- Konu Sahibi ozgurruzgar
-
5gun önce aldık yine 2gun önce başvurduk iki defa aldık biz herseferinde başvurmak gerekiyorİyi geceler sevgili bayanlar birşey öğrenmek istiyorum bu eczaneden aldığımız maskeler 10 gün kullanabiliyoruz diye biliyorum.bize kod gelmemişti ve eczanemize uğrayıp aldık.fakat 18 gün oldu şimdi tekrar uğradığımızda istediğinizde maskenizi aldınız yazıyo.kaç gün geçmesi lazım yada biz bu maskeleri nasıl alıcaz?tüm dünyaya yetecek maskemiz car ama kendi ülkemize yok anlamadım bi bilgisi olan varsa yardımcı olabilirmi?
İkinci şifre gelmeden aynı şifre ile alamazsınız. Size kod gelmeden nasıl aldınız anlamadım.İyi geceler sevgili bayanlar birşey öğrenmek istiyorum bu eczaneden aldığımız maskeler 10 gün kullanabiliyoruz diye biliyorum.bize kod gelmemişti ve eczanemize uğrayıp aldık.fakat 18 gün oldu şimdi tekrar uğradığımızda istediğinizde maskenizi aldınız yazıyo.kaç gün geçmesi lazım yada biz bu maskeleri nasıl alıcaz?tüm dünyaya yetecek maskemiz car ama kendi ülkemize yok anlamadım bi bilgisi olan varsa yardımcı olabilirmi?
İyikide almışım ilkini inşallah ikinciyide alırım ki ücretli olcakmış bizim hastalığı olanlar zaten mecbur verilmeli ücretli olsa alıcam zaten immun ywtmezliğim var tedavi olmam için gerekli çünküÇoğu kişiye şifre gelmedi ya da sizin gibi gidip bedava alamadı şifre gelmeden.. Şükredin ki size bir kere verilmiş. Bir daha alabilmeniz için tekrar başvuru gerekiyor aldığınız için tekrar verilmiyor ama zaten başvuru yapmanıza da gerek yok şifre falan ellerinde patladı beceremediler yani ve eczanelerde cüzi ücretle temin edileceğini açıkladılar bedava alma şansınız yok artık.
Ne yazık ki ülkelere yardım yaptık şu kadar malzeme yolladık diye övünen devlet kendi vatabdaşını maskesiz bıraktı. Önce ptt ye başvuru yapılacak kapıya gelecek her hafta denildi olmadı, sonrasında şifre gelecek onunla her hafta gidip alınacak denildi o da olmadı zaten şifre gelenlere de bir seferlik verildi, şimdi de gidin kendiniz alın diyorlar ama guru duyalım kendimiz maskesiz kalsakta olurbaşka ülkelere yolladık ya herkes bizi kıskanıyor
Sağlık bakanlığını aramıştım 20 nisandı 3 kere doldurdum yok kod falan dedim tabi nisan başıydı doldurdum artık tc ile eczaneye gidip sorgulatın ordan vercekler ellerinde varsa pakette 5adet dedi öle aldım.sonra aradan 15gün geçti yine doldurdum form yok aldınız dioİkinci şifre gelmeden aynı şifre ile alamazsınız. Size kod gelmeden nasıl aldınız anlamadım.
Keşke terslemeden güzel bi şekilde cevap verseydiniz.3 kere başvurdum kod vermediler eczanede gittim sağlık bakanlığını arayıp öğrendim eczaneye gidip tc ile sorgulattırıp alın demişlerdi öyle aldım. Ayrıca immun yetmezliği yani bağışıklığım yok çok riskli durumdayım ve mutlaka cerrahpaşaya gidip tedavi olmak zorundayım sizce maskesiz nasıl gidebilirim cerrahpaşa gibi bi hastaneye nasıl girebilirim maskesiz koronadan önce bile nasıl bi hastane orası biliyomusunuz bilmiyorum ama baya bi haberlere çıkmıştı koronadan önce temizlik acısından.yoksa eminim kimse keyfi için maskemi alayım oturayım demiyodur.ilaçlarımı bile lütfen siz çıkmayın biz kapıya getirelim diyolar hani bağışıklığımız yok ya çok şükür anlayışlı inşarımız var arada.
