- Konu Sahibi panic_attack
-
- #9.381
ALlah sağlıkla kucağınız almayı nasip etsin ben de yeni öğrendim gebe olduğumu yarın doktoragidecem çok heyecanlıyım kese görünür mü kalp atışını duyar mıyız her şey yolunda mı diye ?GÜNCELLEME: Bu başlık 2018 Mayıs için açılmıştı ama pozitifi görmek için tam 1 yıl beklemem gerekti. :)
2 ay doktor kontrolünde yumurta takibi, 1 aşılama ile de gebelik gerçekleşmeyince bir sürü test yapıldı ve yine bir problem bulunamayınca Nisan ayında tüp bebek tedavisine başladık. Malum amacım Şubat'ta anne olmaktı :)
Rahim dinlendirmeden sonra Bahçeci Fulya'da 1 adet orta kalite 6. gün embriyosu transfer edildi. Transferin 7.günü pozitif sonucu aldık. Her şey yolunda gider ve bir aksilik çıkmaz ise Şubat 2020'de anne olacağım inşallah.
Bu 1 yıllık süreç boyunca hem bu başlık altında hem "ileri yaşta doğal yolla hamile kalmak" başlığı altında anne ve anne olmak için çabalayan bir sürü güzel insanla tanıştım. Çok faydalı paylaşımlar yaptık. Yabancı makaleler okuduk, çevirdik, paylaştık. Doktorlarımızdan bilgiler taşıdık. Test sonuçlarımızı değerlendirdik. Takviye ürünleri didik didik ettik. Totemler yaptık. Yumurtlama günlerimizdeki aktivitelere "lambada" dedik. Kendimizle dalga geçtik ama asla umutsuzluğa kapılmadık. Gardımız düşünce birbirimizi toparladık, her ay yeniden başladık.
Bu topik; yaş, deneyim, doğal yollar, tüp bebek tedavisi, çocuklu veya çocuksuz ayrımı olmayan ortaya karışık bir topic. Nihai hedef gebe kalmak o kadar. :)
O yüzden aşağıdaki tablo da ortaya karışık bir tablo. Hamile kalanlar, bat gününü bekleyenler, yaşlarımız ve şehirlerimiz yazacak.
Güncellememiz ve tablomuz mübarek olsun gençler.
NICKNAME ❤ YAŞ ŞEHİR MEVCUT ÇOCUK SAYISI BAT panic_attack 38 Aydın - @Marjo 38 Yurtdışı 2 @cilekliturta_33 38 - @kayipdunya @Meryem Seyyan 38 İstanbul - @flx77 42 1 15 Temmuz @Birumutbekleyen 16 Haziran suvesu 43 Adana 1 18 Haziran E Efembahya 40 Karabük - 21 Temmuz can09e 40 Ankara 1 @NorthCarolina 35 Yurtdisi 1 25 Haziran @Ozgur06 Armin 38 Yurtdışı - 24 Temmuz seheryeli77 42 İstanbul - 11 Temmuz @almasy 42 - 15 Haziran @Zeyneppp83 36 Antalya - 13 Haziran @selozy 28 İstanbul - @Senella 41 İstanbul - 18 Haziran @Kanguru ve Koala 30 Yurtdışı - @dvtb 39 Urfa - 23 Temmuz dennisgo 37 Yurtdışı - @bi prenses annesi 25 Konya 1 22 Haziran @Effective 41 Antalya -
2018 -
Merhaba arkadaşlar.
Sanki biraz heyecanlıyım ve ilk yazım biraz uzun olacak gibi. Çünkü süreci birileri şu an en baştan bilsin istiyorum. Sonra sosyal deney gibi hep beraber değişkenleriyle beraber karşılaştırmalarımızı yapar tecrübelerimizi paylaşırız diye düşünüyorum. Hem hatıra da olur. Yazılanları yaşananları, hayal kırıklıklarımızı ve sevinçlerimizi ilerde okuruz. Askerlikteki aynı devreler gibi belli bi dönem oluşmuş olur. :)
Ben evlilikten korkan ve kendini işine, gücüne, gezip araştırmaya, dünyayı tanımaya adamış bir gençlik yaşadığım için biraz geç yani geçen sene evlendim ve şu an 37 yaşındayım.
