• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Mayıs 2021 Ayı Gebelik Planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Kizlar catlama gunu kuruluk olmasi normal mi? Catlama gunu ve sonrasini degerlendirmek lazim deniyorya ama o pik gununden sonra kuruluk oldu ya🤔

Valla sabahta beni kayınvalidemin arkadaşları gördü bebek yapın artık kaç yıldır evlisiniz geç kaldınız dedi Bnde olmuyo ki diyemedim çok üzüldüm ama elden gelen bişey yok vaktinde inşallah dedim geçtim.hala üsteliyor baktım Bnde sen önce oğlunu evlendir dedim artık dayanamadım napayım

Kızlar bugün ovitralleden sonra 8. Gün etkisi bayağı bayağı geçmiş sanırım.

Eklentiler

• IMG_20210428_165817.jpg
    IMG_20210428_165817.jpg
    94,6 KB · Görüntüleme: 34
Progesteron seviyesi kadınlarda yumurtlama meydana gelmeden önce 1ng/mL den daha az iken, adet döngüsünün ortasında (yumurtlama) yani ortalama 14. Günde 5 ila 20ng/mL arasındadır. Hamileliğin ilk zamanlarında 11,2 ila 90 ng/mL olan progesteron seviyesi hamileliğin son dönemlerinde 48 ila 300 veya 300 ng/mL den daha fazladır. Genelde yumurtalamdan sonra progesteronun yüksek olması yumurtanın çatladığı anlamına gelir. Hamilelik için progesteron hormonu kesin bilgi vermez. Beta HCG baktırılmalıdır.
Teşekkürler cnm evet bende okudum bunu ama bi umut işte inş🙏🏼

İkinciler nazlı mı okuyor ne benimde bir oğlum var haziranda 5 olacak 1.5 senedir deniyoruz kasımda bir dış gebelik geçirdim sol tüp gitti. Şimdi tekrar denemeye başladık bakalım
Çok nazlı oluyorlar sanırım, belki kız denk gelir bu sefer 🥰 umarım güzel haberler alırız 😊😊

İyi ki varsınız kızlar, yaa aslında içimdeki his fesatlık değil kesinlikle onların adına çok seviniyorum ama kendi adıma üzülüyorum sadece..
Çok iyi anlıyorum çook niye fesat olalım içleniyoruz ister şstemez 🙈bende ilk üzüntü sevinç arası derken bana veer Rabbim diyorm unutuyorum 🌸
Kızım bu sefer ikincilere niyetlenir bunlar
O zmana bizde yapmış oluruz belki bu çalışmaların meyvesi alınmalı artıkın 🤣

Gizemsu cnm doktor um 2 günde bir ilişki olcak dedi 36 saat felan çok okumuştum aklıma takıldı sana ne demişti acaba
Canımcım ilk gün 36 saat sayıyor. Sonra bi hafta on gün hep en fazla 2 günde 1 ilişki dedi. Benim 36 saatte değil de 42. 43. Saatte falan çatladı ama sanırım. Çünkü ertesi gün sabah kalktığımda kasıklarım inanılmaz ağrıyordu.

İnşallah diyorum artık ne diyim 🤣
Çok iyi anlıyorum çook niye fesat olalım içleniyoruz ister şstemez 🙈bende ilk üzüntü sevinç arası derken bana veer Rabbim diyorm unutuyorum 🌸

O zmana bizde yapmış oluruz belki bu çalışmaların meyvesi alınmalı artıkın 🤣

Canım bu kadar olumsuz düşünme 3 yıl denedikten sonra bebek sahibi olan insanlar tanıyorum kalbini karatma hemen bak bende 8 aydır deniyorum bu ay 9. Ay ama hala umudum var doktorlar bile tüp bebeğe baş vurmadan önce en az 1.5 yıl kadar deneyin diyo sabret sadece evet ben seni anlıyorum her ay umut ediyoruz ama hep tek çizgi zor bi süreç ama umudunu kaybedersen bu süreç daha da çekilmez bi hal alır
Çok teşekkür ederim ☺️ haklısın ama senin de dediğin gibi sürekli tek çizgi görmek moralimi alt üst ediyor.. sabretmekten başka yapacak bir şey yok Malesef inşallah bu mübarek günün vesilesine rabbim bütün çocuk isteyen ailelere nasip eylesin.😊🤲

Valla sabahta beni kayınvalidemin arkadaşları gördü bebek yapın artık kaç yıldır evlisiniz geç kaldınız dedi Bnde olmuyo ki diyemedim çok üzüldüm ama elden gelen bişey yok vaktinde inşallah dedim geçtim.hala üsteliyor baktım Bnde sen önce oğlunu evlendir dedim artık dayanamadım napayım

