- 10 Nisan 2016
- 8.526
- 12.616
- 36
- Konu Sahibi My_Moonlight06
- #1.821
Canım genelde yumurtlama döngünün ortasına gelir diye hesaplanıyor ama her ne kadar böyle deseler de ben adet bitiminden itibaren yumurta takibi yapılmasından yanayım , sebebi de yumurtlamanın bazen geç bazen erken olabilme ihtimalidir.. şimdi ezbere göre hareket edersek o değerli günleri kaçırabiliriz...Arkadaşlar mesela haftada iki ilişki olsa aralıklı günlerde , pazartesi cuma gibi. Arada kalan zamanlarda s..canlı kalacağı için hamilelik adına yeterli midir ? Yoksa illa yumurtlama takibi yapmalı mi?
Ben yeni yeni bir şeyler öğreniyorum bu hususta ve eksiğim çok. Zannediyordum ki her ilişkide ihtimal var meğer yumurtlamaya denk gelmesi gerekiyormus.
Bir de yumurtlama regl yeni bitince olmaz de mi? Yani ilk haftasından olmaz herhalde.
Böyle gebelik testlerine benzer testler var ovulasyon testleri onlarla yumurtlama gününu çok rahat tespit edebilirsin yok eğer ben uğraşmam dersen.
Ozaman haftada iki değil ama enzindan 3 kez ilişki daha doğrusu ya iki günde bir yada 3 günde bir ilişki mutlaka yumurtlama gününe denk gelip gebelik şansını arttıracaktır gün aşırı da olabilir ama en iyisi iki günde bir olan.. spermler en fazla 3 gün yaşar oda garanti değil bu yüzden arayı fazla açmamak da fayda var