MAYIS- HAZİRAN(Mart-Nisanın Devamı) AYLARINDA MİCRO ve AŞILAMA YAPTIRACAK ARKADAŞLAR

arkadaşlar verdiğiniz moral için hepinize teşekkür ederim.

Elbet birgün bizde bebek sahibi olacağız.

1 hafta sonra test yaptıracağım. Banada dua edin olurmu?

Hepinize sevgiler

ay herkes aynı şeyleri yaşıyor demekki ya bana da bir arkadaşım tembel karılardan mı çıktın yoksa bebeğin ondan mı olmuyor dedi yaa . cahil bi insan olsa neyse ne diyecem öğretmen kendisi .. oysa ben onu yeni doğum yapmıştı tebrik etmek için aramıştım. bu laf söylenirmi.. telefonda belli etmedim ama kapatınca iki saat ağladım. eşim artık onunla görüşmemi istemiyor. sakın arama diyor arayıncada telefonunu açma diyor.

Boşver Aslıcığım. Bu sırada bende boşvermeliyim.

İnsanlar birazcık duyarlı olsa keşke.

Senin tedavin ne aşamada

konuşmaları okudumda ne biçim laf o öyle defolumu çıktın da ne demek ,tembelmi çıktın falan ağızlarını payını veremedinizmi kızlar bunların yaa. ben böyle insanlara dayanamıyorum böyle laflar söyleyip insanları üzünce gece başlarını yastığa koyup nasıl uyuyabilirler anlayamıyorum.

Boşver Aslıcığım. Bu sırada bende boşvermeliyim.

İnsanlar birazcık duyarlı olsa keşke.

Senin tedavin ne aşamada

canım 11 haziranda aşılama oldum ama tek yumurta oluştu oda kalitesiz dr. umutsuz para bile almadı tutmaz diye. yinede hayırlısı olsun ne yapayım. tüp bebek yolu gözüyor bana

arkadaşlar dün 3.aşılamamı oldum.ama eşimin sonuçları kötü çıktı.ilaç kullanmasına rağmen yükseleceği yerde düşüyor.neden acaba bitürlü anlayamıyorum.
bizim sorunumuzu sebepsiz infertiliteden sperm azlığı ve morfoloji olarak değiştirir misin akdascım.

arkadaşlar dün 3.aşılamamı oldum.ama eşimin sonuçları kötü çıktı.ilaç kullanmasına rağmen yükseleceği yerde düşüyor.neden acaba bitürlü anlayamıyorum.
bizim sorunumuzu sebepsiz infertiliteden sperm azlığı ve morfoloji olarak değiştirir misin akdascım.

Arzuhalim merhaba canım, aşılaman hayırlı olsun inşallah meleğine kavuşursun.:emir_bebek:
eşinin değeri ne kadar düştü benimle paylaşırmısın. Bende 2. aşılamamı oldum benimde eşimin değeri ilkine göre yarı yarıya düşmüş :1no2: neden böle oluyo anlamadım. gerçi ikinci aşılamamda 3 gün perheizi biz bep ayarlayamadık. Cuma akşam ilişki olmuştu, pazartesi sabahta örnek verildi acaba bundanmıdır:uhm:
Hepimiz hakkında hayırlısı olsun, sevgiyle ve umutla kal:1hug:

2008'in Anne Adayları

***** Arkadaşlar lütfen tedavi olduğunuz merkezi ve sorunun ne olduğunu belirtiniz.*****

Darkinlife - 2 Aşılama --Morfoloji,ileri hareket,sol kanal kapalı - (Doğal yoldan) HAMİLEEEEEEE
Ebrizm - Micro_ ??--??--HAMİLEEEEEEE
Nurr - 1.Micro- 21 Mart - Gazi Ünv. - Sperm sayısı azlığı ve hareketsizliği HAMİLEEEEEE
Diloş_04 - 1. Aşılama - 21 Mart- Ankara TIP Fkl.- PCO -HAMİLEEEEEE
Elif78 --- 1. micro -----????----?????------HAMİLEEEEEE
ECETUNA--2. Aşılama----????---?????------HAMİLEEEEEE
Jasmin976- ?.Micro -4-5 Nisan - ?? - ??------HAMİLEEEEEEE
Esinesinti - 1.Micro- 1 Nisan - Gurgan Clinic - Sperm Hareketsizliği--HAMİLEEEEEE
HAZALIMMM--- ? Aşılama ---???----?????------HAMİLEEEEEE
Gülsen - 1.Micro - 25 Martta tedaviye başladı - İst. brüksel kadın sağlığı - Endometriozis---HAMİLEEEEEEE

