Matematik problemlerinden anlayan var mı?

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2012
184
6
68
selam arkadaşlar matematiği çok severim aslında çokda iyiyim ama problemler hariç bir türlü anlamıyorum yorumum iyi deil ondan olsa gerek napcam ya tarihide anlamıyorum

ben de matematiği çok zor anlıyorum birde çabuk unutuyorum.tarih dersinde o kadar olayın tarihini ezberleyebiliyorum ama metamatiğe gelince resmen beynim duruyor.

Bunun sebebi ön yargı arkadaşlar, ön yargılı olmayıp çalışırsanız tüm dersleri yaparsınız
Bir de unutma olayı varsa da ilacı tekrardır. Usanmadan bıkmadan tekrar edin

bende eski bi sayısalcı olarak ön yargıdan kurtulun diycem benim kafam almaz mantığıyla yaklaşmayın bi de hergün kendinize bi zaman aralığı belirleyin bu yarım saatte olur 2 saatte öğrendiklerinizi tekrar edin tekrar edilmeyen bilgi %80 unutulur.bide kendi seviyenize uygun kitaplardan çalışın

matematikte ön yargı evet hiç bir soruya yapamam diye bakılmamalı matematigi çok severim ama porblemleri çok zor yapıom helede işçi havuz karışım hız bu üçü çok zor benim için tarihide okuyorum okuyorum aklımda bişe kalmıyor soru çözmek dha iyi geliyo artık öle yapıyorum bende

arkadaşlar aslında matematik düşündüğünüz kadar zor değil problemler hele hiç zor değil bunları günlük hayatınızdaki olaylarla bağdaştırarak çözerseniz emin oluın sizinde hoşunuza gidecektir

yorunu güçlendirmek için bol bol kitap okumalısın önüne ne giiyorsa okumalısın

böylece hem tarihin hem matematiğin gelişecek
ben de sennle aynı sıkıntıyı yaşıyordum tarih sorunuun çözdüm matematiği azda olsa çözdüm

üni sınavları kpssde en fazla tarih 30da 15 yaparken
bu sene 30 da 23 yaptım ve sosyoloji okuyorum türkiyenin siyasal gelişmesi felan başlığı adı altında er dönem tarih görüyoruz
77 65 gibi notlarla geçiyorum benm için çok iyi

selam arkadaşlar matematiği çok severim aslında çokda iyiyim ama problemler hariç bir türlü anlamıyorum yorumum iyi deil ondan olsa gerek napcam ya tarihide anlamıyorum

Problem kurma ve çözme en çok zorlanılan konulardan biridir.Bazı pratik için yollar var onları bilirsen rahat yaparsın.Sana tavsiyem kolay bir konu anlatımlı kitap al(Çözümlü örnekleri bol olanlardan).Çözümleri kapat ve çözmeyi dene.Çözerken de her soru için (özellikle yaş ve sayı problemlerinde ) tablo çizerek çöz,verileri yerleştir ve denklem kur.Yapamadıkların olursa yaz buraya sana pratik yol gösteririz

tşk ler arkadaşlar aslında sayı kesir yaş da pek zorlanmıyorum onları geçtim şuan yüzdedeyim çok zor sanki bide yorumum zayıf gerçekten ömrümde tek kitap okudum ayıptır sölemesi :) bi soru sorim size msela

turan çözmesi gereken soruların önce %20 sini sonra %40 ını çözüyor.geriye çözmesi gereken 120 soru kaldıgına göre turan ın çözdüğü soru sayısı kaçtır ?
belkide en basiti ama bana zor

matematikçi olarak :)mat1im iidir yardımcı olabilir özellikle problemler

cevap 200 nasıl çözdüğümü anlataım mı ve de doğru mu insanlık hali yanlışta olabilir :)

cevap 200 canım ama doğru mu onun bi cevabını ver bana insanlık hali işlem hatasıda yapmış olabilirim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…