Maydanoz Suyu

-Arwen-

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2017
2.743
3.952
32
Hanımlar merhaba,
Hemen konuma geçeyim; ağustosun sonunda tatile gideceğiz ve adetim tatilin 3. günü bitiyor. Hal böyle olunca daha önce reglim gecikince uyguladığım maydanoz suyunu yapıp bu iki adetimi en azından 2-3 gün öne almaya karar verdim çünkü neredeyse her yıl reglim tatile denk geliyor ve geciktirici ilaç kullanıyorum o da haliyle zarar veriyor hormonlarım alt üst oluyor.

Diğer bir yandan da hem su tüketmek hem de biraz tok hissedip zayıflamak adına salatalık-limon-zencefil ve naneden oluşan detoks suyu yaptım dün gece, bugün içiyorum.

Sorum şu; maydanoz suyunu günde 2 bardak içiyorum(neredeyse 500 ml olan büyükçe bir bardakla) ve 2 gündür yapıyorum ancak başım dönüyor bugün biraz halsiz hissediyorum kendimi. Bir yandan da kasıklarım adet olacakmışım gibi veya PMS dönemindeymişim gibi ağrıyor. Normalde reglime 9 gün var görünüyor. Daha önce böyle bir şey yaşayan var mı acaba tansiyona bir etkisi var mı maydanozun? Veya hem detoks suyunu hem maydanozu içmem sakıncalı mıdır? Bitkiler hakkında birlikte içilmemesi gibi şeylerini hiç bilmiyorum, lütfen yardım:KK43:

Not:konunun yeri burası mıdır bilmiyorum ama burası değilse de bir süre kalabilir mi lütfen en çok bakılan yer burası çünkü :KK43:

Tampon kullansanız tatilde? Bir çok arkadaşım öyle yapıyor. Denize girerken tampon kullanın sonra normal takılın.
Böyle şeylerle vücudunuzun denmesini bozmayın.
Aç kaldıysanız da ondan olmuş olabilir.

Ben adet olmak için papatya ve biberiye çayı demliyorum. Çok da etkili. Tavsiye edebilirim.
Çok sağlıksız olduğunu düşünmüyorum, sonucta bitki çayı...ama bence siz bir doktora, hiç degilse bir eczaciya danisin.
Bu arada adetliyken tampon takarsaniz havuza da girersiniz denize de. Hiç de farkına varmazsiniz bile adetli oldugunuzu. Üç saatte bir çıkarıp yenisini takmak dışında. Hem pişik de olmazsiniz yaz sıcağında...

Vücudunuza çok fazla su söktürücü ile yükleniyorsunuz ve suyla birlikte faydalı mineralleri de atıyorsunuz. Mineral ve su kaybindan tansiyonunuz düşüyor. Buna çok uzun süre devam ederseniz böbrekleriniz de yorulacaktır.

Neden tampon kullanmıyorsunuz ? Kim icat ettiyse allah bin kere razı olsun . UğraşacağınıZa ileri almak filan , bırakın ne zaman istiyorsa gelsin :KK49:

Tampon kullansanız tatilde? Bir çok arkadaşım öyle yapıyor. Denize girerken tampon kullanın sonra normal takılın.
Böyle şeylerle vücudunuzun denmesini bozmayın.
Aç kaldıysanız da ondan olmuş olabilir.
Tampon kanamamı durduramaz o kadar çok oluyor ne yazık ki ve tatile ailemle gideceğim hiç girişemem o işlere :/

Umarım erken olur ve tatilde ilaç vs kullanmadan rahat ederim. Bu halsizlik ve baş dönmesi neden peki sizce maydanozla alakası olabilir mi?
Olabilir sonuçta insanlar bunu zayıflamak içinde kullanıyor,yani tansiyonunu falan düşürmüş olabilir. :)

Ben adet olmak için papatya ve biberiye çayı demliyorum. Çok da etkili. Tavsiye edebilirim.
Çok sağlıksız olduğunu düşünmüyorum, sonucta bitki çayı...ama bence siz bir doktora, hiç degilse bir eczaciya danisin.
Bu arada adetliyken tampon takarsaniz havuza da girersiniz denize de. Hiç de farkına varmazsiniz bile adetli oldugunuzu. Üç saatte bir çıkarıp yenisini takmak dışında. Hem pişik de olmazsiniz yaz sıcağında...

Neden tampon kullanmıyorsunuz ? Kim icat ettiyse allah bin kere razı olsun . UğraşacağınıZa ileri almak filan , bırakın ne zaman istiyorsa gelsin :KK49:

Kanamamı herhangi bir tamponun durdurabileceğini sanmıyorum açıkçası normalde de ped değil bebek bezi kullanıyorum hele ilk 3 gün bebek bezini dahi 2 saatte bir değiştirmem gerekiyor:KK43: daha önce geciktiğinde çatlicaktım ve civanperçemi kullanmıştım ama bir seferinde fayda etmedi maydanoz suyu hemen sökmüştü onun için yine söker diye bunu denedim.

Vücudunuza çok fazla su söktürücü ile yükleniyorsunuz ve suyla birlikte faydalı mineralleri de atıyorsunuz. Mineral ve su kaybindan tansiyonunuz düşüyor. Buna çok uzun süre devam ederseniz böbrekleriniz de yorulacaktır.
Aslında normalde neredeyse hiç su içmem 2 gündür günde 1-1buçuk litre anca su içtim

Konudan alakasız olacak ama nasil kullanıyorsunuz Allah aşkına o garip şeyi ben tampondan felaket korkuyorum, kutusunu bile tutamıyorum o derece :KK70:

Valla ben 3 sene öncesine kadar hep ped kullanıyordum , sonra bir gün aynı bu arkadaş gibi , tatil zamanıma geldi regl günüm ne yapsam ne etsem diye düşünürken ya ben niye kullanmıyorum ki tampon denetim eğer olmazsa olmaz napayım dedim . Deneyiş o deneyiş ! Bende adetli bir kadının başına gelecek en güzel şey :) ben en küçük boyunu kullanıyorum her saat değiştiriyorum , boyca büyük olanlarda rahat edemedim açıkçası , rahatsızlık hissi verdi ama mini boy gerçekten mükemmel benim için . Ne kan akışını hissediyorum , ne de yapış yapış ped terlemesini . Ben çok memnunum , tavsiye ederim :KK45:

Havalar cok sıcak limon fazla geldiyse tansiyonunuzu düşürüyor olabilir mi?
Olabilir tabii limon epey küçüktü 1 tane yapmıştım sabahtan beri neredeyse yarım litre içtim o sudan, ama dediğim gibi bugün başladım ona hafif baş dönmesi ve halsizlik dünden beri var :/

X