canım seni biraz eleştirmek istiyorum,izin verirsen....birkere mutfakta gözün görebileceği yere kalori listelerini as.ikincisi.3 ana öğün ü ara öğün olmak üzre 6 öğün yemelisin ve cep telefonuna 2 saat yada 3 saat ara ile su iç diye alarm kurmalısın...birde katı çok tüketmemelisin..daha çok sulu ve hafif sebzeler yemelisin..ıspanak brokoli karnıbahar gibi..pilav ve makarnayı sadece suda haşlamalısın.makarnayı kendine göre yaparsan bir çay baradağı makarnayı 2 buçuk su bardağı suyla haşla.tuz sakın ekleme ve yoğurtla yemeni tavsiye ederim.ayrıca gene pirinç lapasını 1 çaybardağı pirince 2 su bardağı su ekleyip haşlamalısın.tabi tuz ve yağ yok..hayatından ,şeker,tuz,margarin vu unu çıkarmalısın.umarım haddi aşmamışımdır.aştıysam af ola...birde akşamdan suya 2 ceviz içini ve cevizin içinden çıkan özü 1 çay bardağına ekleyip sabah aç karına içersen çok faydası oluyor....birda 1 su bardağı su 2 çorba kaşığı elme sirkesi ve içine yarım limon sıkıp ceviz suyunun arkasından içersen.birde akşam yatarken sirke karışımını içersen müthiş kilo verimi oluyor.1 haftada 2 kilo vermiş biriyim.ve günlük en az 3 saat tempolu yürüyen biriyim..ben bu hafta birgün sabahtan akşama kadar sadece pirinç lapası yedim.fakat o gün gripten yürüyüşe gidemedim.normalde gitseydim 2 kilo kadar daha giderdi.pirin lapası yapanlar genelde 2 kilo kadar verebiliyor.ben nesfit diyeti yapıyorum bu hafta.bir kada nesfit içine yağsız bir su baradğı süt ekliyorum 5 dk bekleyip yiyorum genelde öğlen ve akşam..aralarda da salatalık yiyorum yada ayran içiyorum..ayran tok tutuyor..