Ek Bilgiler ve Sorulara Yanıtlar
Herkese yeniden selamlar :)
Uzun bir zaman bakamadım ama ne güzel açtığım başlık altına bir sürü yazı yazılmış . Şimdi ben de yazılanlara bir şeyler ekleyeyim. Bazı hanımlar maydanozu kıyıp, derin dondurucuya koyduklarını yazmışlar. Evet bu işe yarayan bir yöntem olabilir ama birincisi maydanozun kıyılmadan kullanılması gereken yerler de oluyor ki; o zaman bu yöntem hiç işe yaramıyor. Mesela salatalar için dondurucudan çıkmış, kıyılmış maydanozlar gerçekten de iyi olmuyor. Şöyle çoban salatasına ekleyeceğiniz taze taze kopardığınız yaprakları kullandığınızda salatanız hem lezzet bakımından, hem de görüntü bakımından çok daha iyi olacaktır. Kopardığınız diyorum çünkü yeşilliğe bıçak değdiğinde çok çabuk sörpülüyor dolayısı ile canlılığını yitiriyor. Nacizane ben kıvırcık salatasını hazırlarken, taze soğanları doğrayabilme haricinde asla bıçak kullanmıyorum
Diğer yandan, yine derin dondurucuyu kullanma konusuna dönersek; herkesin evinde derin dondurucusu olmayabiliyor. Dolayısı ile evinde derin dondurucu bulunmayanlar ve de benim gibi taze yaprakları kullanmayı tercih edenler için de, streç film ve cam kavanoz yöntemi çok iyi bir yöntem olacaktır.
Bir başka hanımın "kavanozun kapağını kapasak olmaz mı? diye sormuş olmasından yola çıkarak, "Ne yazık ki olmuyor!" diye yanıtlamak durumundayım çünkü maydanozların 2 hafta boyunca taze kalmasını sağlayan hem biraz sulu olarak sapları aşağıda kalacak şekilde kavanozda durmaları hem de kavanozun ağzına streç film gerildiği içindir.
Maydanozu çok sevdiğim ve de çok tükettiğim için denemediğim yöntem kalmamıştı. Ama sonunda tesadüfen bulduğum bu yöntemle haftalarca taze maydanoz tüketmeme faydası olunca buradan herkesle paylaşmak istedim.
Yeri gelmişken aynı yöntemi, yıkadıktan sonra sulu olarak (ama kabın içinde çok fazla su olmamasına dikkat edin) yani yıkadığınız ve silkeleyerek fazla suyunu aldığınız kıvırcık yapraklarını yine cam bir kabın içine (uzun borcam gibi mesela) dizip, sonra da üzerine streç film sararak kıvırcıklarınızı da 2 hafta boyunca taptaze saklayabilirsiniz.
afiyet olsun :)
normal marul u da yapsak bu şekilde olurmu acaba?