- 9 Nisan 2013
- 7.062
- 7.279
- 398
- 34
- Konu Sahibi Sade frappe
- #11.681
Aynen öyleBir hafta sonra başka bir doktora gidebilirsin demek istedi sanırım
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Aynen öyleBir hafta sonra başka bir doktora gidebilirsin demek istedi sanırım
Bende akıl kalmadı ki onu bile anlayamadım, kusura bakmayın kızlar :)Aynen öyle
Günaydın canım, bende var ama ondan kaynaklı olduğunu düşünmüyorum. Bende olanların iki katıyla tüp bebek yaptıran arkadaşımda gebeliği süresince yerleşme kanaması dahil hiç bir lekelenme ve kanama olmadı. Geçen youtubedan kaan kocatepenin bununla ilgili bir açıklamasını izledim ve gayet mantıklı geldı. Kadınlarda 10.haftaya kadar bu tarz lekelenme ve kanamaların normal olduğunu normalde progestan hormonunun vücut tarafından salgılandığını ama 7. 8. Haftadan itibaren o hormonun plesantadan salgılanmaya başlandığı vücudun buna hemen adepta olamamasından dolayı da lekelenmelerin olabilecegıni söylemişti. Bir diğer yandan ise rahim kendini her ay kanamaya proglamladığı için hamile olunsa bile rahim belli aylarda otomatik kasılmalarına hatta kanamalarına devam edebilirmiş. Yani doktorun söylediklerine bakarsak rahimimiz şuan hala adaptasyon döneminde 3.aydan sonra hala devam ediyorsa bu durum o zaman ciddi düşük tehditi var demektir. Gectigimiz p.tesi günü lekelenmem olduğu için doktor kontrolüme erken gitmiştim ve depot vurulmuştum. Salı devam etti, çarşamba günü durdu sonra perşembe ve cuma yine devam etti. P.be ve cuma çok ikilemde (doktora gidip gitmeme konusunda) kalmama rağmen kanama artmadığı için gitmedim. Şuan kesildi mesela. Doktora gidip yine bi depot vurulmuş olsaydım kanamanın kesilmesini direkt ona yoracaktım ama kendiliginden kesildi. Bizler Hemen hemen her hafta sırf bu lekelenmeler yuzünden ultrasona giriyoruz. Kimi doktor ultrasonun ses dalgalarıyla calistigini ve hiç bir zararı olmadigini soylese de bununla ilgili kesin bir bilgi yokmuş. O yüzden 12.haftaya kadar şarıl şarıl olmamak kaydıyla rutin lekelenmeler dışında en azından iki hafta da bir gitme taraftarıyım şahsen bana depot dışında bir şey vurulmuyor, en kötü doktorumu arayıp vurulabilir miyim diye sorayım ona göre ilerleyeyim diyorum.Günaydın kızlar aklıma bir şey geldi. şimdi bizim kanamamız lekelenmemiz olup duruyor ya, bir teorim var bunu açıklamak için. Bende çikolata kisti geçmişi var. Kanaması olan arkadaşlarım sizlerin de var mı?
Merhaba canim, oncelikle atlattiğin tehlikeler için geçmiş olsun. Çok sükür bebeğin iyiymiş, çok rahatladim. Kanama bizim ailede var demişsin sanki yanlis okumadiysam, bu seni biraz rrahatlatabilir belki. Her kanamayi daha metanetle karşilayabilirsin belki bu sayede. Soylemesi zor tabi yine de Allah kalbine ferahlik versinGünaydın kızlar aklıma bir şey geldi. şimdi bizim kanamamız lekelenmemiz olup duruyor ya, bir teorim var bunu açıklamak için. Bende çikolata kisti geçmişi var. Kanaması olan arkadaşlarım sizlerin de var mı?