Hamilelik için sırasıyla bütün ön hazırlığımı ve kontrollerimi yaptırdım.
-7 ay önce sigarayı bıraktım.
-Normalde de sağlıklı beslenirim ve hazır gıda, fastfood tüketmem. Bu yüzden beslenmemde bi değişiklik yapmadım ve şimdilik herhangi bir sağlık problemim yok.
-İyi bi kadın doğum uzmanı araştırdım ve ona gittim.
-Kan tahlilleri yapıldı. Hormon düzeylerim ve kan değerlerim normal.
-Yumurtalıklarım, rahim ve rahim ağzı sağlıklı.
-Yumurta rezervim de yaşıma göre gayet iyi seviyedeymiş, endişe edilecek bir azlık yokmuş.
-3 aydır folik asit kullanıyorum.
-Tam bir kedi manyağı olduğum için ve eskiden dışarda çok iyi pişmemiş et ve iyi yıkanmamış yeşillikler yemiş olabileceğim için toksoplazma testi yaptırdım. Neyse ki önceden bu enfeksiyonu habersiz atlatmışım ve bağışıklığım varmış.
-Hamilelikte yaptırmak istemediğim için tetanoz aşımı iki hafta önce tamamladım.
-Diş ve diş etlerim de hamilelikte artan problemlere önlem olması açısından bakıma girdi çıktı.
Özetle ben tam tekmil hazırım ama eşimdeki durumu henüz bilmiyoruz çünkü o şimdilik rahat bi adam :)
Bu arada daha önce eşimle hamilelik için hiç risk almadık ve korunmayı yeni bıraktık. Bu benim ilk deneme hikayem yani.
Ben özellikle Mayıs ayında hamile kalmayı çok istediğim için ilk ve bütün kozlarımı bu ay içinde ovülasyon testi ve yardımcı jel ile birlikte kullanacağım. :)
Haziran başında sonucu sizlerle paylaşırım. Tutturamazsam Haziran'ı pas geçip çalışmalara Temmuz'da devam edeceğiz bakalım 7 ay süre tanıdık kendimize. Hayırlısı..
Aranızda bu aydan itibaren hamile kalmayı planlayan varsa tanışmak, birlikte bu heyecanlı ve gergin süreci paylaşmak isterim. İsteyen herkese bol şans..
ben apandisit bagdemcik ameliyatı sonrasi cok seyler soylemisim annem hep video ya cekmis. ne var ne yok anlatmisim laparoskopi de cok korkmuştum neyse ki ben uyanmayinca 3,4 saat sonra mi ne servise cikarmislardi kafam yerindeydi kimbilir asada beler soylemisimdir
ablama dedim lufen gel sende tetikte ol bana belli olmaz eski defterleri aciyormusum biliyosun dedim
ALlah sağlıkla kucağınız almayı nasip etsin ben de yeni öğrendim gebe olduğumu yarın doktoragidecem çok heyecanlıyım kese görünür mü kalp atışını duyar mıyız her şey yolunda mı diye ?
Olur valla bana uyar.Burç dedin de biz bi de listeye hamilelerin bebelerinin tahmini burçlarını mı eklesek acaba?Sanırım kova ve balık bolluğu var.
Senin takvimi de görebileydik eyidi.
