• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Maydanozlarımı nasıl saklamalıyım ?

PeSpEmBe

Uyuduum ben Büyüdüüm ben
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2008
1.675
3
116
İzmir
Kk nın akıllı ve hamarat hatunlarına sorum var ; ben manavdan maydanoz , dere otu vs yeşillikler aldığımda ,

1- Poşette dolaba koyuyorum ,poşette nemleniyo, (damla damla oluyo poşetin içi) ve maydanozlarım çürüyo ...

2- Herhangi bir tabağa koyup , üstü açık şekilde dolaba koydum, hemen pörsüdü...

ben ne yapacağımı şaşırdım açıkçası... Zaten ev işlerinden , mutfaktan anlamayan , acemi bir evliyim..

Fikirlerinizle bana ustalık katın:enbuyukkk: a.s.

annem pazardan alınca yıkar beyaz beze sara öyle koyar dolaba ve günlerce sararmadan çürümeden durur

benim annem de pazardan gelir gelmez yıkar ve saplarını temizler sonra dondurma kapLarı oLur yaa algida vs. kapları hee ona koyar sonra buzluğa atar ihtiyacı oldukça buzluktan alır ve en az 1 ay dayanır.

Maydanozları ayıkla,saplarını kopar,iyice yıka,kurumaya bırak,sonra buzdolabı poşetine koyup buzluğa at.Lazım oldukça çıkarıp kullan,böylece doğrama gereği de kalmıyor,ufalanıyor kendiliğinden..

Son düzenleme:
Maydanozları ayıkla,saplarını kopar,iyice yıka,kurumaya bırak,sonra buzdolabı poşetine koyup buzluğa at.Lazım oldukça çıkarıp kullan,böylece doğrama gereği de kalmıyor,ufalanıyor kendiliğinden..

benim annem de pazardan gelir gelmez yıkar ve saplarını temizler sonra dondurma kapLarı oLur yaa algida vs. kapları hee ona koyar sonra buzluğa atar ihtiyacı oldukça buzluktan alır ve en az 1 ay dayanır.

ben de böyle yapıyorum.

vaayy bu buzluk işi süpermiş :lepi:

Süpermis bu dondurucu isi..bende su dolusu bir bardaga koyuyordum...günlük tazeliyorum suyunu ama ne fayda...yinede soluyor..!

Artik bende öyle yapicam...:lepi:

bende aynen sizin gibi yapiyorum cok ta güzel oluyor istedigin zaman eliyin altinda

bende ayıklayıp yıkayıp,doğradıktan sonra buz dolabı poşetine koyup buzluğa koyuyorum.sonra yemeklere ihtiyacam kadar ufalayıp tekrar buzluğa koyuyorm.pratik oluyor.tavsiye ederim

ben tüm yeşilliklerimi ,sebze ve meyvelerimi folyoyo sarıyorum ve bayağı uzun süre gidiyor.buzluğa her şeyi atanlardanım ama maydonozu atmayı sevmiyorum.çıkınca ne tadı ne de kokusu kalıyor.folyoya sarıp deneyin bir de kızlar.he bir de ben nemli koymuyorum dolaba.biraz bekletiyorum dışarıda sonra dolaba koyuyorum.

ben buzlukta maydonoz ve dere otu her zaman bulundururum.Börek, poaça için herzaman elimin altında olsunlar diye.Yeşilliklerimi ise sap kısımlarını kestikten sonra ağzı kapaklı saklama kaplarımın içine kağıt havlu serip öyle saklıyorum.Bir hafta dayanıyor böyle yapınca.

ben buzlukta maydonoz ve dere otu her zaman bulundururum.Börek, poaça için herzaman elimin altında olsunlar diye.Yeşilliklerimi ise sap kısımlarını kestikten sonra ağzı kapaklı saklama kaplarımın içine kağıt havlu serip öyle saklıyorum.Bir hafta dayanıyor böyle yapınca.

Bu şekilde buzlukta mı , yoksa buzdolabının normal kısmında mı saklıyosunuz?

buzdolabında saklıyorum bu tarif salata ve yemeklere kullanacağım yeşillikler için.dondorucuya buzdolabı poşetiyle atıyorum.

bizde buzdolabı poşetine koyuyoruz içinin buharlaşmaması için de bi kaç yerinden poşeti delebilirsin...
ya da bi bardağa su koyup içine maydonozları ve nane de olabilir koyuyoruz suyu hergün değiştiriyoruz....

buzluğu ilk defa duydum bi denemek lazım aslında...

ben yeşilliği pazardan aldığımda eger ıslaksa önce kuruturum bi kenarda sonra iki gazeteye sarıp poşetletip dolaba koyyarım .

canım temizle yıka ve kavanoza koy ağzınıda kapat güzelce hiç birşey olmuyor 3-4 hafta kullanabilirsin rahatlıkla ben hep bu şekilde tüketiyorum..

canım aldıktan sonra ayıkla ve yıkamadan kavanoza koy, ağzını da sıkı kapat 1 ay bişey olmuyo.
ama sakın yıkama, aldıkça yıkarsın....
ben öyle buldum çaresini...

Back
X