Bulduuuuum
Evet maya olmadan pişi olmayacağını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz.Hem de öyle güzel oluyor ki.Birde hafif ki sormayın.Asla yağ çekmiyor .Bu nedenle çokta hafif.
Yapımı ise inanılmaz kolay .Sahura yapıp afiyetle yiyebilirsiniz...
Malzemeler :
-1 adet yumurta
-1 çay bardağı yoğurt
-1 tatlı kaşığı kabartma tozu
-1,5 su bardağı un (çok az azalabilir ya da artabilir)
-Bir tutam tuz
Kızartmak için:
-Sıvıyağ
Yapılışı:
Yumurta, yoğurt ve tuzu yoğurma kabına alıyoruz ve karıştırıyoruz...
1 bardak un ve kabartma tozunu ilave ederek yoğurmaya başlayoruz.
Ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar azar azar un ilave ederek yoğurmaya devam ediyoruz.
Hazırladığınız hamurun üzerine bir bez örterek 10-15 dakika dinlendiriyoruz.
Dinlenen hamuru unladığınız tezgahta 1 santim kalınlığında olacak şekilde merdane ile açıyoruz..
Bıçak ile istediğiniz şekilde de kesebilirsiniz.Yada benim yaptığım gibi çay bardağının ağzıyla yada istediğiniz bir kurabiye kalıbı ile kesebilirsiniz...
Önceden kızdırdığınız bol yağda kızartıyoruz...
Afiyet Olsun..
Eki Görüntüle 2636644
Muhteşem bir tarif
Sonuç çok harika bu pofidikleri hiç beklemiyordum.
Tekrar teşekkür ediyorum. Cansın. Mutfağın bereketli olsun ellerin dert görmesin kuzum.
İkinize de maşaallahSağol canım..
Yap yap çok hafif oluyor,asla yağ çekmiyor ..
Kolaylığınıda görüyorsun ,konuyu görmesinin üzerinden 1 saat geçti sevgiliElhan ın ve muhteşem pişisiyle geldi
O kadar kolay ki mayasız nasıl bu kadar güzel olur anlayamadım halaYaaaa harikasın,ne çabuk...
Ellerine sağlık,afiyet ,şeker olsun..
Beğenmene de çok sevindim
O zaman mutlaka bende yapayım oğlum hastası:)O kadar kolay ki mayasız nasıl bu kadar güzel olur anlayamadım halasenin sayende İsabelcim her tarifine güveniyorum. İyi ki varsın.
Nevrestecim çok teşekkür ederim canım. Bir gram yağ yok desem yeridir. Oğlunu hiç mahrum bırakma yalnız tarifi iki kat artır bir varmış bir yokmuş oluyor. Eşimle oğlum bitirdi iyi ki fotoğraf çekmişim.Ellerine sağlık canım çok güzel görünüyoroğlum çok seviyor bende yapayım
Elhan ablam ellerine sağlık
Afiyet şifa olsun ablamNevrestecim çok teşekkür ederim canım. Bir gram yağ yok desem yeridir. Oğlunu hiç mahrum bırakma yalnız tarifi iki kat artır bir varmış bir yokmuş oluyor. Eşimle oğlum bitirdi iyi ki fotoğraf çekmişim.
İkinize de maşaallah
Antepli olacak o kadar
İsabel'im çok hamarat maşaallah kesin çok güzeldir
Canım tekrar çok teşekkür ederim. Hamur işlerinde çok beceriksizim cesaretim de yoktu ama bu tarifi ezberleyecek ve herkese tavsiye edeceğim.
Nasıl mutlu oldum anlatamam.
O kadar kolay ki mayasız nasıl bu kadar güzel olur anlayamadım halasenin sayende İsabelcim her tarifine güveniyorum. İyi ki varsın.
Sırada ekmekler var Nevrestecim...İsabel'im çok hamarat maşaallah kesin çok güzeldir
Malatyalı olacak o kadarSırada ekmekler var Nevrestecim...
Görsellerden belli hamaratlik
Sırada ekmekler var Nevrestecim...
Görsellerden belli hamaratlik