Gebeliğe Hazırlık Mayıs'a odaklanmış bir gebeliğe hazırlık hikayesi :)

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
padam kızıma mustela almadan önce saf sabun kullanıyodumm en güzeli hacı şakir beyaz sabun ama onun da eskisini bulamayoz☺
Evet aslında en güzeli en basiti ama basit şeyleri bulmak mı zorlaştı çeşitten biz mi beğenmez olduk bilemiyorumilla bi aroma bi çeşni bişeyler biseyler

İnşaallah sende bebikini alıp gidecen, bak dişlere bile ayar çektin hamillelikte sıkıntı olmasın diye
hazırımmm insallahh. baska bisey kalmadi galibaaa evet artik hamile kalabilirim hamile de kaldım amin.

kalsam da olumlama yapacağım diye su paranoyak gibi konusmayi biraksam

Evet tabi ama sonu yok ki abartmadan orta karar yürümek bu hayatta en güzelii

Burada okumuştum galiba, birisi hamile kalınca cildiye doktoruna gitmiş, makyaj malzemesinden, temizlik ürünlerine, güneş kremine her şeyi sormuş ve ona göre değiştirmiş. Abartı bu olmalı :) benim her zaman gittim cildiye doktorum çok tatlı bir kadın bu kadar detaylı sorsam, 37 sene sorgulamamışsın şimdi mi aklına geldi yürü git başımdan manyak diye kovalar herhalde :)

Kızlaar yanlarımda ağrı var ve sırtımda da yerleşmeyse normal mi bu
( pembe akıntım oldu demiştim büyük ihtimalle yerleşme dedi arkadaşlarım )

Hiç yerleşemedi benim köftehor bilmiyorum o nedenle ama yanlar neresi bilmemekle birlikte çok da dinlememek gerekiyor kendimizi bu süreçte bence..

hazırımmm insallahh. baska bisey kalmadi galibaaa evet artik hamile kalabilirim hamile de kaldım amin.

kalsam da olumlama yapacağım diye su paranoyak gibi konusmayi biraksam

Dıtttt yanlış cevap.. şekerim ikinci paragrafta yazdıkların mışşş gibi yapmak olmuyor mu sence de ? O zaman sonuç alabilir misin peki? Olumlama yapacağım diye saçma gelen cümleleri neden kullanıyorsun. Birisi bunu kullanabilir çok da beğenebilir, ama demek ki sana uygun olumlama şekli bu değil. Kendi yöntemini bulmalısın bence.
ben olumlama olaylarını çok bilmem ama düşüncelerin hayatı etkilediği bildiğim için dikkat etmeye çalışırım.
Dün transfer için gittiğimde kendi doktorum yoktu, kliniğin kurucusuna denk geldim o yapacak sandım transferi. Günlük kontrolleri de kliniğin pek sevmediğimi söylediğim bir doktoru yapıyordu. Bu arada sevmediğimi söyleme nedenim işi ile ilgili değil, az konuşur, yüzü ifadesizdir, bir şey sorarsın kendi doktoruna sor der pek cevap vermek istemez, sosyal yönü zayıftır, hoşlanmıyorum kısaca işte. Kontrolde ne zaman ona denk gelsem, bu adam iyiki benim doktorum değil derim mesela :) Ben de önce stres yaşadım, ya transferi bu doktor yaparsa diye. hatta bunu ilk transferde de yaşamıştım, kendi doktorum kapıdan bir güneş gibi doğup transferimi yapmıştı :)
neyse transfer zamanı geldi. Bu doktorun yapacağını anladım ama neyse ki ben ikinci sıradaydım. hemen bu negatiflikle baş edecek bir takım düşünceler geliştirmeye başladım. Bunu yapmam gerektiğini biliyordum ama içtenlikle yapmazsam asıl fikrimi bastırıp aynı memnuniyetsizle transfere gireceğimi de biliyordum. sonuç olarak ilk beş dakika hatalı, kalan sürede olması gerektiği gibi bu olumsuz duyguların temizliğini yaptıktan sonra transfer zamanı geldi.
İçeri girdim, bil bakalım ne oldu? dünyanın en pozitif en güler yüzlü insanı karşımda duruyordu. hiç bir şey sormadan kendi kendine anlatıyor, ki bizim ilk transfer değil bir çok şeyi söylemese de olurdu. bir de kullandığı kelimeler çok enteresandı; mesela embriyo kalitesi iyi diyebilir bu kötü bir ifade değil sonuçta ama şöyle söylüyordu, kalitesi süper süper süper iyi, bölünmesi, donma çözülme süreçlerine uyumu %100 başarılı.. konuşurken gözlerinin içi parlıyor falan. Görsen, senin sosyal yönü gelişmemiş doktor bu mu diye beni suçlarsın :)
Bunu anlatma nedenim ben olumlu düşünür her şeyi çözerim değil.. bu yol tuzaklarla doludur. Mış gibi yaşamak da bu tuzaklardan birisidir bence.Olumlama yapmak, negatif düşünceleri silmek için yapman gerekenler çok zor şeyler değildir.. ama yaptığın şeye inanmak, o anı yaşayıp, geçmiş gelecek tüm kaygılardan arınmakta biraz zorlanırız sadece. Bunun en iyi örneği de çocuklardır aslında. Bu gözle izlersen çok şey görürsün çocuklarda.. ben eğer ilk beş dakikadaki pozitif düşünceler ile girseydim içeri karşılaşacağım tablo farklı olabilirdi..
çok uzun yazdım ya ben olsam okumam :)

Şampuan 15 tl mi ? Çok pahalı yahu.. kalıp sabun en güzeli bu durumda :)
aynenn öylee kuzuu ben migros indirimden loreal aldım 2 tane 10 liraya geliyor tanesi..

ahaha kovalar tabi sanki içime doğmuş da sormuşum gibii:)

testtiiimii gördüüünnn müüüüü.. sana arkadaş geliyo inşallahh:)

sağol gülümmm propayı nerden temiiin ederiiizzz.. kalkınca testlerime bakk emii

Teşekkürler canım. Bakıyım ona da ☺
Her şey pahalı valla bir şampuana 15 tl diyolarr neyse patates ucuzlamış
Yves rocher in parabensiz duş jellerini kullanıyorum yıllardır, eşim de alıştı çok beğeniyo. Özellikle vanilyalısı ve kahve çekirdeklisi favorim, normalde piyasadaki markalardan pahalı ama üye olduğunda sık indirimler oluyo, stokluyorum bolca. Ama roll onunu geçen gün hediye vermişlerdi onu beğenmedim. Nivea black &white bana iyi geliyo, ama muhtemelen içeriğinde zararlı maddeler olabilir, hiç bakmadım..

Testini şimdi gördüm annelik iç güdüsü mü nedir, test yapmadan sağlıklı ürünler arayışı başlamıştı. Benim bebenin seninkinden öğrenmesi gereken ilk şey güzelce tutunmak bence :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…