Seve seve

Eger çok kalabalık değilseniz yani şöyle 2-3 kişi için olanı yazacağım daha kalabalık sofralar için 2 ya da 3 katı olarak artırabilirsiniz ölçüyü
1 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu veya yarım paket kabartma tozu ve 1 çay kaşığı karbonat (ben karbonat kokusu seviyorum o yüzden böyle yapıyorum)
2-2,5 su bardağı kadar un yapışmayacak ama sert de olmayacak hamur
Hamuru yogurup bir gece ya da gündüz yapacaksanız yarım saat de olsa dinlendirmeniz daha güzel sonuç veriyor. Sonra elinizle silindir gibi olacak şekilde tezgakta açın, kestiğiniz hamurlara iki tarafından çentik atın bıçakla yiyen bir hatta foto ekleyeyim tarif sonuna.
Kızartma için yağı güzelce kızdırın önce sonra altını orta ateşten biraz daha düşük olacsk şekilde azaltın. Kabartma tozu olduğu için yavaş yavaş pismesi daha çok kabarmasini sağlıyor. Yüksek ısıda yapınca bir anda dışı kabuk oluyor ve içi kabarmiyor, yapa yapa keşfettim bunu da. Hiç yağ çekmeyen çok güzel bir tarif. Sadece yumurta sarısı ile de yapmıştım bi ara öyle de deneyebilirsiniz o zaman yoğurdu 1 çay bardağı değil 1.5 koyuyorum daha sarı daha yumuşak bir hamur oluyor sanki beyazı koymayınca. İki şekilde de deneyin çok güzel oluyor