• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Masal Düğüne Kadar İstediği Kiloya Ulaşacak Mı? :)

Masal25

Üye
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2012
15
0
16
İstanbul
Merhabalar :)
Kilo alış sürecim yaklaşık 4 seneye dayanıyor benim... Hala hala hala şokta gibiyim, ben nasıl bu hataları yapıp bunca kiloyu aldım kendime çok kızıyorum! Fakat çok iyi bildiğim şey artık kurtulmam gerektiği bundan...
Size kendimi tanıtmam gerekirse; 23 yaşındayım... Üniversiteyi bitirip İstanbul'a geri döndüğümde hayatımın erkeğiyle tanıştım :) O zaman sanırım 70-75 kiloydum, boyum da uzun olduğundan bu kilo benim için biraz fazla olsa da aslında, görüntüm açısından gayet normaldi... Sonra onunla tanıştım :) Fakat bu arada regl düzensizliklerim oluşmaya başladı bende... Doğum kontrol hapları vs de derken ben bir işe girdim... Masabaşı çalışıyordum, yani sadece akşam eve gidip gelirken hareket ediyordum! İlk seneden sonra Sevgilim askere gitti... Ben yaklaşık 8-9 kilo almıştım bu 1 yıl içerisinde fakat düzenli de tartılmadığımdan mıdır nedir o kadar da şişmanladığımı düşünmemiştim... Belki kendime bile itiraf edememiştim aslında... Sevgilim askerdeyken kendimi işe verdim. Ve tabi ki ofiste tükettiğim aburcuburlara(!); hatırlıyorum bir gün teyzeme gidip banyosundaki tartıya çıktığımda; 89 kiloydum ve dehşetle düşünmeye başlamıştım: 'Ben 100 kilo mu olacağım!' Sonra birkaç gün kendimi toparlasam da diyetlerimi sürdüremedim. Diyet ilaçları kullanmaya karar verdim, ve benim en büyük hatam da işte o oldu, ilaçlarla 5 kg veriyorsam sonrasında bıraktığımda en az 8-9 kilogram alıyordum! Bu arada sevgilim askerden geldi, tabi ki o da biliyordu ne kadar kilo aldığımı ama her daim yanımda olmak istiyordu, beni cesaretlendiriyordu bunalım günlerimde... Evet adeta bunalıma giriyordum ben... Sevgilim işe başladığında artık geleceğimizle ilgili planlar yapmaya başlamıştık. Ve sonunda o gün geldi; BANA EVLENME TEKLİFİ ETTİ :) Duyup duyabileceğim en güzel teklifi yaptı bana... Sonra aileler tanıştı, sözlendik... Mutluydum, çok mutluydum fakat o hatıra fotoğraflarımıza bakınca... Hayır ben onun yanında güzel durmuyordum! Ama Rabbime şükürler olsun Allah nazardan korusun ( MAŞALLAH )ki; sözlüm o kadar anlayışlı o kadar sevecendi ki... Bana hiçbir zaman ne baskı kurdu ne gururumu kırdı... Hep 'başaracağız' dedi, ama ben onun bu iyi niyetinin altında ezildim! Nişan tarihimiz belli olunca yok dedim böyle olmaz, ZAYIFLAMALIYIM! Ve bir gün tartıya çıktım! İnanamıyordum! Ben tam 105 KİLOYDUM! Çok üzüldüm! Çok ama çok üzüldüm! Bu arada yaklaşık 1 yıldır da işe arabayla gidip geldiğimden vücudum gitgide hamlaşmıştı, farkettim ki ben günde belki 50-100 adımdan fazla atmaz olmuştum! Hemen