Off bu teyzeler. Laf ariyolar sanki onlarin cok umurunda senin cocugun olmus olmamis. Oyle teyzelerle bas etmenin yolu konuyu hizla degistirip onlara uyuz olacaklari sorular sormak. Hemen de zaten dusuyolar tuzaga🤣 Ben 30 yasinda evlendim okuduk ettik anca. Bana ee evlenmiyo musun diip duruyolardi gec kaldin fln ben de sen kac yasinda evlendin dedim bigun o teyzeyem 22 dedi aa dedim ama o zaman gore sen gec evlenmissin bira babaannem 16 yasinda evlenmis fln. Ay yazik nasil aciklama yapiyo cok isteyenim oldu da babam vermedi fln😄 Ona sanal bir empati yasattim, kendisi kuramadi. Sana oyle diyenlere sen de sor sen kac yasinda dogurdun, sütun geldi mi? Kac yasina kadar emzirdin fln. Sorulara cevap vermek uzatiyo mevzuyu. Soruya soruyla karsikik vermezsen o teyzelerle bas edemezsin. Bu reglini takip eden arkadaslar icin de gecerli. Onlara da uygulanabilr bu metod. 😊

Anladım peki ücretli mi üniversite de? Ne gerekli yaptırmak için ben bu ay olmazsa haziran aşılama adayıyım da üniversite araştırma devlet aynı hastane bizde 😊sadce doktorm gelirken ikametgah istedi 😏
Anlatiyim o zaman size ben zaten üç kez klomen + çatlatma denedim olmayınca aşılama yapalım dedik benim sağ tüpüm de tıkalı malesef geçen ay hsg esnasında öğrendim. Adetin 3. Günü gidiyorsunuz önce klomen (reçete ile 20 TL) denedik klasik 5 gün kullan 2 gün ara ver yumurtlar oluşunca da cuma gece 11 de kendime iğne yaptım ovitrelle çatlatma ( 157 TL) iğne sonrası pazar sabah erken gittik eşim sperm verdi yıkanma işleme hazırlanma falan yapıldı ücretsiz. Saat 11 de de aşılama işlemi yapıldı tabi yine ücretsiz bi şekilde. Size dosya açılıyor sadece kimlik fotokopisi nüfus kayıt örneği vb belgeler isteniyor. Bu ay da klomen yerine femara ile deneyeceğiz oda 165tl ücreti. Devlet veya üniversite de eğer ki tüp bebek istiyorsanız da bu hap kullanımı aşılama hariç. En az 2 defa Gonal f iğne ile aşılama yapılması gerekiyor şart olarak bide 3 yıl evlilik şartı. Gonal f iğne de bir kutusu yaklaşık 900-990 TL. İşin özeti doktor ne ilaç önerirse onun ücreti ödeniyor ama diğer işlemler tamamen ücretsiz

Kan ne zaman vereceksin canım şokun geçti mi 😊

Devam olana kadar ben de yapıyorum o adet gelecek :KK70:

Evet canım napsınlar bir kere ellerine düşme para da para dertleri sankim farklı ne yapıyorlar onu anlamdım? 😏Çok yazık o zmaan gerek yok aşılamaya. Peki tuttu mu canım ne zaman yaptırdın?
Ya dün geldi az bı leke sonra devam etmedi Kararsiz kaldık bende kendi istediği zamanki gelsin devam mı edeyim.diye sen hapı iciyomusm

kızlar doktorum 6,37 progestorona normal dedi ilaç vermedi. Düşük değil mi yA ne kullanabilirim progesteron yükseltmek için
Bunu bende çok merak ediyorum ne kullanmak lazım bide beş üstüne normal diolarda on üstü güzel yumurtlama doktorlar progesteronu pek önemsemiyor neden anlamıyorum ilacı var diye muhtemelen

Anlatiyim o zaman size ben zaten üç kez klomen + çatlatma denedim olmayınca aşılama yapalım dedik benim sağ tüpüm de tıkalı malesef geçen ay hsg esnasında öğrendim. Adetin 3. Günü gidiyorsunuz önce klomen (reçete ile 20 TL) denedik klasik 5 gün kullan 2 gün ara ver yumurtlar oluşunca da cuma gece 11 de kendime iğne yaptım ovitrelle çatlatma ( 157 TL) iğne sonrası pazar sabah erken gittik eşim sperm verdi yıkanma işleme hazırlanma falan yapıldı ücretsiz. Saat 11 de de aşılama işlemi yapıldı tabi yine ücretsiz bi şekilde. Size dosya açılıyor sadece kimlik fotokopisi nüfus kayıt örneği vb belgeler isteniyor. Bu ay da klomen yerine femara ile deneyeceğiz oda 165tl ücreti. Devlet veya üniversite de eğer ki tüp bebek istiyorsanız da bu hap kullanımı aşılama hariç. En az 2 defa Gonal f iğne ile aşılama yapılması gerekiyor şart olarak bide 3 yıl evlilik şartı. Gonal f iğne de bir kutusu yaklaşık 900-990 TL. İşin özeti doktor ne ilaç önerirse onun ücreti ödeniyor ama diğer işlemler tamamen ücretsiz
ben de 3 defa klomen çatlatma denedim, olmayınca HSG gibi birşey çektirdim, benim de sağ tüpüm tıkalı.. Şuanda Tüp sürecindeyim :)

Bakalım ne çıkartıyor. 🙈Ben film çekildim onuuda devlet karşıladı. Çok teşekkür ederim anlatım için zahmet oldu 🤗inşallah bu ay tutarda mutluluğuna kavuşursun. 👍 Bende 3 yılın içindeyim zaten bana sadce ikametgahını al gel iki veya üçüncü gün dedi 😂 bakalım ne olur durumlar 🙈

Back