Selam hanımlar
Çok sık yazmıyorum ama gözüm üstünüzde
Tarihleri yakında belli olacak kızlardan
Armin
i bekliyorum ama ondan haber gelene dek aradaki doğalcılardan birinden daha ses çıkacak gibi geliyor bana
Senella
seheryeli77
dvtb
flx77
ve diğerleri.
Geçen cumartesi akşamı az ama kırmızı renkli bir kanamam daha oldu (ilk olarak 5,5 haftada kahverengi lekelenme yaşamıştım bayramda) pazar günü semtimdeki hastanenin acilinde bir baktırayım dedim, doktor yoktu... Ancak bugün devlet hastanesinde bir normal randevu bulabildim, sadece sorun var mı bakmak için, çok köhne bir ultrasonla aceleyle de bakılsa da gördük ki bebe yerinde, kalbi de iyi atıyor. Tedirgin edici birşey oldu mu olumlu sonuç almadan yazmıyorum, niye bozayım buranın taze hamile halayını ama bilgi olarak da belirteyim, anca biraz uyandım mevzuya :
Şimdi gelelim bu kanama mevzusuna. Rahimde gerçekten nedeni bilinmeyen kan pıhtıları oluşuyor bazen bazı bünyelerde. Şundan olmuş denemiyor, kan pıhtılaşması sorunu var demek de değil zaten testleri vs. yapıldı ve önce 2 ay iğne oldum şimdi de ecopirin kullanıyorum. Bu kanama alanlarının (subkoryonik hematom) keseye oranla boyutu ve keseye yakınlığı arzettiği tehlike açısından biraz daha belirleyici ama yine de çok önemli değil. Bebekle hiç alakası olmadan kendi kendine ara kanamalarla da atabiliyor, vücut bunları atmadan bazen geri absorbe ediyor, bazen küçülüyor bazen büyüyor şu bu. Sadece yine progestan, istirahat, stresten uzak durma öneriliyor, doktorun yapabileceği birşey yok. Yani diyeceğim o ki bu tip şeyler 5.haftada da olabilir, 10.haftada da ve sonra da. Nedeni de yok, tıbben çözümü de. Sadece sakin olmak ve dua etmek gerekiyor anlaşılan. Belki progestan dozu arttırılıyordur o da içimiz rahat etsin gibisinden. İnşallah buranın tek bunu yaşayan hamilesi ben olurum ama bilginiz olsun diye yazdım.
geçmiş olsun canım, korkmuşsundur doğal olarak, bir de hemen doktora ulaşamamış olmak cok streslı, ıcını ferah tutmaya calısarak, ımkanın varsa yat dınlen kafanı bosalt, ınsallah bır daha boyle bır sıkıntı yasamazsın kolaylıkla kavusursun yavruna, dualarımız senınle ve tum taze hamılelerımızle ınsallah mevlam kabul eder. ben bat beklıyorum bakalım 15 temmuzdan sonra her an regl olabılır, hafıf bır gergınlık hıssedıyorum kasıklarımda ama arı falan yok.