Mavi gözlü baba Kahverengi gözlü anneler

Göz rengi anketi :D

• Ankete Katılan
    11
  • Anket Kapalı .
Bilmiyorum ama bu işlerde sadece anne baba degil ki ailenin kalan kısmı da etkiliyor eski sevgilimden örnek veriyim 3 kardeşler birinin göz rengi mavi birinin yeşil birinin kahverengiydi anne baba kahve gözlü ama dede ve babaannesi renkli gözlü oldugu için gen onlardan geliyor
doğrusu bitane instagram fenomeni var ollaluna biliyor musunuz bilmiyorum eşide kendide esmer kahverengi gözlüler çocukları adamın dedesinin kopyası oldu sarısın ve masmavi gözlü

Benim yeşil eşimin kahverengi bana göre esmer de çocuk aynı ben ve gözleri mavi 😁
Benim oğlum da aynı babası ya dis görünüş, davranışlar, her ortamda ayy bu aynı babası ya sözlerine maruz kalıyorum 😆

Bilmiyorum ama bu işlerde sadece anne baba degil ki ailenin kalan kısmı da etkiliyor eski sevgilimden örnek veriyim 3 kardeşler birinin göz rengi mavi birinin yeşil birinin kahverengiydi anne baba kahve gözlü ama dede ve babaannesi renkli gözlü oldugu için gen onlardan geliyor
benım aıle ela goz kahve goz. babannem mavı gozlu. annemın tarafta yesıl gozlu cogunluk. uzaktan da gelebılıyor ne kadar cekınık bı goz rengı de olsa kahveye kıyasla :))

kızımın bana büyünce sövmemesi için gözlerinin babasına benzemesini isterim bence renkli göz de bir başka hava varr :KK70:
Sizin ailenizde varsa eger mavi gözlü olma olasılığı artar
Babadan her türlü mavi gen gelecek ,önemli olan sizden gelen genin durumu 🙈
Biyoloji derslerini özlemişim 😅😅

doğrusu bitane instagram fenomeni var ollaluna biliyor musunuz bilmiyorum eşide kendide esmer kahverengi gözlüler çocukları adamın dedesinin kopyası oldu sarısın ve masmavi gözlü
Fenomeni bilmiyorum ama olabilir yani bazen öyle denk geliyor ki çocuk kaç kuşak geriden gen alıyor tamamen şans işi bana kalırsa

Esim mavi ben kahve 2 erkek çocuk biri koyu kahve biri açık kahve 🤗
Arkadaşım eşler kahve gözlü, kız kahve, erkek maviş ( annesinin babannesi, babasının dedesi mavismis).
Göz renkleri bir üst genden aktarılıyor sanırım. Torunlar maviş olur inşallah deyip avutuyoruz kendimizi 😂
Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alın inşallah ❤

Esim mavi ben kahve 2 erkek çocuk biri koyu kahve biri açık kahve 🤗
Arkadaşım eşler kahve gözlü, kız kahve, erkek maviş ( annesinin babannesi, babasının dedesi mavismis).
Göz renkleri bir üst genden aktarılıyor sanırım. Torunlar maviş olur inşallah deyip avutuyoruz kendimizi 😂
Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alın inşallah ❤
kayıbabam maviş baban ve eşimin babası ela :D haydi bismillah diyorum o zaman

bebik erkek olsaydı sonuç yine aynı olur muydu merak ettim inşallah oğlun olursa bana yaz :KK70:
Bebeğin cinsiyetiyle alakası yok, valla ikinciyi düşünmüyorum ama kız kardeşim aynı durumda oğlu kahve gözlü oldu. 😁

Dedem mavi,, anneannem kahverengi,, 4 çocukları da kahverengi 🤦‍♀️

Ablam ve eniştem kahverengi,, 1 oğlu kahve,, kızı masmavi💙💙💙💙

Bazen anne babada olmaz da genlerden geçiyor

Koyu renk baskın oluyor diye Biliyorum. Babalarinin gözleri yeşil, cocukların biri simsiyah diğerleri kahve çok bekledim ama olmadi :)

kızımın bana büyünce sövmemesi için gözlerinin babasına benzemesini isterim bence renkli göz de bir başka hava varr :KK70:
Kızım bize söver mi bilmiyorum da, ben bizim çocuğumuz olsam eşime değil bana benzemek isterdim :D :D

Mavi değil de yengem yeşil abim kahverengi. Yenge tarafı full mavi yeşil. Bizim tarafımız da kahverengi. Sonuç olarak yeğenler kahverengi 😁 bizim takım kazandı🤪

Kuzenimin anne baba kahverengi ama kendi gözü yeşil. Büyük anne babalardan birinden almis böylesi de oluyor iste.🙃

Sizin ailenizde varsa eger mavi gözlü olma olasılığı artar
Babadan her türlü mavi gen gelecek ,önemli olan sizden gelen genin durumu 🙈
Biyoloji derslerini özlemişim 😅😅
Ay benim kuzenim karı koca mavi göz, iki çocukları da kahverengi gözlü oldu 😄

Kuzenimin anne baba kahverengi ama kendi gözü yeşil. Büyük anne babalardan birinden almis böylesi de oluyor iste.🙃
Aslında anne babadan alıyoruz yine. Yani akrabadan gen almak diye bi şey söz konusu değil. Anne babada ne varsa o geçiyor. Ama gen olayı bizim lise biyolojisinde gördüğümüz çaprazlama kadar basit değil sadece. Alt genler var. Bunlar bozuk olabiliyor ya da aktarım sırasında bozulabiliyor. Bir göz pigmentinin üretilmesi için de hem anneden hem babadan gelen genin çalışır durumda olması gerekiyor. Biri olmazsa renk ortaya çıkmıyor ve mavi göz oluyor. O sebeple anne bu renkli baba bu renk çocuk kesin böyle olur diyemiyoruz. Her şey şans. Neticede Allahın işine karışılmaz. 🤣🤣

Back
X