65 yaş üstüne zaten gitmiyor maske çünkü onların dışarı çıkması yasakYa biks aptal kafam satis yasak degilken elim 10 defa gitti netten almaya,kac defa sepete at yaptim ama o anda bisey oldu alamadim.Nasil pismanim.Annemlere gitmemis bile ki 65 ustuler.Dedigin gibi olan oldu.Simdi satis baslasin ya o n95 lerden alicam ya da 100 lük paket alicam.
Hayır bir kez başvurmak yeterli. Bana düzenli olarak 10 günde bir kod geldi gidip aldim maskeyiBildiğim kadarıyla her defasında yeniden başvuru yapmanız gerekiyor. 1 kere yaptım bundan sonra 10 günde bir gidip alayım diye olmuyor, her 10 günde bir yeniden başvurmanız gerekiyor. Tekrar başvuru yapın eğer kod gelmezse gidip söyler alırsınız
Artik kismi de olsa yasak degil gerci de 20yas alti,65 yas ustu yasak oncesini kastetmistim.Arada kisa bir sure var diye hatirliyorum.65 yaş üstüne zaten gitmiyor maske çünkü onların dışarı çıkması yasak
Yada satılan yıkanabilen maskeler var onları bulan alsin,biz diktirmistik terziye yıkayip kullanıyoruz.Tanesini 1.55 den aldigim maskeyi 1 liradan pahali satarsam ceza kesecekmis devlet. Bu saatten sonra zaten bedava vermeyecek. Ee kimsede zararına satmayacagina gore kimsede bulamayacak maske.
Ureticiyle konusuyorum. Ya inceltecegiz maliyet düşecek ama kimseyede faydasi olmayacak ya da makinalari kapatacagiz diyor.
O yuzden herkese tavsiyem bugun bulun ali maskeyi yarindan sonra zor..
Ücretsiz dağıtım devam edecek diye söyledi sanırım bakan yanlış hatırlamıyorsam. Yanı ücretsiz dağıtım devam edecek ama isteyen ücretli olarak da alabilecekBize iki defa başvurmamıza rağmen hiç gelmedi ne maske ne kod. Şimdi satışı serbest oldu, eczaneye gidip tc sorgulatsak yine ücretsiz verirler mi? Yoksa bitti mi artık bu ücretsiz dağıtım uygulaması?
Maske yok diyecekler muhtemelen, parayla sarmak varken neden ücretsiz versinler ki. Neyse napalım parasıyla alırız biz de. Kendimizi değil de anne babamı düşünüyorum, onlara da gelmedi. Markete gidecek maske yok. Neye göre dağıttılar belli değil. Kimisine hiç ulaşmadı kimisi 2-3 defa aldı.Ücretsiz dağıtım devam edecek diye söyledi sanırım bakan yanlış hatırlamıyorsam. Yanı ücretsiz dağıtım devam edecek ama isteyen ücretli olarak da alabilecek
Maske yok diye satamazlar sonuçta tespit edilse eczanesinin kapanma riskini göze alamaz. Devlet ucretisz maske verecek ona dağıtsın diye oda satacak onları yok öyle dünya.Maske yok diyecekler muhtemelen, parayla sarmak varken neden ücretsiz versinler ki. Neyse napalım parasıyla alırız biz de. Kendimizi değil de anne babamı düşünüyorum, onlara da gelmedi. Markete gidecek maske yok. Neye göre dağıttılar belli değil. Kimisine hiç ulaşmadı kimisi 2-3 defa aldı.
Devletin verdiklerini demiyorum, yok der ücretsiz kendi ücretli maskelerini satar diyorum.Maske yok diye satamazlar sonuçta tespit edilse eczanesinin kapanma riskini göze alamaz. Devlet ucretisz maske verecek ona dağıtsın diye oda satacak onları yok öyle dünya.
Islevsel degil. Bu virus partikullerinden korunmak icin dokunmamis kumas kullanmaniz lazim. Cerrahi maskeler dokunmamis kumastan yapilir. Bazilari kagittir onlarda islevsiz.Yada satılan yıkanabilen maskeler var onları bulan alsin,biz diktirmistik terziye yıkayip kullanıyoruz.
Calisanlara yok. Calismayan 20 65 yas arasina verilecek sadece.Ücretsiz dağıtım devam edecek diye söyledi sanırım bakan yanlış hatırlamıyorsam. Yanı ücretsiz dağıtım devam edecek ama isteyen ücretli olarak da alabilecek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?