Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Emziriyorsanız sık sık emzirin .Sağıyorsanız saat aralıklarını uzatmadan sağın.Lahana yaprağını dondurup göğsünüze bastırın .Ben denemedim ama deneyenler iyi geldiğini söylüyorMerhaba sanırım mastit oldum. Memem kırmızı va ağrılı kitle de var sıcak kompres yaptım sağdım ancak düzelmedi. Meme ucumda da 3-4 tane beyaz nokta var nasıl geçirebilirim yardımcı olur musun
Çok çok teşekkür ederim. Söylediklerinizi yaptım umarım geçerMerhaba. Sıcak kompres sonrası elle sağım yapın, yumrular yumuşayana kadar sağdıktan sonra soğuk kompres yapın, soğuk havlu sarıp uyuyabilirsiniz. Makine ile sağım tam boşaltmıyor ve sonra daha da çok dolmasına sebep oluyor.
Ucundaki beyazlıklar süt incisi, onlara da 1 çay kaşığı İngiliz karbonatını elinizi yakmaya yakın bir bardak suda çözün, meme ucunu içine batırıp bekleyin dayanabildiğiniz kadar, sonrasında silin, azıcık zeytinyağıyla nemlendirin.
Sağımdan sonra süt incisi için işlemi yapıp ardından soğuk havlu sarabilirsiniz. Bir sonraki emzirmede yine aynısını yaparsınız bir iki gün içinde tamamem rahatlarsınız.
Bir de sık sık emzirip, bebiş emdiğinde yumrular yumuşuyorsa hiç sağmadan bu işlemlere geçin ki meme uyarılıp daha fazla süt üretmesin. Çok çok geçmiş olsun.
Lahanayı deneyeyim teşekkürlerEmziriyorsanız sık sık emzirin .Sağıyorsanız saat aralıklarını uzatmadan sağın.Lahana yaprağını dondurup göğsünüze bastırın .Ben denemedim ama deneyenler iyi geldiğini söylüyor
Tamamdır çok teşekkürler duşta bayağı yumuşatmaya çalıştım ama yumrular geçmedi yarın yine yapayımKuzum sağımdan önce sıcak kompress, sağımdan sonra soğuk kompress yapacaksın. Sıcak duş, duş altında sağım, bolca memeyi biraz ezdirerek masaj yap. Lakin sıcaktan sonra mutlaka soğuk uygulama yap ki meme boşaldığı için tekrardan süt dolmasın. Soğuk uygulama da çok rahatlatıyor
O beyaz nokta bendede çıktı süt incisi o çok ağrı yapıyordu emerken bende bir iğnenin ucunu ısıttım ocakta ve patlattım sagdim sütü sıktım sıktım öyle rahatladım birdahada acımadı .Merhaba sanırım mastit oldum. Memem kırmızı va ağrılı kitle de var sıcak kompres yaptım sağdım ancak düzelmedi. Meme ucumda da 3-4 tane beyaz nokta var nasıl geçirebilirim yardımcı olur musun
Selamlar. Nasıl oldunuz sizi merak ettim hafifledi mi şikayetleriniz?Merhaba sanırım mastit oldum. Memem kırmızı va ağrılı kitle de var sıcak kompres yaptım sağdım ancak düzelmedi. Meme ucumda da 3-4 tane beyaz nokta var nasıl geçirebilirim yardımcı olur musun
Merhaba evet bayağı hafifledi kızarıklık geçti yumru da çok az kaldı. Aslında 10 gündür olup olup geçiyor ama dün çok fenaydı kızarıklık titreme falan. Bu arada o memede süt çok azaldı biri 30 cc çıkıyor biri 80.. sütüm yetmiyor bebeğimeSelamlar. Nasıl oldunuz sizi merak ettim hafifledi mi şikayetleriniz?
4 aylık bebeğim var,15. Gunden itibaren mastitle uğrasan ve yeni yeni düzelen biriyim.Merhaba sanırım mastit oldum. Memem kırmızı va ağrılı kitle de var sıcak kompres yaptım sağdım ancak düzelmedi. Meme ucumda da 3-4 tane beyaz nokta var nasıl geçirebilirim yardımcı olur musun
4 aylık bebeğim var,15. Gunden itibaren mastitle uğrasan ve yeni yeni düzelen biriyim.
İlk mastitle dr a gittim antibiyotık verdi ama sonrasında Gögsüm kızardı ve kitle çıktı.Herkes ov dedi ,ovdum.Sıcak uygula dedi uyguladım ama hata yapmısım.Kitleye döndüğünde tekrar dr a gitseydim, bu hale gelmeyecektim.sizi korkutmak istmdğim için ayrıntılı yazmayacagım.
