Merhaba hanımlar, Allah kısmet ederse 1 mayıs'da tedaviye başlıyoruz. Aranızda mayıs ayı tüp bebek adayları varsa topiğime davet ediyorum
gelin bu süreci birlikte paylaşalım
Edit:
Ayrıca isteyenler;
~ Tüp bebek yaptırma sebebini
~ Yaşını
~ kaç yıl denedikledini
~ daha önce aşılama ve herhangi bir düşük yaşayıp yaşamadıklarını
~ Kaçıncı tüp bebek denemesinde olduğunu
~ bu dönemde kullanılan ilaçları (folik asit, balık yağı, d vitamini vb)
~ hayat kalitesinde ve beslenmesinde yaptığı değişimler
~ sperm kalitesinin ve sayısının artması açısından eşine kullandırdığı ilaçları veya kürleri
~ Yaptıracağı tüp bebek yöntemini (uzun periyod-kısa periyod)
~ Transfer aşamasında taze mi yoksa dondurulmuş embiryo mu konulacağına dair ayrıntılar belirtebilirler
Kendimden bahsetmem gerekirse;
- bu benim ilk tüp bebek denemem olacak
- geçen ay aşılama yaptırdım ve tutmadı malasef
- yaklaşık 3 senedir deniyoruz
- 1,5 sene önce 6 haftalık hamileyken bebeğimin kalbi durdugu icin kürtaj oldum
- sağda ve solda bir adet olmak üzere toplamda iki adet 1.5 cm'lik çikolata kistlerim var.
- uzun periyodlu tüp bebek yöntemi kullanılacak
- taze embriyo transferi yapılacak
-bu dönemde kullandığım ilaçlar:
♡ folik asit olarak folidays,
♡ D3-k2 (orzax ocean- kovid döneminde bağışıklığımın kuvvetlenmesi için yazdı doktorum)
♡ balık yağı (efa mom) bu aralar balık tüketmediğım için bunu kullanmayı kendim tercih ettim.
♡ beslenme olarak; tüp bebek tedavisi sırasinda kullanılan ilaçların ve sonrasinda hamile kalınirsa o hamileligin sebep olacagi kilo alimina karsi 1-2 kilo vemek acisindan yediklerime dikkat ediyorum.
♡ bu süre zarfında paketli gıdaları hayatımdan çıkardım
♡ yeşil çay harici kahve ve çay tüketmemeye çalışıyorum
♡ her hafta en az beş gün egzersiz yapıyorum (bunu telefonuma indirdigim göbeği eritin-bacağı eritin tarzı aplikasyonlar yardımıyla yapıyorum)
♡ Eşime sprem kalitesini ve hareketliligini arttirması acisindan da keçi boynuzu kürü kullandırıyorum. Yumurta toplamaya bir-iki hafta kala da çakşır suyuna başlatacağım.
Umarım mayıs ayı hepimiz için uğurlu bir ay olur