Mastektomi ve Meme Protez

asia_asia

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2010
3
2
Selamlar,

Forumdaki bütün konuları okudum ama bir ay önce geçirdiğim operasyondan sonra yaşadıklarım forumdaki konuların toplamı olmuş sanırımihepsini bir arada yaşayanı göremedim(iyi ki)...

Her iki göğsümde de üç yıldır takipte olan kitleler vardı ve bir göğsümde sürekli tekrarlanan bir enfeksiyon.Geçen sene ufak bir operasyon geçirdim ve enfekte olan kitleyi aldırdım ancak tekrarladı ve enfeksiyon aralıklarla devam etti.
Sonunda genel cerrah olan doktorumla konuştuk ve göğüs dokusunun alınarak protez konulmasına karar verdik.Bu alınan kitle nedeniyle zaten küçük olan göğsümün ucunda yaşadığım sıkıntı ve iki göğüs arasındaki görüntü farkı nedeniyle özellikle benim talebimdi.Göğüslerim zaten küçükken operasyon geçirdiğim göğsümün ucu içe dönmüştü ve içi boşalmış gibi çok kötü bir görüntüsü vardı.

Operasyon 4 saat sürdü,sonrasında çok sıkıntı yaşamadım açıkçası ama kabus 10.günden sonra başladı...

Göğüslerim eskiden 90 olduğundan ve büyüklük konusunda dokunun izin verdiği kadarı diye konuştuğumuzdan çok da ısrarcı olmadım,zaten ameliyat sonrası hemen sporcu sütyeni getirdiler ve görüntü oldukça hoştu...

1 gün sonra taburcu oldum,4 gün de evde dinlendim.Söylediğim gibi ağrı,vs.sorun yoktu sadece sağ göğsümde daha önce enfekte olan bölüm önceki dikişler açılarak temizlenmiş olduğundan tekrar dikiş atılmıştı ve o kısım pansuman yapılıp bandajlanmıştı.

6.gün aynı göğüste deride incelme oldu ve hafif sulanma,sonrasında yara açıldı.Akabinde de diğer göğsümün altında...Bana beslenmeme dikkat etmem dışında birşey söylenmedi.Vejeteryan olduğum için 6.günden sonra sarımsak ekstresi hapı ve bromelain tablet ve ginseng kullanmaya başladım.Bu arada günaşırı bir pansumana gidip gelmeye devam ediyordum ve her seferinde yattığımda her iki göğsümden de su sesi gibi bir ses geldiğini söylüyordum ama cevap aynıydı,ödem oluşmuştur vücut onu emecek..!

10.gün her iki göğsümde morarmalar başladı,doktorumu aradım ama ulaşmak ne mümkün!Asistanı iki gün sonra hastaneye gelmemi ve endişelenecek bir durum olmadığını söyledi.İki günü nasıl bir panikle geçirdiğimi anlatamam...

Gittiğimde direk anestezi odasına alındım ve operasyon geçirdiğim göğsümde sızıntı olmuş,lokal anesteziyle dikişlerim kısmen açıldı sıvı boşaltılması için ve orada kan biriktiği görüldü,diğerine dokunulmadı...

Bu gün ameliyatımın 28.günü,gün aşırı pansumana gitmeye devam ediyorum,morluklarım sararmaya başladı.Her iki göğsümün ucu bandajlı çünki yaralar var ve hala banyo yapamıyorum.

Bütün bu sıkıntıma ilaveten de göğüslerim taş gibi,elime prıtezin kenarları geliyor ve iki göğsümün arası eskisinin 2-3 katı ayrık!
Doktorumu bu süreçte 1 defa gördüm,bu ayrıklığın masajla düzelebileceğini düzelmemesi kısmını sonra düşüneceğimizi söylüyor asistanı...

Kas altı koyulması konusunda çok ısrarcı olmama rağmen kas üstüne,büyük koyabileceği halde 300 cc koyan ve bir aydır gayet sıkıntılı bir iyileşme süreci geçirdiğim halde hiç ilgilenmeyen bir Prof...

