Gebeliğe Hazırlık Mayıs'a odaklanmış bir gebeliğe hazırlık hikayesi :)

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Beste

Beste şubat ayında normal özel hastaneye gittiğimde aderin 3.günüydü test falan filan yapıldı. Fsh ozamanlar 11 lerde çıktı ama alt usgde sağ ve sol da çok sayıda folikül izlendi usg sonucunda. Neyse amh düşük çıkınca sdam senin beben olmaz dedi tüpe git dedi. Sonrasındada prof a çıktın adet bittikten 4 gün sonra gittim rezervin azalmış dedi. Şimdi söylediklerinden sonra o dr a dahada gıcık oldum
Sadece fsh ve amh bakarak karar veren doktora güvenmemek lazım bu konu literatürlere defalarca girmiş, evet önce yaş, sonra hormon tahlilleri bir ön gösterge ama asla kesin sonuç değil diyorlar usg ile takip yapmadan sadece hormon değerleriyle kati bir sonuca varılmaz, bak sen de diyorsun bu değerlere rağmen muayenede çok fazla yumurta görülmüş bu örnekler sadece hormon tahlili ile karar veren doktorların düşüncelerini çürütüyor, hormondu yumurta sayısıydı aslında çok çok önemli şeyler değil en önemlisi yumurtanın kalitesi, 20 yumurta toplanıp hiç biri döllenmeye ya da gelişmeyen de var, 1 yumurta toplanıp sağlıklı doğum yapanda bu örneklerde yumurta kalitesinin herşeyden önemli olduğunu gösteriyor canım, bendeki en önemli sorunda kalite, güvenilir bir yerden arı sütü aldım yarın başlıyorum kullanmaya inşallah bir faydasını görürüm🙏🙏

Sadece fsh ve amh bakarak karar veren doktora güvenmemek lazım bu konu literatürlere defalarca girmiş, evet önce yaş, sonra hormon tahlilleri bir ön gösterge ama asla kesin sonuç değil diyorlar usg ile takip yapmadan sadece hormon değerleriyle kati bir sonuca varılmaz, bak sen de diyorsun bu değerlere rağmen muayenede çok fazla yumurta görülmüş bu örnekler sadece hormon tahlili ile karar veren doktorların düşüncelerini çürütüyor, hormondu yumurta sayısıydı aslında çok çok önemli şeyler değil en önemlisi yumurtanın kalitesi, 20 yumurta toplanıp hiç biri döllenmeye ya da gelişmeyen de var, 1 yumurta toplanıp sağlıklı doğum yapanda bu örneklerde yumurta kalitesinin herşeyden önemli olduğunu gösteriyor canım, bendeki en önemli sorunda kalite, güvenilir bir yerden arı sütü aldım yarın başlıyorum kullanmaya inşallah bir faydasını görürüm🙏🙏
İnşaallah. Bende ankarada gelirken bal polen arı sütü karıştırdım. Hatta valizle koymuştum bayağı dökülmüş çok üzüldüm.propolis İstanbuldan biryerde varmış dönünce onuda alcam inşallah. Yanlız vit takviyesi almam lazım aldığım vitaminler çok büyük kaldı şuanlık. Güççük bişey bulsam vitamin tarzı iyi olcek😊

Merhaba kızlar. Baska bir konuda okudum sizinle paylaşmak istedim. Bayanın biri Meryem süresi ni okumuş ve adet bitince iki gün üst üste 1 kg süte yarım demet maydanoz koyup kaynatıp kovaya koyup buharına oturmus diğer aksamda aynı sekilde yapmış. Yumurta dönemde kesinlikle yapma diye yazmış bana. Hamileymiş Allah tamamına erdirsin inşallah saglık sıhatle. Deneyeceğim adetim bitince ikinci günüm. Belki denemek isteyen olur aranızda.