Cok geçmis olsun, arkadaslarla ayni fikirdeyim cok erken umutsuzluga kapilmişsiniz. Ya bebeğiniz size tutunmaya çalişirken siz ondan ümidi kesmişseniz?Merhaba tecrübeli anne adayları, 26 haziranda blast transferım oldu, bugün kese randevum vardı. Internetteki hesaplamalara göre 5+4 olmam lazım. Doktor çok ama çok umutsuz konuştu. Kesenin ne kadar olduğunu söylemedi sadece çok küçük dedi. B-hcg de bakıldı 6.400 çıktı, bunu da daha yüksek beklerdim dedi, her ıhtımale karsı 2 hafta daha ılac kullan sonra bakalım dedi. Böyle olup da hamileliği ilerleyen var mı? Sanırım yine olmadı çok ama çok üzgünüm. Gerçekten başarısızlıklardan yıldım…
Hayatımda hiçbir şey yolunda gitmiyor çok yoruldum
benimde çikolata kistim var canım çok zor bir ameliyatla alındı küçük kavun kadardı yine var küçükte olsa bence alakası yok benim yerleşme kanamam bile olmadı hiç kanama yaşamadımGünaydın kızlar aklıma bir şey geldi. şimdi bizim kanamamız lekelenmemiz olup duruyor ya, bir teorim var bunu açıklamak için. Bende çikolata kisti geçmişi var. Kanaması olan arkadaşlarım sizlerin de var mı?
Çok sağolun, umarım dediğiniz gibi olur. Vazgeçmedim ama bu benim üçüncü denememdi. Diğerleri zaten tutunmadı bile. İki tüpüm de alındı ve bu da olmazsa her şey sıfırdan başlayacak, zaten doğal yolla anne olmam imkansız tüplerim yok. Yine de karamsar olmamaya çalışıyorum, hepinizi desteği için çok teşekkür ederim.Cok geçmis olsun, arkadaslarla ayni fikirdeyim cok erken umutsuzluga kapilmişsiniz. Ya bebeğiniz size tutunmaya çalişirken siz ondan ümidi kesmişseniz?
Stres ve olumsuzluğun şu durumda size hayir getirmesi mumkun değil. Bol dua edin, cok dikkat edin ve vazgecmeyin bence.
O zaman teorim çürüdü kanamanın olmamasına çok sevindim.benimde çikolata kistim var canım çok zor bir ameliyatla alındı küçük kavun kadardı yine var küçükte olsa bence alakası yok benim yerleşme kanamam bile olmadı hiç kanama yaşamadım
Evet, regl haftamda kanama yaşıyorum. Çikolata kisti Teorisi çürütüldüGünaydın canım, bende var ama ondan kaynaklı olduğunu düşünmüyorum. Bende olanların iki katıyla tüp bebek yaptıran arkadaşımda gebeliği süresince yerleşme kanaması dahil hiç bir lekelenme ve kanama olmadı. Geçen youtubedan kaan kocatepenin bununla ilgili bir açıklamasını izledim ve gayet mantıklı geldı. Kadınlarda 10.haftaya kadar bu tarz lekelenme ve kanamaların normal olduğunu normalde progestan hormonunun vücut tarafından salgılandığını ama 7. 8. Haftadan itibaren o hormonun plesantadan salgılanmaya başlandığı vücudun buna hemen adepta olamamasından dolayı da lekelenmelerin olabilecegıni söylemişti. Bir diğer yandan ise rahim kendini her ay kanamaya proglamladığı için hamile olunsa bile rahim belli aylarda otomatik kasılmalarına hatta kanamalarına devam edebilirmiş. Yani doktorun söylediklerine bakarsak rahimimiz şuan hala adaptasyon döneminde 3.aydan sonra hala devam ediyorsa bu durum o zaman ciddi düşük tehditi var demektir. Gectigimiz p.tesi günü lekelenmem olduğu için doktor kontrolüme erken gitmiştim ve depot vurulmuştum. Salı devam etti, çarşamba günü durdu sonra perşembe ve cuma yine devam etti. P.be ve cuma çok ikilemde (doktora gidip gitmeme konusunda) kalmama rağmen kanama artmadığı için gitmedim. Şuan kesildi mesela. Doktora gidip yine bi depot vurulmuş olsaydım kanamanın kesilmesini direkt ona yoracaktım ama kendiliginden kesildi. Bizler Hemen hemen her hafta sırf bu lekelenmeler yuzünden ultrasona giriyoruz. Kimi doktor ultrasonun ses dalgalarıyla calistigini ve hiç bir zararı olmadigini soylese de bununla ilgili kesin bir bilgi yokmuş. O yüzden 12.haftaya kadar şarıl şarıl olmamak kaydıyla rutin lekelenmeler dışında en azından iki hafta da bir gitme taraftarıyım şahsen bana depot dışında bir şey vurulmuyor, en kötü doktorumu arayıp vurulabilir miyim diye sorayım ona göre ilerleyeyim diyorum.