Naz25-- 2. Micro---30 Nisan sonuç---Alman Hastanesi---Sperm Azlığı ve Hareketsizliği----HAMİLEEEEEE
Peluş35----- 2. Micro---- 26 Nisan---Jinemed -----Sebepsiz İnfertilite---- HAMİLEEEEEE
Ece-bebek---2. Micro ----????----Adana Başkent H.----Açıklamayan İnfertilite--- HAMİLEEEEEE
Elagülce-----1.Micro----26 Mayıs (sonuç)---Yeditepe üni. H.----Sebepsiz infertilite---HAMİLEEEEEE
Meralun-----1. Micro---- 3 Nisan-----Gürgan Clinic-----4. evre enometriozis + tübal faktör-----HAMİLEEEEEE
Zehra81 - 2.Micro(Kısa protokol) - Nisan 2.haftası - ?? - ??----HAMİLEEEEEE
Aktüel------? Micro----- 4 Haziran (sonuç)-----?????------????----HAMİLEEEEEE
Aysenur Amine Su--- 4. Micro--& Mayıs --Anatolia---????------HAMİLEEEEEE
Sece----1. Micro-----26 Mayıs(transfer)------Alman Hastanesi-----PCO---HAMİLEEEEEE
Seybay-----1.MİCRO-----29 Mayıs----Bursa Acıbadem H----Sperm azlığı ve hareketsizliği---HAMİLEEEEEE
Nestle76-----? Micro-----????-----kadiköy Acibadem Hastanesi----- nedensiz Inferlite----HAMİLEEEEEE

BonaDea - 4. Aşılama - DİNLENMEDE - Gazi Eurofertil -- Hipogonadotropik Hipogonadizm
Akdaş - 3.Aşılama - DİNLENMEDE - ?? - Sperm sayısı azlığı ve hareketsizliği .
[/COLOR]
Kederli - 2.Micro(Dondurulmuşlarla) - 27 MAYIS - İrenbe - ??
Fındık80 - 2 Aşılama - DİNLENMEDE - Gata - ?? -Dualarınızı eksik etmeyin
Ecearda - 2 Aşılama - 1 Mart - ?? - ??
Nazlımelek - 1.micro - Mart 6-7 - Marmara Ünv.Hast.- PCO
Mehtap - 1. Micro - Nisan ilk haftası - Kent Hastanesi - Polikistik Over
EsraSoner - 1.Aşılama - 6 Mart - taksım tup bebek - ???
Güley - 1.Aşılama - Mart - ??? - Sol tüp tıkalı
Dkus - ?.Micro - Mart - Umut Tüp Bebek Mrk - Erken yumurta yetmezliği
Türlü Türlü - 2.Micro - Haziran - İlk Adım Tüp Bebek Mrk.(Samsun) - 2.evre endo
_nehir_ -- 2.Aşılama -- DİNLENMEDE -- ??? -- ??? --
Beyaz46 - 2.Aşılama - DİNLENMEDE-- Nişantaşı Pakize Tarzi Tüp Bebek Mrk. -- Sebepsiz İnfertilite
Gülücem - ?. Micro - Nisan - ??? - Sebebsiz İnfertilite
Yonca7980 - 1.Aşılama - Nisan 1.Hafta - ??? -- Sebebsiz İnfertilite
Umutvar - 1.Aşılama - Yumurta kendiliğinden çatladığı için aşılama yapıladı. - ??? - ???
Tonya - 1.Aşılama - 17 Mart -- ??? -- ??--
Emili40 - 1.Micro - Nisan -- ??? -- ???
Dup - 1.Micro - 9 Nisanda tedaviye başlayacak -- Amerikan Hst. -- ???
Mehay - 6.Aşılama -- Nisan -- ??? -- ???
Butterfly's - ? Micro (dondurulmuşla) -- 28 Mart - ??? -- ???
Nevrosky - DİNLENMEDE- 20 Mayıs - Ege Ünv. -Morfoloji bozukluğu
İyimser -- 2.Aşılama -- 12 Mart -- ??? -- ??? --Sebepsiz infertilite
Sersöz - 2.Aşılama - 3 Nisan -- ??? -- ???
Atlantis9 - 1. Micro - Nisan -- ?? --??
@ysen - 2.Micro (dondulumuşlarla) - DİNLENMEDE- Memorial Hastanesi- PCO
Fatosasi - ? Aşılama -- 24 Mart'ta tedaviye başladı - ?? - ??
Honeybaby - 1.Aşılama -DİNLENMEDE - ??? - Sperm sayısı
Demiray - 3. Aşılama -???----Ankara Tıp - Sperm hareket azlığı,PCO
Yuvam82 - ? Aşılama - 17 Mart - GATA - Sebepsiz infertilite -- Dualarınızı
Ze_nannn- 3. Aşılama -----DİNLENMEDE----Elif Tıp Merkezi -sperm hareket azlığı morfoloji---
Sersoy79 -- ???? --- 11 Nisan -???? --- Morfoloji bozukluğu
Yeşbü--1.tüp bebek --3 nisan----???--- endo

