• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Maydanozlarımı nasıl saklamalıyım ?

ben aldıktan hemen sonra yapaasamda her zamna yarısını pörsütsemde :sinifsinif:
geri kalanını ayıklayıp saplarını koparım yıkıyorum
ve bir gece kurumaya bırakıyorum
ertesi sabah bi dondurma kabına doğrayıp buzluğa atıyorum
lazım olduğunda bi kaşıkla kolayca alabiliyorum
çok pratik oluyozemuszemus

annem fazla maydanozu olunca temizleyip yıkadıktan sonra doğrayarak derin dondurucuya atıyor
lazım olunca da buzu çözülmeden atıyor yemeklere..

yıkayıp iyice suyu süzüldükten sonra çam kavanoza koyup agzını kapatıp öyle saklayınfarkı görün

aldiktan sonra hepsini ayiklarim yikarim kuruturum.....sonra bir kismini buzluga atarim yemeklere ordan kullarnirim....cok pratik oluyor...bir kismini da havlu peceteye sarip kapali bir kaba koyarim...salatalara ya da gerekli diger seylere de bunu kullanirim...hic ziyan olmuyor boylece.......

bende yıkayıp doğrayıp poşete koyar,buzluğa atarım,çıkardığında kolayca dağılıyor zaten ordan kullanırım.ama çok metettiler bu hafta hususi maydanoz için tupper şiparişi verdim bakalım bi gelsin kullanayım dedikleri kadar varmı bakacamopuyorumnanaktan

bende hic bekletmem hemen sariyor bir gpn gectikten sonra saplarindan ciciek gibi kavonaza koysamda
bende yikayip dograyip buzluga atiyorum.
hic denemedim kizlar kavanaizda nasil duruyor????

Ben yeşilliklerin buzlukta saklanmasına kaşıyım.Neden derseniz kesinlikle kendisine özgü kokuları kalmıyor,vede vıcık vıcık oluyor,sadece görüntü için kullanılabilirler.
Gazeteye saran arkadaşlarım çok zararlı birşey yapıyorsunuz.Gazetedeki tüm boya yeşilliklerinize geçiyor.Çok sağlıksız çokkkk ...:(

Ben yeşillikleri birkaç şekilde saklıyorum.Şöyle ki;
*Şayet misafirim falan gelecekse su dolu bir vazoya çiçek gibi koyuyorum birkaç gün içindede tüketiyorum.

*1 hafta -10 gün kadar saklamak istiyorsam selpak havluya biraz su serpip sarıyorum,buzdolabı poşetine koyuyorum.

*Fazla yeşillik aldığım günlerdede çok nadir olmakla birlikte temizledikten sonra cam kavanoza koyuyorum.

Kesinlikle Cam kavanoza koymak en iyisi.. Çook uzun zaman dayanıyor, ama yıkamıyorum, ne kadar lazımsa çıkartıp yıkayıp öyle kullanıyorum. aynı şekilde, dere otu, ve naneyi de bu şekilde yapıyorum..

En güzeli tatlım aldığında yıka kurula sonra doğrayıp buzdolabı poşetine koyup doğru buzluğa lazım olduğunda çıkartıp kullanın.

Back
X