Etrafımdaki neredeyse herkes ilk trimesterde kilo verdi. 6 kg veren arkadaşım var ilk aylarda. Doktor normal olduğunu söyledi. Bense kilo alıyorum maalesefKizlar bu arada kilonuz ne durumda?
Birinci, ikinci ve üçüncü trimestrda almamız gereken kaçar kilo?
Ben üç kilo vermiş durumdayim transfer zamanina göre. Normaldir değil mi? Yemeğim çok kisitli çünkü
Lütfen pes etmeyin. Bebeğiniz yaşamaya karar verdiyse, doktor ne derse desin ne yaşarsanız yaşayın emin olun dünyaya gelir. Biz aracıyız ve tek yapmamız gereken sabredip, sonucu beklemek. Çok zor, insan hep kontrolü elinde tuttuğunu sanıyor çünkü çoğu zaman ama ne yazık ki değil. Tek yapabileceğiniz şey pozitif olmaya çalışmak ve kafanızı dağıtmakÇok sağolun, umarım dediğiniz gibi olur. Vazgeçmedim ama bu benim üçüncü denememdi. Diğerleri zaten tutunmadı bile. İki tüpüm de alındı ve bu da olmazsa her şey sıfırdan başlayacak, zaten doğal yolla anne olmam imkansız tüplerim yok. Yine de karamsar olmamaya çalışıyorum, hepinizi desteği için çok teşekkür ederim.
benim arkadaşımın 3 ay boyunca oldu canım her defasında acile koşuyodu hemde az değil parça parça dökülüyodu birşeyler tüp bebekti oda şuan kucagına aldı gayet sağlıklı sen icini rahat tut yiyecek ekmegi varsa allah sana bağışladıysa hiç bir sorun yaşamadan kucagına alırsın.benim bundan önceki gebeliğimdede çok sağlıklı embriyo flan dedi doktor yine kanamam vs. olmamıştı ama kalbi durdu bilemiyosunn işte ne olacagını sen içini rahat tutO zaman teorim çürüdü kanamanın olmamasına çok sevindim.
Kilo almadım da vermedim de hala aynıyım. Takip ettiğim bir uygulama var (happy mom)bugün gelen bildirimde haftada yarım kilo almaya başlayacaksınız bundan sonra diyor bakalım göreceğiz.Kizlar bu arada kilonuz ne durumda?
Ben üç kilo vermiş durumdayim transfer zamanina göre. Normaldir değil mi? Yemeğim çok kisitli çünkü
Çok teşekkürler gerçekten desteğiniz için İşin kötüsü 1 hafta tatil, işle kafa dağılıyor, iş de yok, idare edeceğiz artıkLütfen pes etmeyin. Bebeğiniz yaşamaya karar verdiyse, doktor ne derse desin ne yaşarsanız yaşayın emin olun dünyaya gelir. Biz aracıyız ve tek yapmamız gereken sabredip, sonucu beklemek. Çok zor, insan hep kontrolü elinde tuttuğunu sanıyor çünkü çoğu zaman ama ne yazık ki değil. Tek yapabileceğiniz şey pozitif olmaya çalışmak ve kafanızı dağıtmak
Ortalama 10-15 kg arası almamız yeterli tabi hamilelikten önce zayıfsak en fazla 15, kiloluysak 5 kg ile bile tamamlayabiliriz vücudumuza bağlı.Kizlar bu arada kilonuz ne durumda?
Evet,tabi ki... özellikle bebeğin suyuna çok faydalı ileri ki dönemde. Şimdi de bol bol vitamin, şifa olsunKızlar havuç suyu faydalı mıdır gebelikte? Böyle kendine elmalı havuçlu bi shake hazırlayasın var da
Tüket canım kabızlığın varsa posasını da tüket yarasın bebişe. Dikkat edilmesi gereken maydanoz ve dereotu ve bitki çayları, kafein.Kızlar havuç suyu faydalı mıdır gebelikte? Böyle kendine elmalı havuçlu bi shake hazırlayasın var da