Meerdem- 2. micro--26 Mart - Jinemed Tüp merkezi --- Tanımlanamayan infertilite
Bebişko--2. Aşılama--DİNLENMEDE-----İzmir Şifa Tüpbebek M.--???--Sebepsiz infertilite
Gelincik05-- tedavi----????----Samsun İlkadım Kadın Sağlığı Tüpbebek M.
Ruba ---3. Micro ---MAYIS --- Ankara Fatih TIp Fak.---Sperm azlığı
Özloş06---3. micro ---????---- Gürkan Klinik---- PCO
Serbey--1. aşılama--30 Mart---Ferticenter Tüp Bebk Merkezi- PCO--
Kapkara---1. Aşılama----Nisa H.----?????---PCO
Bidu---2. micro-----19 Nisan sonuç-----???--
İştar-- ? Aşılama---19 Nisan--- ???----Sperm azlığı ve hareketsizliği ve yumurtlama bozukluğu
Kayra06---3.Aşılama--- MAYIS---????---???---
Sevimli Hayalet--1. Micro--- DİNLENMEDE ----???---- Sperm azlığı---
Efsane------????-----HAZİRAN-----Anatolia----???????
Elif23---3. Aşılama--- 2 Haziran---smyrna art tüp bebek merkezi izmir --- PCO
Irmaknaz---1. Micro ----Haziran----Bursa Tüp Bebek M.---???????
Arzuhalim---3. Aşılama----18 Haziran----Salihli Özel Can H---sperm azlığı ve morfoloji -- Dualarınızı eksik etmeyin
Pembiş---1. Aşılama----2 Mayıs---İzmir özel dr----PCO-----Dualarınızı eksik etmeyin
Pelly1----1. Micro--- 14 Haziran(sonuç)----Amerikan H.----PCO----Dualarınızı eksik etmeyin
Günışığı---1. Micro---DİNLENMEDE---Ankara Güven Hastanesi---Rezervlerde azalma ve Sperm azlığı, hareketsizliği
BTRKLC-----2. Aşılama-----11 Haziran-----????-----????--Dualarınızı eksik etmeyin
_Aslı_-----1. Aşılama---- 25 Mayıs-----???---- PCO ve hareket azlığı
Adayadayı----1. Micro----Haziran sonu----Gürgan klinik-----????
Biozard-----1. Micro-----DİNLENMEDE-----Dr.Pakize Tarzi Tüp Bebek Merkezi-----4.evre endometriozis+kapalı tüpler
Sibelbursa----1. Aşılama----4 Mayıs-----?????-----Sol tüp----Dualarınızı eksik etmeyin
Kelebek74----2. micro----26 Mayıs-------Memorial Hastanesi
Pa.pat.ya-----?? Aşılama----DİNLENMEDE---?????-----????---
Dırımkızı--- 2. Aşılama---Haziran----?????----yumurta bozukluğu ve sperm azlığı-hareketsizliği

