- 21 Ağustos 2016
- 2.952
- 3.788
- 133
- Konu Sahibi Sade frappe
-
- #11.721
Ben de simdi bayramdan sonraki ptesi ye randevu alacaktım senin yazını gördüm aynı gün gitcez o zamanBen de bayramdan sonraki ilk pztsi gidicem. Allahım inşallah biri kızdır diyorum sadeceTabi önce sağlıklı hayırlı evlatlar olsun sonra Allah gönlümüze göre versin
Benim yakın bir arkadaşımın da tüp ve ikiz oğulları var. Şuana kadar aşırı yoruldu. Uyku eğitimi ve beslenme saatleri olmasına rağmen kadın iyi bi eğitimci pdrci. Erkek çocuklar normal yani hareketlilerdi koştur koştur evin içindeBen de simdi bayramdan sonraki ptesi ye randevu alacaktım senin yazını gördüm aynı gün gitcez o zamanben de 1 kız bir erkek istiyorum ama sağlıklı olsun da her şey kabulüm. Kızım yalnız kalmasın kız kardeşi olsun kesin istiyorum ama erkeği de tatmak istiyorum bakim yine tüm cinsiyet kromozomlari benden mi babamızın da Bi katkısı olmuş mu bakiciiizzz
Erkeklerin çocukluğu eşimin çocukluğuna benzerse ben biterim zaten annesi hortumla kovalarmisBenim yakın bir arkadaşımın da tüp ve ikiz oğulları var. Şuana kadar aşırı yoruldu. Uyku eğitimi ve beslenme saatleri olmasına rağmen kadın iyi bi eğitimci pdrci. Erkek çocuklar normal yani hareketlilerdi koştur koştur evin içindeŞimdi anaokulu yaşındalar herşey normale dönmüş o yüzden iki erkek hariç her türlü okeyim tabi önce sağlık inşallah
Benimki de evlere şenlikErkeklerin çocukluğu eşimin çocukluğuna benzerse ben biterim zaten annesi hortumla kovalarmis
Yaptırılması gereken bir testse yaptırın tabi. 10. Haftada mı yaptırılıyormuş?Merhaba kızlar ikili tarama testi yaptıran var mı bugün doktora gittik kontrole 10 +0 olmuşuz çok şükürama ikili teste takıldım yaptırmalımıyım
12ve 14. Haftalar arası yapılıyor muş down sendromlu olup olmadığına bakılıyor muş %100 garantisi yokmuş bide bebeği yoruyorlar mış su alarakYaptırılması gereken bir testse yaptırın tabi. 10. Haftada mı yaptırılıyormuş?
Su mu alınıyor?12ve 14. Haftalar arası yapılıyor muş down sendromlu olup olmadığına bakılıyor muş %100 garantisi yokmuş bide bebeği yoruyorlar mış su alarak
su flan almıyolar sadece detaylı ultrason yapılıyor ve sizden kan alıyorlar12ve 14. Haftalar arası yapılıyor muş down sendromlu olup olmadığına bakılıyor muş %100 garantisi yokmuş bide bebeği yoruyorlar mış su alarak
Amniyosentezle karistirdin galiba12ve 14. Haftalar arası yapılıyor muş down sendromlu olup olmadığına bakılıyor muş %100 garantisi yokmuş bide bebeği yoruyorlar mış su alarak
Ben ikili testi 11+5te yaptırdım yani şöyle ultrasonda bakıldı, ikizlerde doğru çıkmayabilir diye teste gerek yok ultrason yeterli dedi.Kızlar ikili tarama testi aşamasına gelen varmı aranızda ? Kaçıncı haftada yapılıyormuş bileniniz varmı ? Bana doktorum 7 Temmuz kontrolunde ben uygulamaya yani son adete göre 8+1 olmama rağmen doktor bana 7+1 ler şuan dedi son adet tarihimi 4 gün ileri attı. Ve 7 ağustosta ikili tarama testini yaptır dedi hesaplama göre 12+0 oluyor aranızda böyle bir hafta geriye çekilen varmı sebebini anlayamadım ben çünkü
Evet ama o su alınan ikili test değil amniyo sentez. Önce doktor bebeğin ense kalınlığını ölçüyor ve kalın çıkarsa ikili test öneriyor. Ikili teste sizden kan alınıyor. Kan degerlerinize göre kabataslak bir olasılık belirleniyor. Risk yüksek çıkarsa 4lü test yapılıyor sanırım orda da yüksek riskli bulunursanık size bağlı olarak amniyo sentez dedikleri bebekten sıvı alımı yapılıyor. Evet bu en sonki yöntem baya riskli. Amniyo sentez öncesine kadar olan testlerde çıkan olasıklarda bırakın yüzde yüz garantiyi; gerçeği pek yansıtmıyormuş. Misal atıyorum kiminde 250'de 1 ihtimal (düşük ihtimal) çıkarken kiminde 50'de 1 ihtimal çıkıyormuş. Bunun anlamı da kan degerleri sizinkisi gibi çikan 50 kisiden birisinin bebeginin down sendromlu oldugu anlamına geliyormuş. Öyle çok da genel geçerliliği olan net bir şey olmasa da o saatten sonra insanın içine kuşku düşüreceği şüphesiz. doktorumun yönlendirmesine göre giderim heralde. O ikili test yapmamız gerekiyor derse "tamam" derim mecbur.12ve 14. Haftalar arası yapılıyor muş down sendromlu olup olmadığına bakılıyor muş %100 garantisi yokmuş bide bebeği yoruyorlar mış su alarak
Canım ben 11 artı 5te yaptırdım. Tüp bebekte hesaplamalar bazen uymuyor son adete sağlıklı olsunlar takma gerisini kafanaKızlar ikili tarama testi aşamasına gelen varmı aranızda ? Kaçıncı haftada yapılıyormuş bileniniz varmı ? Bana doktorum 7 Temmuz kontrolunde ben uygulamaya yani son adete göre 8+1 olmama rağmen doktor bana 7+1 ler şuan dedi son adet tarihimi 4 gün ileri attı. Ve 7 ağustosta ikili tarama testini yaptır dedi hesaplama göre 12+0 oluyor aranızda böyle bir hafta geriye çekilen varmı sebebini anlayamadım ben çünkü
Sonuç nasıl çıktıCanım ben 11 artı 5te yaptırdım. Tüp bebekte hesaplamalar bazen uymuyor son adete sağlıklı olsunlar takma gerisini kafana
Çok şükür 10binde birden daha düşük risk çıktı iki bebeğimin de.Sonuç nasıl çıktı?
Çok sevindimÇok şükür 10binde birden daha düşük risk çıktı iki bebeğimin de.
Yani neye baktılar ultrasonla tam olarakBen ikili testi 11+5te yaptırdım yani şöyle ultrasonda bakıldı, ikizlerde doğru çıkmayabilir diye teste gerek yok ultrason yeterli dedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?