toparladım kendimi ve diyete başladım... Nişanıma 1,5 ay vardı, zayıflayacaktım! Ben o 1,5 ayda tam 9 kilo verdim... Fakat yine ben o görüntümün verdiği neşeyle yine DİYETİMİ BOZDUM ! :( Yine arabayla gidip gelmeye başladım! Kendime güvenim gelmişti, ben 1,5 ayda 9 kilo verdiysem yine verirdim, yine yerdim ama yine verirdim. Bu düşünceyle kandırdım yine kendimi... Kısa sürede kilo verdim evet ama hızla da aldım... Verdiğim kiloları aldığım gibi üzerine bir 5 kilo daha ekledim! Göbek bölgem tamamen çatlak doldu :( Evet ve ben yeniden üzgün, yeniden mutsuz, yeniden güvensizdim... Bu psikolojimi de çok etkiledi... Kendimi sevemiyordum, ve bu yüzden etrafımdakileri de sevemiyordum! Hatta hiç ama hiç suçu olmayan Nişanlıma da kötü davranıyordum istemeden... :( Oysaki ben onunla bir yuvayı herşeyden çok istiyordum, onu çok seviyordum! Ben kendimi de seviyordum aslında... Ben önce SAĞLIKLI olmayı, sonra da onun yanında GÜZEL durmayı istiyordum. O öyle anlayışlı, öyle iyi kalpli, öyle sevgi dolu ama ben eski fotoğraflarımdan kaçarak, her gün üzerimi değişirken vücudumu görerek, her seferinde 1 beden daha büyük kıyafetler alabilmek için mağazalarda o kocaman kıyafetleri deneyerek daha da uzaklaşıyorum herkesten... Ve kendimden... Ve ondan...
Ben böyle duygularla boğuşurken dün konuştum onunla... Dedim ki ben yapamam, ben sana iyi bir eş olamam... Düğünü erteleyelim... Ve o beni öyle cesaretlendirdi ki; öyle cümleler kurdu ki bu koca bedenimi yargılamadım ben ilk kez.. Sürekli 'KİLO ALDIN YETER' 'KOCAN BU HALDE SENİ ALDATACAK' 'GELİNLİK BİLE ÜZERİNDE BERBAT DURACAK BU GİDİŞLE!' diyen ve beni yeniden yeniden yemeye sürükleyen diğer arkadaşlarım gibi değildi o... Öyleyse; 'Tamam!' dedim kendime, olduysa oldu bu! Ama çözümü olmalı bunun! Ben Mayıs'ta allah nasip ederse evleneceğim ve hemen harekete geçeceğim!
İşte bu duygularla hemen üye oldum buraya.. Mayıs'ta nasipse olacak olan düğünümüz için burda sizlerle çabalamak istedim ben...
Ve bu hayatım ileride birilerine cesaret versin istedim. Ben başarayım ve herkes başarsın istedim! Öyle ezilip, öyle bunalıma sürüklendim ki; istiyorum ki o insanlar görsün beni, görsün de anlasınlar nasıl yanlış düşündüklerini...
110 kiloyum... 167 boyundayım... 23 yaşındayım...
Ve ben Mayıs'a kadar olabilecek en iyi ve sağlıklı şekilde zayıflamaya SÖZ VERİYORUM!
Yarından itibaren başlayacağım inşallah diyet günlüğümü tutmaya... Arabaya son verip yürüyeceğim erkenden kalkıp... Ben değişeceğim, ben güvenimi, kendime olan sevgimi yeniden kazanacağım Allah'ın izniyle...
Siz de destek olun bana olur mu :) Buna gerçekten çok ama çok ihtiyacım var... Çok uzun yazdım ne olur kusuruma da bakmayın... Çok teşekkür ederim şimdiden her birinize tek tek...