Melekoğlum-----1. Aşılama----Haziran-----Süleymaniye Tüp bebek H.------Sebepsiz infertilite
Evrimmm----2. Aşılama ----Haziran----Salihli Özel Can H.----PCO---
Nur krp-----1. Micro----DİNLENMEDE-----???------ Sebepsiz infertilite
Vuslat2008-----DİNLENMEDE----Haziran-----????----Tek tüp tıkalı
Elalı-----2. Aşılama----HAZİRAN------Marmara Üni.----Sağ kanalda incelme--Dualarınızı eksik etmeyin
Semafatih---- 3.aşılama------ 28 mayıs------?????----sebepsiz infertilite----Dualarınızı eksik etmeyin
Çimeği-----3. Aşılama----DİNLENMEDE-----???----PCO,çift taraflı varikosel
Alaren----2. micro ----28 Mayıs-----Adana başkent hast------?????
Hulya35-----2.micro -------Haziran-----Kent hastanesi-------????---Dualarınızı eksik etmeyin
Ailhan76---2. aşılama----13 haziran----Ankara Hacettepe---??????-Dualarınızı eksik etmeyin
Frkn06----? Aşılama---17 Haziran----????----Hipogonadotropik Hipogonadizm--Dualarınızı eksik etmeyin
Limonx---!. Aşılama---12 Haziran-----???----Sebepsiz infertilite----Dualarınızı eksik etmeyin

*Tedavi sürecinde olan arkadaşlar mavi, transferi yapılan arkadaşlar kırmızıyla gösterilmiştir.
** Aramıza yeni katılan arkadaşları da kendilerine sormadan listeye ekliyorum, umarım sakıncası yoktur. Eğer rahatsız olan arkadaşlarımız belirtirlerse listeden çıkartabilirim.[/I]

ARZUHALİM CANIM 3. AŞILAMAN HAYIRLI OLSUN İNŞALLAH SON OLURDA SONUÇ OLUMLU OLUR VE MORARISIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIN

canım işte yıkamışlar spermi aşılamadan önce. normal morfolojili olanları seçmişler. Bunlardan %98'i hareketli olanlarını almışlar. Sonuç olarka 5.000.000 sperm kalmış. bunları da aşılamışlar.

Normal sperm %2 dediği ; her 100 taneden 2'si normalmiş. %72'sinin baş anomalisi varmış. %12'sinin boyun anomalisi varmış. %14'ünün de kuyruk anomalisi varmış. hepsini topla bak 100 eder. yani normal morfolojili , bir yumurtayı dölleyebilecek yapıya sahip olan sperm sayın her 100 taneden 2'si canım.

o zaman bizim işe yarayan sipermler 100 000 muş oda işe yaramadı zaten

o zaman bizim işe yarayan sipermler 100 000 muş oda işe yaramadı zaten

Yok canım sen yazmışsın ya hazırlamadan sonra 5.000.000 kaldı diye. Yani o anlamda birşeyler yazmıştın. yani en son elendikten sonraki hali o. Hızlı ve normal morfolojilileri seçilmiş ve 5.000.000 aşılamışlar canım.

Yok canım sen yazmışsın ya hazırlamadan sonra 5.000.000 kaldı diye. Yani o anlamda birşeyler yazmıştın. yani en son elendikten sonraki hali o. Hızlı ve normal morfolojilileri seçilmiş ve 5.000.000 aşılamışlar canım.

nevrosky senden nişey rica edicem. eşimin semen analizi sonucundan hiçbişey anlamadım sana değerlerini yazsam bana yardımcı olabilirmisin. 2. aşılamamda ilkine göre değerler yarı yarıya düşmüş gibi görünüyo. Ama hangi değer neyi anlatıyo tam anlamıyorum, yazimmi:uhm:

nevrosky senden nişey rica edicem. eşimin semen analizi sonucundan hiçbişey anlamadım sana değerlerini yazsam bana yardımcı olabilirmisin. 2. aşılamamda ilkine göre değerler yarı yarıya düşmüş gibi görünüyo. Ama hangi değer neyi anlatıyo tam anlamıyorum, yazimmi:uhm:

Yaz canım yardımcı olabilirsem olayım. ne yazıyorsa sen yaz aynen a.s.

