henüz doktora görünmedim kese görünmez diye. Ne zaman görünsem keseyi görebilirim? İlk gebeliğim kalp atışı olmadığı için bundan bir yıl evvel kürtajla sonuçlanmıştı :(

İyi günler. 17 temmuzda acil serviste beta hcg sonucum 224 çıkmıştı son adet tarihim 14 haziran. Şu an adetim on gün gecikti. Kaç haftalık gebeliğe denk geliyor yorumlar mısınız? Bir de henüz doktora görünmedim kese görünmez diye. Ne zaman görünsem keseyi görebilirim? İlk gebeliğim kalp atışı olmadığı için bundan bir yıl evvel kürtajla sonuçlanmıştı :KK43:

5,5 haftalık hamilesiniz ve şu an keseyi görmeniz mümkün.

Hadi size 12+3'ten bildireyim.:KK14:
Cümleye isteksiz girdim gibi oldu çünkü çok halsizim canım anneler ve yakın gelecekte anne olacaklar!
Çorba ve meyve dışında hiçbişey istemiyorum.
Dünki kontrolde bi buçuk kilo verdiğimi öğrendim. Ben baya belirgin bi göbeğim olduğundan almışımdır diye düşünüyodum.:anneadayı:
Folik asiti bıraktım şimdilik bişeye ihtiyacım yokmuş. Omega 3 alıyorum.
Her şey yolunda giderse 6 ay sonra bebeğim yanımda olacak! (38.haftada istemese de çıkmak zorunda)
Bugün bunu farkettim ve içimi heyecan kapladı. Düşününce çok kısa geldi. Bakalım başımıza neler gelicek.
Umarım her şey hepimiz için çok güzel olur:KK68:

maşallah guzelım allah kolaylıkla kavusmayı nasıp etsın ınsallah

Otizm 2-3 yaşından sonra ortaya çıkan bi durum. Muhtemel sebebi ağır metaller, kimyasallar ve teknolojik aletler. Bebeği tv, tablet, telefonla ne kadar çok başbaşa bırakırsanız risk o kadar yükseliyor. Her bebek otistik doğar aslında. Ellerine bakar, çırpınarak sevinir veya şaşırır. Renklere, sese, dönen şeylere, ritmik hareketlere takılır kalırlar ama bunun 2-3 yaşında son bulması lazım. Niye son bulmadığı henüz net değil. Folik asit aklanmıştı. Toksik düzeyde olması için çok yüksek dozlar gerekiyormuş. Asıl tehlikenin balık yağlarında yani ağır metallerde olduğunu düşünüyorum ben.

Folat 22 . B12 366 Çok yakınız yine :))
Folat 24 dü birkaç ay önce
Dün verdiğim kanda 14.79 çıktı, bıraktım folik asiti 1 aydır, tekrar başlayayım. 1.5 yıl düzenli içtim bende folik asiti ama doktor hiç önemli değil yüksek olsun demişti
B12 155
D vit. 27.89

Kuzenim otistik, yengem çok fazla balık tüketmişti, ama kahvaltıda bile, doktor dip balığındaki ağır metallerden olabileceğini söylemişti, gerçi dip balığından ziyade yüzey balığı yemişti.

bende sayfanın sonuna yaklaştıkça gözlerim dennisgo dennisgo yu aradı
saati kaç tam bilmiyorum ama güzel haberlerle gelecek inşAllah

ınsallah, o da kalp atısını duyup sevıncten aglayarak cıkar, tum hamıslerımız ıcın hersey yolunda gıder umarım.

Back