Ne söylenir bilmiyorum...İlk derdim şu yaraların bir an önce iyileşmesi ama hem kapsül hem de bu ayrıklık nedeniyle ikinci bir ameliyat çok uzak görünmüyor...

Ayrıca kas altı koyması göğüsteki olası sorunların da ilerideki takibini kolaylaştırırdı ve belki bu yaralar olmazdı diye düşünüyorum...Sonuçta patoloji sonucunu görmedi,genel cerrah temizledi o protezi yerleştirdi ama sorunu biliyordu...

Ben araştırmadan tavsiye üzerine gittim ve oldum bu ameliyatı,bunları da hem sıkıntımı paylaşmak hem de daha dikkatli olmanız için uyarmak adına yazdım...

Herkese sevgiler...

Oncelikle gecmis olsun....

Mukemmel baslik, mukemmel anlatim, nefis Turkce...

Konu disi yaziyorum ama bundan sonra

- konu basliklari icerigi yansitmiyor ise ...
- konu basliklarinda harfler veya kelimeler uzatiliyorsa (lutfennnnnnnnn vb)
- yardim oldum bittim lutfen bakin gibi konu basliklari varsa

konu onay mekanizmasindan gecemeyecek ve direk silinecektir.

Çok geçmiş olsun. İnan yaşadıklarını düşünmek bile mahvetti beni allah yardımcın olsun acil şifa ve şans diliyorum sana arkadaşım.

Umarım siteye giren ve araştıran bayanlara fikir olur.

Paylaşımın içinde teşekkür ederim herkes ve kendi adıma

Çok üzücü okurken bile mahfoldum tekrar geçmiş Olsun Umarım herşey Düzelir Bunu yapan Prof ta bana kalırsa Sen de Bilinçli Bir Kişi Olarak Hasta Olrak herkes Bilmeli Kim Olduğunu ve Bunun düzeltmeli yada İsmine LEKE getirmeli bukadar kolay eğil Seninde Bazı Hakların var ve bunları Kullan Sonuna Kadar her şey Gönlünce Olsun...

ameliyata girmeden bize imzatılan o kağıtlarda,kimbilir hangi haklarımızdan feragat edip imzalıyoruz.

Durumuna cok üzüldüm arkadaşım benim de doktorum bir prof.dr. Ama önemli olan tabiki de bilgi birikimi,hastayla empati kurabilmek ve ilgi alakası tabiki.dilerim durumun bir an evvel çözüme ulaşır.

Son düzenleme:
3 ay ince mastektomi oldum ve tedavi oluyorum ama sılıkon cok ıstıyorum yaptıran varsa nasıl guzel oluyomu cok farklılık oluyomu ve bırde ıyı bır doktor lutfennn

cok gecmiş olsun
arkadasım ne cok sey atlatmışsın okurken fena oldum kı sen bunları yasadın
ne dıyecegımı bılemıyorum bundan sonra sansın bol olsun gercekten cok uzuldum
hersey ıstedıgın gıbı olsun

canim ben de inan cok üzüldüm. yazilarini okurken dehsete kapilmamak imkansiz. cok cok gecmis olsun. umarim bir an önce sagligina kavusursun.
profun adindan bahsetmemissin. bilmiyorum etik olmaz diye düsünüyorsun belki ama bu forumda bi cogumuz ameliyat olmak icin iyi bi dr arayisi icinde. iyi deneyimler oldugu kadar kötü deneyimleri de paylasmak gerekiyor. eger bi mahsuru yoksa gitmemem gereken dr un adini bagislar misin. ?
tekrar gecmis olsun...

Tekrar merhaba,

Konuyu açtıktan birkaç gün sonra ikinci bir operasyon geçirmem gerekti,sağ göğüsteki yara pansumanla düzelecek durumda değildi zaten,kapsül sıkıntısı da vardı ama acil bir ameliyat gerektirecek boyutta olduğunu düşünmemiştim açıkçası...

Pansumana gittiğimde ertesi gün bir operasyonla yara bölgesinin temizleneceği ve göğüsteki şekil bozukluğunun giderileceği söylendi ve 45 dk sürecek bir operasyon,1 gece yatış (belki gerek kalmadan taburcu) diyerek hastaneye yattım.