Yaz canım yardımcı olabilirsem olayım. ne yazıyorsa sen yaz aynen a.s.

VİZKOZİTE : VIZKOZ
HACİM : 4 mL
SPERM KON : 59 x10üzeri6 / mL
SPERM YIKAMA YONTEMI : SPERM GRAD + SWIMM UP
YIKAMA SONRASI KON : 8 x 10üzeri6 / mL
YIKAMA SONRASI HAR : 100 %
TOPLAM HARK. SPERM : 6,4 x 10üzeri6 / mL

LÖKOSIT : 0 %10üzeri6 / mL
HAR+4 : 0 X 10 üzeri6 / mL 0,0 %
HAR+3 : 4 X 10 üzeri6 / mL 6,8 %
HAR+2 : 24 X 10 üzeri6 / mL 40,7 %
HAR+1 : 0 X 10 üzeri6 / mL 0,0 %
HAR+0 : 31 X 10 üzeri6 / mL 52,5 %

PHSS : 6,8 %
YIKAMA SONRASI HACİM : 0.8 mL

CNM NE GÖRÜRSEM YAZDIM, UMARIM SAÇMALAMAMIŞIMDIR. ŞİMDİDEN TŞK EDERİM

VİZKOZİTE : VIZKOZ
HACİM : 4 mL
SPERM KON : 59 x10üzeri6 / mL
SPERM YIKAMA YONTEMI : SPERM GRAD + SWIMM UP
YIKAMA SONRASI KON : 8 x 10üzeri6 / mL
YIKAMA SONRASI HAR : 100 %
TOPLAM HARK. SPERM : 6,4 x 10üzeri6 / mL

LÖKOSIT : 0 %10üzeri6 / mL
HAR+4 : 0 X 10 üzeri6 / mL 0,0 %
HAR+3 : 4 X 10 üzeri6 / mL 6,8 %
HAR+2 : 24 X 10 üzeri6 / mL 40,7 %
HAR+1 : 0 X 10 üzeri6 / mL 0,0 %
HAR+0 : 31 X 10 üzeri6 / mL 52,5 %

PHSS : 6,8 %
YIKAMA SONRASI HACİM : 0.8 mL

CNM NE GÖRÜRSEM YAZDIM, UMARIM SAÇMALAMAMIŞIMDIR. ŞİMDİDEN TŞK EDERİM

canım bunlar aşılama spermiogramın mı? morfolojiden bahsedilmemiş. toplam 236 milyon sperm varmış. yıkanmış morfolojileri iyi olanlar seçilmiş. 0.8 ml toplam 6.4 milyon sperm enjekte edilmiş. ileri hareketlin yani har+3 biraz düşük , ancak yavaş hareketli har+2 40.7. o vitamin ve keçiboynuzu kürü ile ileri hareketliye dönüşebilir. 6.400.000 sperm kötü değil. 5.000.000 üstü iyi diyorlar. hayırlısı canım. İnşallah olumlu sonuçlanır.a.s.

canım bunlar aşılama spermiogramın mı? morfolojiden bahsedilmemiş. toplam 236 milyon sperm varmış. yıkanmış morfolojileri iyi olanlar seçilmiş. 0.8 ml toplam 6.4 milyon sperm enjekte edilmiş. ileri hareketlin yani har+3 biraz düşük , ancak yavaş hareketli har+2 40.7. o vitamin ve keçiboynuzu kürü ile ileri hareketliye dönüşebilir. 6.400.000 sperm kötü değil. 5.000.000 üstü iyi diyorlar. hayırlısı canım. İnşallah olumlu sonuçlanır.a.s.

