Gebeliğe Hazırlık MAYIS 2022 Gebelik Planlayanlar 🥰🌺🤲🏻 🤰🏻

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Dogurganlik biraz anneye teyzeyede cekiyor sanirim yada kiz kardeşlere cevremde cok ornek var bu konuda mesela benim annem de teyzemde cok cabuk hamile kalırlarmis bi arkdasimin 2 abisi tup bebek tedavisiyle bebek sahibi oldular 1 tane Ablasi ve kendisi 10 yildir evliler hala bebekleri yok.. kayinvalidemde cok gebelik gecirmis ve kizlarida ayni sekilee
benım annemle, teyzemlerde cabuk hamıle kalmıslar ,
ama kardesım 3sene sonra hamıle kaldı
benımde 3 olacak.
ama buyuk halam cok gec hamıle kalmıs.
genetık de olabilir anlamadım valla nedır

canım belkı degerlerını gormek ıstıyor normal bence testler cok degıl kı.
oncesınde kac ay once yaptırmıstın hormon testı- hsg ?
Hiç yaptırmadım canım hepsini ilk defa yaptıracağım.
Ben hamile kalmayı ilk düşündüğüm ay hamile kalmıştım. Kürtaj sonrasıda ilk denemede de hamile kalınca hiç gerek olmamıştı. Sonrasında 2 aydır deniyoruz olmayınca testleri yaptırmak istedim açıkçası. Çünkü yaşım 38 ve daha bebeğimiz yok. Birşeyler için geç kalmak istemiyorum.

o zaman senın cok sorun olmaz ya, hamıle kalman, inşallah öyle olsunn.
ben rahım fılmı cektırdım sorun yok
ıkı asılama oldum,
ılkı kımyasal gebelık - ıkncısı negatıf.
sımdı yumruta takıbı denıyorum bakalım
oda olmazsa tüp bebek artık
Valla yaş ilerledi artik gorecez bakacz relaxım sadece lazer epilasyonu biraktim ondan yana skntlym😅 bakalim minnoslar bizi birakmasin bu ay valla ekşınlarla uğraşmayalim artik gün asiri 😅😅 asılama ile sonuc alan cok varmi benim gorduklerim hep olumsuz sonuclar aldılar ve ilk tup bebek denemesinde hamile kaldilar insallah sen bu ay kalirsin doğal sekilde olmazsada tup bebek seruvenini dinleriz heycanla bekleriz🥰

Çok normal canım, herşeye bakmadan doktorun tedavi uygulaması yanlış asıl.. ben randevu aldığımda benden bunların tümünü istemişlerdi yani daha doktorun yüzünü görmeden…
O zaman normal yani istenen testler canım. HSG çektirdin mi sen canım zor oluyor mu? Birde smear testi zor mu?

Hiç yaptırmadım canım hepsini ilk defa yaptıracağım.
Ben hamile kalmayı ilk düşündüğüm ay hamile kalmıştım. Kürtaj sonrasıda ilk denemede de hamile kalınca hiç gerek olmamıştı. Sonrasında 2 aydır deniyoruz olmayınca testleri yaptırmak istedim açıkçası. Çünkü yaşım 38 ve daha bebeğimiz yok. Birşeyler için geç kalmak istemiyorum.
hıc yaptırmadıysan ıkı kaybın varsa bence cok cok cok normal bunlar hatta oncesınde bıle ıstemesı lazımdı belki çok ufak bır sorun vardır ilaçla çözülür.
ınsallah sorun cıkmazda hemen saglıkla hamıle kalırsın canım.
sen mı ıstedın testleri ?

O zaman normal yani istenen testler canım. HSG çektirdin mi sen canım zor oluyor mu? Birde smear testi zor mu?
smear cok basıt , vajınal muayenede kulak cubugu gbı bıseyle sıvı alıyorlar .
hsg de c kollu cıhazda cektırdım ben hıc acı olmadı, sadece adet sancısı cok hafıf . hıc korkma

Hiç birisi zor değil inanki.. sadece aşağıda yapılan bişey olduğu için rahatsız ediyor o kadar.. benim hsgde tüpüm kapalıymış açıldı.. ona rağmen sonrasında kaşlarımı aldırmaya gittim o daha çok acıdı yani düşün ☺️

hıc yaptırmadıysan ıkı kaybın varsa bence cok cok cok normal bunlar hatta oncesınde bıle ıstemesı lazımdı belki çok ufak bır sorun vardır ilaçla çözülür.
ınsallah sorun cıkmazda hemen saglıkla hamıle kalırsın canım.
sen mı ıstedın testleri ?
Yok canım ben istemedim. infertilite polikinliğine gittim. Doktor istedi hepsini. İnşallah hepimiz biran önce sağlıklıca gebe kalırız canım.

Hiç birisi zor değil inanki.. sadece aşağıda yapılan bişey olduğu için rahatsız ediyor o kadar.. benim hsgde tüpüm kapalıymış açıldı.. ona rağmen sonrasında kaşlarımı aldırmaya gittim o daha çok acıdı yani düşün ☺️
Valla teşekkür ederim canım. Papatyamveben-Mavi Papatyamveben-Mavi ve sen içimi ferahlattınız.

Ama stres konusuna sonuna kadar katılıyorum 6 ay uğraştım olmadı memlekete gitmiştik geldim 2 hafta sonra hamile olduğumu öğrenmiştim beklemiyordum aklımdan çıkmıştı tamamen. Ama ister istemez takıyorum kafaya şimdi 😔
Evet elimizde olmuyor maalesef bayram yaklaşıyor onun telaşıyla aklımızdan biraz çıkar diye umut ediyorum inşallah öyle olur yani 😄

Hanımlar ben Kasım'da üçüz gebelik yaşadım ama olmadı malesef kürtaj olmak zorunda kaldım. 6 ay denemeden sonra hamile kalmıştım doğal yolla. Aralık ayinda kürtaj oldum. Şubattan beri deniyorum yeniden. Sizce hsg çektirmeme gerek var mı benim?

X