Kitle olan memede enfeksiyon olduğu için asslaa sıcak yapılmaması gerektiğini iş işten geçince öğrendim.
Sıcak uygulaya uygulaya kitleyi büyüttüm.
Tam tersi soğuk uygulama yapmak gerekiyormuş devamlıayrıca bol bol emzirmek ve sağmak
En kısa sürede meme cerrahına gidin.
Gögsünüz apse yapmadan antıbıyotık tedavisine başlayın bol bol emzirin.
Benim süreçte sütümü kesmek zorunda kaldılar.
Benim ayrıca ilk gittiğim cerrah gogsumden cekti enfeksiyonu o beni rahatlatmıstı ama tekrar etti ve sonu benim için sıkıntılı sürece gitti.
Doktorumu değiştirdim ve toplamda tüm sürecte farklı antibiyotıkler kullandım.
En son gunde 4 antibiyotık ve enfeksiyonun akıtılmasıyla bu süreci bitirdim fakat bende bittim.
Bunu sizi korkutmak için değil , gec kalmamanız için yazdım.
Lütfen cok acil sekilde soğuk uygulamaya baslayın ve sıcagı kesin.
Kitle ele geliyorsa sıcak uygulama derhal bırakılmalı.
Gecmiş olsun
Ya bu kadar ciddi sonuçları olacağını düşünmemiştim çok geçmiş olsun. Başladım soğuk uygulamaya zaten meme yumuşasa bile tekrar olutor ve sütü çok çok azaldı. Sağım ile devam o zaman teşekkürler4 aylık bebeğim var,15. Gunden itibaren mastitle uğrasan ve yeni yeni düzelen biriyim.
İlk mastitle dr a gittim antibiyotık verdi ama sonrasında Gögsüm kızardı ve kitle çıktı.Herkes ov dedi ,ovdum.Sıcak uygula dedi uyguladım ama hata yapmısım.Kitleye döndüğünde tekrar dr a gitseydim, bu hale gelmeyecektim.sizi korkutmak istmdğim için ayrıntılı yazmayacagım.
Kitle olan memede enfeksiyon olduğu için asslaa sıcak yapılmaması gerektiğini iş işten geçince öğrendim.
Sıcak uygulaya uygulaya kitleyi büyüttüm.
Tam tersi soğuk uygulama yapmak gerekiyormuş devamlıayrıca bol bol emzirmek ve sağmak
En kısa sürede meme cerrahına gidin.
Gögsünüz apse yapmadan antıbıyotık tedavisine başlayın bol bol emzirin.
Benim süreçte sütümü kesmek zorunda kaldılar.
Benim ayrıca ilk gittiğim cerrah gogsumden cekti enfeksiyonu o beni rahatlatmıstı ama tekrar etti ve sonu benim için sıkıntılı sürece gitti.
Doktorumu değiştirdim ve toplamda tüm sürecte farklı antibiyotıkler kullandım.
En son gunde 4 antibiyotık ve enfeksiyonun akıtılmasıyla bu süreci bitirdim fakat bende bittim.
Bunu sizi korkutmak için değil , gec kalmamanız için yazdım.
Lütfen cok acil sekilde soğuk uygulamaya baslayın ve sıcagı kesin.
Kitle ele geliyorsa sıcak uygulama derhal bırakılmalı.
Gecmiş olsun
Çok geçmiş olsun umarım kısa zamanda tamamen rahatlarsınız. Emzirmek sağımdan çok daha iyi rahatlatıyor bebek tutabiliyor sık sık emzirin, sağımı da elle yapmaya gayret edin makine tam boşaltmıyor.Merhaba evet bayağı hafifledi kızarıklık geçti yumru da çok az kaldı. Aslında 10 gündür olup olup geçiyor ama dün çok fenaydı kızarıklık titreme falan. Bu arada o memede süt çok azaldı biri 30 cc çıkıyor biri 80.. sütüm yetmiyor bebeğime
5 ay 15 günlük bebiş ama o memeyi emmek istemiyor nedense o yüzden sağıyorumBu arada bebek kaç aylık?
Bebeğim o memeyi nedense emmek istemiyor bir de o çıktı şindisık
sık ve uzun emzir canim duzelir ben once soguk kompres yaptim sonra makine ile sagdim azda olsa rahatlayip bebege verdim emmesi icin donra surekli emzir.simdi sakiz gibi yumusak olmus goguslerim yani