Evet cnm aşılama spermıyogramımız :1no2:
morfoloji dediğin kısım NOR. MORF. (SM) : mi:uhm:
iki aşılamada yapılan spermiyagramdada onda bişey yazmıyo.
Tedaviye ilk başladığımız zaman 2 kere semen analizi yapılıyodu onda bazı şeyler daha detaylı yazıyo. mesela birinde NOR. MORF. (SC) : % 2 ilk yapılanda NOR. MORF. (SC) : % 0 KÖTÜ DEMEK Mİ BU? AMA ÜROLOJİ DOKTORLARI EŞİME SENDE BİŞEY YOK DEMİŞ, EŞİN ARAŞTIRSIN DEMİŞ. KAFAM KARIŞTItatlicadiarzu

Cnm Biliyorum çok Oluyorum Ama Ilk Yapilan Sipermiyogramlarda şunlarda Var

Amorf : 29 %
Piriform : 5 %
Yuvarlak : 0 %
Sivri : 7 %
Büyük Baş : 1 %
Küçük Baş : % 2
Cift Baş : 0 %
Başsiz : 0 %
Akrozomsuz Yuvarlak : 0 %
Pinhead : 0 %
Yarikbaş : 0 %

Evet cnm aşılama spermıyogramımız :1no2:
morfoloji dediğin kısım NOR. MORF. (SM) : mi:uhm:
iki aşılamada yapılan spermiyagramdada onda bişey yazmıyo.
Tedaviye ilk başladığımız zaman 2 kere semen analizi yapılıyodu onda bazı şeyler daha detaylı yazıyo. mesela birinde NOR. MORF. (SC) : % 2 ilk yapılanda NOR. MORF. (SC) : % 0 KÖTÜ DEMEK Mİ BU? AMA ÜROLOJİ DOKTORLARI EŞİME SENDE BİŞEY YOK DEMİŞ, EŞİN ARAŞTIRSIN DEMİŞ. KAFAM KARIŞTItatlicadiarzu

Morfoloji , yapısı yani. Baş , boyun ve kuyruktan oluşuyor. Ve bunların belli oranlarının olması gerekiyor. Ve belli şekillerinin. Mesela çift başlı olanlar , uzun kuyruklular , kalın boyunlular vs... bunlar yumurtayı dölleyemiyorlar , çok küçük bir ihtimal , yani mucize. dölleseler bile düşükle sonuçlanma , boş gebelik tarzı olaylar yaşanıyor. Sadece normal morfolojiye sahip olanlar dölleyebiliyorlar. Bu sebeple bu oran önemli tabi. Normal morfoloji %0 demek. 100 tane spermin hiçbirisi olması gereken şekil ve yapıya sahip değil demek. Ama kesin kez dölleyemez demiyorlar. Ama kruger morfolojisine göre bu değer %14 olmalıymış. %14 normalmiş. %7'ye de doktorlar iyi diyorlar. %4 sınır olup , bunun altındaki değerlerde tüp bebek öneriyorlar. %4 altı tüp bebek , %4-%14 aşılama , %14'ten yukarı doğal yoldan diyorlar. Ancak herşey Allah'tan biliyorsun. "O" ol derse olamayacak hiçbirşey yok. Bizim de morfolojimiz %2 senin gibi yani canım. Keçiboynuzu kürü uygula , e vitamini kullansın eşin , beslenmenize dikkat edin. Sigara içiyorsa bıraksın. Sıcak su ile banyo yapmasın. Biraz da zaman tanırsanız düzelir. Tabi doktorunuzu dinleyin derim. Bunlar benim bildiklerim , araştırdıklarım ve doktorun söyledikleri. a.s.

Cnm Biliyorum çok Oluyorum Ama Ilk Yapilan Sipermiyogramlarda şunlarda Var

Amorf : 29 %
Piriform : 5 %
Yuvarlak : 0 %
Sivri : 7 %
Büyük Baş : 1 %
Küçük Baş : % 2
Cift Baş : 0 %
Başsiz : 0 %
Akrozomsuz Yuvarlak : 0 %
Pinhead : 0 %
Yarikbaş : 0 %

Canım bunlardan başka bunu benzeri değerlerde olmalı , boyun ve kuyrukla ilgili. Normal + baş anomalileri + boyun anomalileri + kuyruk anomalileri toplamı = 100 olmalı. bunların toplamı 44 canım. başka da vardır anomalilerle ilgili değerler..

X