CAnım geçmiş olsun.. ben hep fitil kullandığım için iğnenin ağrısını burada yazanlardan görüyorum sadece.. kullanıp da yazanların yorumlarında elinde ısıttıktan sonra yapılması, uygulanırken yavaşça ilacın verilmesi gibi tavsiyeler görüyordum ama ne kadar doğru bilmiyorum.Senden çok daha fazlası toplanıp embriyo olarak dondurulcak inşallahBen inanıyorum Ben sonuncusu 5,5 ay önce olmak üzere 2 kere kapalı miyom ameliyatı olduğum için doktor 6 aylık iyileşme sürecini tamamlayıp sonra transferi uygun gördü, mayısta tüp bebeğe başladık embriyolar donduruldu. Ama yumi toplama aşamasına kadar ki süreç bugünkü bu iğne arasından çok daha iyiymiş yaaa, baya baya kötüyüm neyse ki sizin merkezde jel veriliyomuş sanırım, panic in hiç böyle şikayetini duymadık di mi ne güzel maşallah.. doktora hemşireye yazdım azönce, doktor bi krem önerdi ovmak için. Hemşire de yapandan kaynaklı bu ağrılar dedi kolonya pamuk uygula dedi. Eşim nöbetçi eczaneden bulursa alıcak artık. Yarın da inşallah adam gibi iğne yapan bi hemşireye rastlarız
CanımOlur valla bana uyar.Doğru dedin patlatayım artık bir takvim ben de. Totem yapmıştım Dennisgo'nun haberini bekliyordum oldu unuttum bak takvim koymayı. Koydum gitti
Yarın için bol bol yumyumların olsun inşallah kahramanın olarak kucagını doldursun canımhepinize teşekkür ediyorum bacılarım benimanca eve gelince yazarim malum tel ucak modunda guzel enerjileriniz dualariniz desteginizle buralara kadar geldim, düşününce rüya gibi bu aşama bile sağolun varolun elimi öyle güzel tuttunuz ki hepinizi ayri ayri cokkkkk seviyorum bee
Arminimm gözümüz, kulağımız, aklımız bugün sende, çok güzel haberlerini bekliyoruzhepinize teşekkür ediyorum bacılarım benimanca eve gelince yazarim malum tel ucak modunda guzel enerjileriniz dualariniz desteginizle buralara kadar geldim, düşününce rüya gibi bu aşama bile sağolun varolun elimi öyle güzel tuttunuz ki hepinizi ayri ayri cokkkkk seviyorum bee
Sağlıklı yumyumlar sağlıklı bebişler olsun inşallah canım.hepinize teşekkür ediyorum bacılarım benimanca eve gelince yazarim malum tel ucak modunda guzel enerjileriniz dualariniz desteginizle buralara kadar geldim, düşününce rüya gibi bu aşama bile sağolun varolun elimi öyle güzel tuttunuz ki hepinizi ayri ayri cokkkkk seviyorum bee
Burç dedin de biz bi de listeye hamilelerin bebelerinin tahmini burçlarını mı eklesek acaba? Sanırım kova ve balık bolluğu var.
Senin takvimi de görebileydik eyidi.
Benim de balık koca, balık bebe bir de yay olarak ben.. bence Başak daha duygusal.. kardeşim Başak.. hamile olduğumu ilk öğrendiğimizde o ağlıyor ben gülüyordum :) ki bu sık sık yaşadığımız bir şeydir..Kova kocam var ama bebisi ya tutturamazsak balik olursa ki oyle gorunuyor. Balik annem var biraz aglak ama baliktan cocuk nasil olur Sen bilirsin panikcigim bi yorum yap bacimmmm
hepinize teşekkür ediyorum bacılarım benimanca eve gelince yazarim malum tel ucak modunda guzel enerjileriniz dualariniz desteginizle buralara kadar geldim, düşününce rüya gibi bu aşama bile sağolun varolun elimi öyle güzel tuttunuz ki hepinizi ayri ayri cokkkkk seviyorum bee
can09e Didim nasıl gı? Akşam Altınkum sahilinde oturup gelene geçene bakarak çiğdem çitleyen kitle gelmiş mi? Onlar yüzünden İngilizler kaçtı memleketten.
Benim de balık koca, balık bebe bir de yay olarak ben.. bence Başak daha duygusal.. kardeşim Başak.. hamile olduğumu ilk öğrendiğimizde o ağlıyor ben gülüyordum :) ki bu sık sık yaşadığımız bir şeydir..
İyi tatiller kuzum.. nasıl geçiyor tatil?burası altınkum kuzum havası suyu güzel o çekirdekçileri görmedik biz de odada çitleyoz aydına gıcık oldum 30 tane ışık vardı 1 saatte çıkamadıkk
Onun dışında deniz kalabalık ama akşam o kadar yoğunluk göremedim...:)
İşin kötüsü yükseleni de Başak... biz bir iletişim dili geliştirmişiz, farklarımızla birbirimizi tamamlıyoruz, keyifli bir hayatımız var. Ama ne olursa olsun, kendi hayatında çok zorlanıyor.Basaklar zor olur bide valla. Burclari pek bilmem ama bazi karakterlerde tutuyo. Ben teraziyim taammm bir dengesiz dengeli hehehehe
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?