bulmana sevin çok zor bulunuyormuş duydumm.. şifa olsun canım olucakta inşallah.. bu tarçın çörek otu bal karışımı da iyi diyorlar ne düşünüyorsun..

doktorumun asistanı aradı dedi ki 2. regl dönemini bekleyim şu kistini tekrar kontrol edelim ondan sonra rutin kontrollerini yapalım.. panic_attack panic_attack @Beste78 can09e can09e ne dersiniz kızlar tamam mı devam mı doktora ?
Bence yum zamanında görünmelisin.. madem folekül saymadı bişey demedi o konuda... panic değiştir dedi ama bilemicim senin kimsenin etkisi altında kalmadan karar vermen lazımm😁 senin kararınn:)

Bence yum zamanında görünmelisin.. madem folekül saymadı bişey demedi o konuda... panic değiştir dedi ama bilemicim senin kimsenin etkisi altında kalmadan karar vermen lazımm😁 senin kararınn:)
bilemedim ki napsam...

doktorumun asistanı aradı dedi ki 2. regl dönemini bekleyim şu kistini tekrar kontrol edelim ondan sonra rutin kontrollerini yapalım.. panic_attack panic_attack @Beste78 can09e can09e ne dersiniz kızlar tamam mı devam mı doktora ?

Sen biliin kuzum. Nasıl elektrik alıyosan ona göre karar ver. 2.regl döneminde gittiğinde de mutlaka tiroid hormonlarına baktır.

Kontrol süreni kullan bence bidaha ücret vermee:)) sonrasında da bakarsın duruma göre.
Ahanda bilmediğim bi konu daha. Bende soracaktım size bu kontrol süresi ne kadar? Kaç kereyi kapsıyor sabit bi kurali varmı? Hiç doktor Du muayene ydi işim olmadıki bu güne kadar?

Sen biliin kuzum. Nasıl elektrik alıyosan ona göre karar ver. 2.regl döneminde gittiğinde de mutlaka tiroid hormonlarına baktır.
Bidaha senden tüm talimatları alıp öyle gitcem zaten kime gidersem gideyim 😊 bu arada çok zayıfım diye geçen sene baktilardi benim trioidlere normal demişlerdi ama 1 sene geçti tabimsi gene bakmak lazım 🤔

Ahanda bilmediğim bi konu daha. Bende soracaktım size bu kontrol süresi ne kadar? Kaç kereyi kapsıyor sabit bi kurali varmı? Hiç doktor Du muayene ydi işim olmadıki bu güne kadar?
O kadar bilmiyom bende kuzu kaç taneyi kapsar zırt bırt gidebiliyon mu😁 10 gün içinde kontrol ücretsiz bildiğim bu:)
Aman olmasın Allah düşürmesin kuzumm işte insan işin içine girince öğreniyo biçok şeyi.

Beste

Beste şubat ayında normal özel hastaneye gittiğimde aderin 3.günüydü test falan filan yapıldı. Fsh ozamanlar 11 lerde çıktı ama alt usgde sağ ve sol da çok sayıda folikül izlendi usg sonucunda. Neyse amh düşük çıkınca sdam senin beben olmaz dedi tüpe git dedi. Sonrasındada prof a çıktın adet bittikten 4 gün sonra gittim rezervin azalmış dedi. Şimdi söylediklerinden sonra o dr a dahada gıcık oldum
Sadece fsh ve amh bakarak karar veren doktora güvenmemek lazım bu konu literatürlere defalarca girmiş, evet önce yaş, sonra hormon tahlilleri bir ön gösterge ama asla kesin sonuç değil diyorlar usg ile takip yapmadan sadece hormon değerleriyle kati bir sonuca varılmaz, bak sen de diyorsun bu değerlere rağmen muayenede çok fazla görülmüş bu örnekler sadece hormon tahlili ile karar veren doktorların düşüncelerini çürütüyor, hormondu yumurta sayısıydı aslında çok çok önemli şeyler değil en önemlisi yumurtanın kalitesi

Back