Ameliyat 4 saat sürdü,sonrası da kanamanın azalmaması nedeniyle direnleri çekemediklerinden 7 gün hastanede yatış,kan değerlerimin düşmesi nedeniyle aldığım 1 ünite kan,meme ucu yerine kocaman bir dikiş...

İkinci operasyonumu olalı bir ay oldu,sigarayı bıraktım,beslenmeme dikkat ettim,diğer göğsümdeki yaranın iyileşmesi için düzenli olarak pansumana gittim ve hatta 45 dakikalık bir lokal operasyonla 8 dikiş atılmasına tahammül ettim ama sonuçta yarın yine bir operasyon geçireceğim.Dikişler nedeniyle gerilen cilt dokusu dikiş kabul etmiyor.Çıkarıp iyileşmesi beklenecek 15-20 gün(bence daha uzun sürer ama söylenen süre bu) ve sonrasında yeni protezler takılacak...

Ben bu ameliyatı (koruyucu mastektomi ve protez) hem erken müdahale hem de estetik kaygılarla istemiştim,daha güzel görünen sağlıklı ve büyük göğüsler...

Sonucu hep beraber göreceğiz...

Bana şans dileyin...

Çok çok geçmiş olsun. Umarım bu konu ile ilgili son operasyonunuz olur ve bundan sonra başka müdahaleye gerek kalmaz.

cok gecmıs olsun oncelıkle mende mastektomi oldum ve meme yaptırmak ıstıyorum acaba eskısı gıbı oluyomu daha cok gencım ve yaptırmak ıstıyorum

çok geçmiş olsun
gerçekten çok çok zor bir süreç geçiriyorsunuz
ama arkadaşlara katılıyorum doktorunuzun ismini söylemelisinizki bizde dikkatli olalım
dilerim bütün bunlar biter ve çok güzel günler sizinle olur
Allaha emanet olun...

Çok geçmiş olsun... Başınıza gelenlere çok üzüldüm.

Hukuki olarak bir sonuç alamasanızda mutlaka doktorunuzun ismini paylaşmalısınız. Aynı sorunlarla karşılaşan herkes burayı okuyor, başkalarının zarar görmesini engellemiş olursunuz.
Son durumunuzu merak ediyorum. Umarım sağlığınıza ve istediğiniz görüntüye kavuşmusunuzdur.

Sevgiler

çok ama çok geçmiş olsun....şok içinde okudum...sana bravo!!! bu kadar sıkıntı ve acı içindeyken bunları anlatabiliyorsun.....yazdıklarına göre çok sabırlı bir insansın..Allah yardımcın olsun canım benim.....Dualarımız seninle....

Yerinde olsam oluşan durumu başka bir plastik cerraha da danışırdım....genel cerrahın bilmediği püf noktaları plastik cerrah daha iyi bilebilir diye düşünüyorum......

binlerce kez geçmiş olsun ..çok üzüldüm okurken..insan küçücük bi memnuniyetsizlikte bile ne kadar üzüntü duyuyor..senin yaşadıkların memnuniyetsizliğin kat kat fazlası..umarım bu mübarek ayın hürmetine geçirdğin onca oprosyonun sonucu güzel olur..ama arkdaşların dediği gibi doktorun ismini paylaşırsan bu ameliyatla ilgilenen bayan arkadaşlara bir iyilik yapmış olursun..bir daha kimse böyle durumlara düşmesin diye..

Öncelikle çok geçmiş olsun. Benim iki ablam da da meme kanseri var. Bu sebeple çok riskli gruptayım. Bende de kitleler var. Doktorum iki meme için meme içi boşaltma ameliyatı dedi. Korkuyorum araştırıyorum Ama net bilgiler elde edemedim. Kaç ameliyat gerekiyor. Süreç nasıldır?

Merhaba;
Uzun zaman geçmiş ama forumda bu konu ile ilgili tek yazı sizin. Umarım sonrasında herşey yolunda seyretmiştir. Aktifseniz hala size sormak istediğim bazı şeyler var. Sevgiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…