Maya ismi hakkında yardımlarınıza ihtiyacım var…

Theempress

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Nisan 2021
234
234
53
Merhaba, ikiz kız bebeklere hamileyim. En başından beri Umay ismini çok beğeniyorum, diğer kızımın ismini de Maya koymak istiyorum ancak bazı tereddütlerim var. Çevremden bir kaç kişi Maya’nın kilolu olması durumunda dalga konusu olabileceğinden bahsetti. Komik bir kaygı gibi görünecek ama içime de bir kurt düştü ya kilolu bir kız olursa diye, baba tarafında biraz kilo sorunumuz var çünkü. Maya isimli tanıdıklarınız var mı, varsa nasıllar yardımcı olursanız sevinirim.

Benim gerçekten var ve gerçekten de kilolu bi çocuk. İsimler gerçekten bazı özellikleri çekiyor bir kilolu isimde Tuana. Tüm tanıdığım Tuanalar aşırı aşırı kilolu. İnşallah öyle olmaz sizin ama sormuşsunuz söylemek istedim

Umay cok güzel isim de mayanin bir manası da yok olan manası da cidden anlamsiz bu yüzden de komik manası var mayali poğaça derlerse gibi bi kaygı mi ? Bence önceliğiniz manası olsun

Çok üzüldüm öyle olmasına, en azından bir tane olumsuz örnekten haberdar oldum çok teşekkür ederim yorumunuz için
Umay cok güzel isim de mayanin bir manası da yok olan manası da cidden anlamsiz bu yüzden de komik manası var mayali poğaça derlerse gibi bi kaygı mi ? Bence önceliğiniz manası olsun
Aslında Maya’nın çok fazla anlamı varmış. İnternetten baktığımda bunları buldum.
- Asıl ve öz, kendi veya yaratılış,
- Bilgi,
- İktidar ve güç,
- Dişi deve,
- Para ve mal,
- Uzun hava ya da türkü
Anlamları hoşuma gitti, tek tereddütüm dediğiniz gibi ekmek mayası olayı.

Yani Umaya uysun diye mi diycem ama çokda uyumlu değil aslında içinize sinmiyosa eğer başka isimleremi baksanız yada Umayı mı değiştirseniz. İsim koymak çok zor iş çok. Ama eminim en güzelini bulucaksınız

Genelde evcil hayvanlara veriliyor hiç maya diye tanıdığım da olmadı. Ben olsam. Çocuğuma vermem bu ismi.

Umay in
Maya out

Ben anlamını ve söylenişini beğendim, harfleri de uyuyor diye düşünmüştüm ama doğuma çok vakit var, biraz daha düşünürüm, teşekkür ederim.
Genelde evcil hayvanlara veriliyor hiç maya diye tanıdığım da olmadı. Ben olsam. Çocuğuma vermem bu ismi.

Umay in
Maya out
İlk defa bir evcil hayvana Maya ismi verildiğini duydum. İlginç bir bakış açısı olmuş.

Filmlerde bile çokça olurdu denk gelmemişsiniz demek ki. Niyetim sizi kırmak değil fikir sormuşsunuz ben de sadece fikrimi söyledim

Adim Maya gayette mutluyum
Çok sevindim çocuklukta dalga geçilmesi gibi bir durumla karşılaştınız mı hiç, benim çocukluğum ismimle alay edilmesiyle geçmişti, şimdilerde de çok popüler bir isim oldu, ben seviyorum ama çocuklar acımasız oluyor malum her türlü detayı düşünmek istedim.

Tombul olmasından ziyade Maya kedi ismi. İnsanlarda kulağa manasız geliyor bence.

Insanlara degisik gelmesi kötü birsey degil herzaman akılda kalici oldum cok faydasını gordum ayse fatmadan bin kat iyidir ve gunumuzde de kullaniliyor pinar aylin in mehmet gunsur ve tuba buyukustun bebeklerine maya ismini verdi tek ve yaygin manaya bakacak olursak bir cok isim anlamsiz olur

Çok haklısınız değişik gelen isimler daha çok akılda kalıyor, ben de öyleydim hayatım boyunca. Maya’nın söylenişi de anlamı da çok hoşuma gidiyor. Sanırım Maya olacak diğer kızımızın ismi.

Umay tanrıça

Maya da bir uygarlık

Benim aklıma hiç hamur mayası gelmedi hatta kilo ile ilişkisini dahi kuramamıştım

Kedi adı vs demişler de bana öyle gelmedi

Lakin maya uygarlığını kim ortadan kaldırdı vs gibi espriler olabilir

Benim adimi ablam koymus ari maya cizgi filmini cok sevdiği için mayali hamur tariflerini biz yetişkin kadınlar düşünürüz ama çocuklar öyle değil siz hangi ismi istiyorsaniz o olsun kimsenin lafina bakmayin

Çok teşekkür ederim güzel yorumlarınız için en büyük endişem hamur mayası mevzusuydu, kedi ismi olduğunu ben de ilk defa burda duydum. Umarım doğru bir karar verebilirim.

Benim adimi ablam koymus ari maya cizgi filmini cok sevdiği için mayali hamur tariflerini biz yetişkin kadınlar düşünürüz ama çocuklar öyle değil siz hangi ismi istiyorsaniz o olsun kimsenin lafina bakmayin
Ne kadar güzel düşünmüş ablanız, haklısınız çocukların aklına mayalı tarifler pek gelmez gerçekten de. İçimi ferahlattınız çok teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…