Poğaçalar Mayalanmayan hamurumu nasıl değerlendirebilirim.

hayallerbedavaa

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2014
131
81
298
İyi geceler herkese. Poğaça için hamur yoğurdum her zaman da mayalanırdı ama bu sefer bir şeyi yanlış yaptım sanırım veya mayada sıkıntı vardı. Hamur mayalanmadı fırında bekletmeyi vs de denedim ama olmadı. Başka ne yapabilirim bu hamuru çöpe atmak istemedim.

İyi geceler herkese. Poğaça için hamur yoğurdum her zaman da mayalanırdı ama bu sefer bir şeyi yanlış yaptım sanırım veya mayada sıkıntı vardı. Hamur mayalanmadı fırında bekletmeyi vs de denedim ama olmadı. Başka ne yapabilirim bu hamuru çöpe atmak istemedim.
Kücük kücük acip tavada ekmekler yapin biraz kitir olursa hafiften su serpin yiyeceginiz zaman cöpe atmaktan iyi oluyor

Bilmiyorum ki :) bu saatte de kaldım hamurla bakışıyoruz :KK70: pişi oluyorsa da acaba sabaha kızartsam ama hamuru sabaha kadar nasıl muhafaza etmeliyim onu da bilmiyorum:)

Buzdolabında. ❣️
Benim pişi tarifimde akşamdan yapılıp dolaba konuyor hamur. Şahane oluyor.

Bazlama yapabilirsiniz ama hamurun mayalanmanasinin sebebi mayanin bayatlamis olması da olabilir. Paketi duruyorsa son kullanma tarihine bakın önce. Neler koydunuz hamura ona göre başka öneride de bulunabilirim

Buzdolabında. ❣️
Benim pişi tarifimde akşamdan yapılıp dolaba konuyor hamur. Şahane oluyor.
Aa mayali hamur buz dolabına koyuluyor muymuş ya yeni öğrendim. Benim kabartma tozu ve karbonatlı pişi tarifim var, keçi bacağı da diyorlar. Onu geceden dolapta dinlendirince daha güzel oluyor ama mayali hiç denememiştim. Neler var içinde aklımda bulunsun 😋

Aa mayali hamur buz dolabına koyuluyor muymuş ya yeni öğrendim. Benim kabartma tozu ve karbonatlı pişi tarifim var, keçi bacağı da diyorlar. Onu geceden dolapta dinlendirince daha güzel oluyor ama mayali hiç denememiştim. Neler var içinde aklımda bulunsun 😋

Hemen bakıp yazıyorum. 🥰🥰

Tarif paylasirmisiniz🤗

• 1 bardak sıcak su
  • 1 bardak süt
  • 5 bardak un
  • 1 silme yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket maya

Ben geceden yoğuruyorum. Sonra buzdolabına koyuyorum, sabah da kızartıyorum. Puf puf oluyor. 😻😻

Back
X