merhaba masalcım umarım en kısa zamanda istediğin kiloya ulaşırsın bende hemen hemen senin gibi düşünüyorum bende 23 yaşındayım yaşıtız yani sana çıktığın bu yolda eşlik etmek isterim tabi kabul edersen:16:

masalcım, seni o kadar iyi anlıyorum ki.. ben de 7 yıldır kiloluydum. 2010 yılında diyetisyene gittiğimde sonuca ben bile inanamadım. 104 tüm.. 6 ay diyet yaptım. 96 lara düştüm. o kiloda 2 yıl kaldım. bu yılın nisanında tekrar başladım 95 kiloyla. temmuz ayında 75 kiloydum.. müthiş bi diyet yaptım. mutsuz olmadan acıkmadan enerjimi kaybetmeden.. 2 gün öncesine kadar 75 kiloydum.. şimdi tekrar diyete başladım.. Allah nasip ederse ben de nisana kadar 15 kilo daha vercem.. sana istediğin desteği vermeye hazırım. ben 26 yaşındayım... 1.62 boyundayım...

inşallah başarılı olursun canım.Allah yardımcın olsun.düzenli bir yemek tarzı geliştirsek birazda spor yapsak kolay olacak.birbirimize destek olalım.halledecez inşallah:)bende 3 gün önce başladım.yemek olayını kısamadım çok ama buraya genede yazacam.bir gün daha iyi olacağını düşünüyorum!!!

Masalcım dinleme o kötü düşünen arkadaşlarını. Olumsuzlukları at kafandan.
Biz burdayız ve desteğiz sana unutma bunu.
Ben de 22 yaşındayım ve bir hafta önce 92.5 kiloydum, şimdi 90.2 kiloyum. Spor yapıp, sağlıklı beslenince gidiyor zaten kilolar.
Günlüğüme beklerim seni, menülerime bakarsın. Senin için de fikir olur hem.
Çok sevindim verdiğin bu karara.
Ayrıca nişanlınla arandaki bu güzel bağ çok duygulandırdı beni. Dış görünüşle yargılamayan insan çok az ne yazıkki..
Yeri geliyor en yakın arkadaşı bile çok utandırıcı şeyler söyleyebiliyor çünkü insana kilosu yüzünden... :14::14:

merhaba masalcım umarım en kısa zamanda istediğin kiloya ulaşırsın bende hemen hemen senin gibi düşünüyorum bende 23 yaşındayım yaşıtız yani sana çıktığın bu yolda eşlik etmek isterim tabi kabul edersen:16:

Kabul etmek ne demek; çok çoook mutlu olurum! :) :75:
Ben bugün başladım... Sen de hep yaz olur mu :) Çok memnun oldum tanıştığımıza :)

Kabul etmek ne demek; çok çoook mutlu olurum! :) :75:
Ben bugün başladım... Sen de hep yaz olur mu :) Çok memnun oldum tanıştığımıza :)

bende çok memnun oldum tamam bende hep yazıcam sende yaz ama boş bırakmıyalım ve hep birbirimize destek olalım:16:

masalcım, seni o kadar iyi anlıyorum ki.. ben de 7 yıldır kiloluydum. 2010 yılında diyetisyene gittiğimde sonuca ben bile inanamadım. 104 tüm.. 6 ay diyet yaptım. 96 lara düştüm. o kiloda 2 yıl kaldım. bu yılın nisanında tekrar başladım 95 kiloyla. temmuz ayında 75 kiloydum.. müthiş bi diyet yaptım. mutsuz olmadan acıkmadan enerjimi kaybetmeden.. 2 gün öncesine kadar 75 kiloydum.. şimdi tekrar diyete başladım.. Allah nasip ederse ben de nisana kadar 15 kilo daha vercem.. sana istediğin desteği vermeye hazırım. ben 26 yaşındayım... 1.62 boyundayım...

Merhaba :) Allah nazardan saklasın ne güzel kilo vermişsin, maşallah! :) Çok teşekkür ederim desteğiniz için inan o kadar mutlu oldum ki, harika bir sabah benim için bugün :) İnşallah Mayıs'ta sen istediğin kiloya gelmiş, ben de kilolarımı vermiş olacağım... :) Çok mutlu oldum gerçekten! İyi ki varsınız.... :71:

bende çok memnun oldum tamam bende hep yazıcam sende yaz ama boş bırakmıyalım ve hep birbirimize destek olalım:16:

Anlaştık! :) Her gün yediğim şeyleri yazacağım, önce kağıda not alıyorum, sonra akşam buraya geçireceğim... Masabaşı çalışıyorum fakat günde yapmaya çalışacağım hareketleri de yazacağım! Bol bol da su içelim :) O kadar mutlu oldum ki yazılarınızı görünce :) Çok teşekkür ederim desteğiniz için, herşey için :)

inşallah başarılı olursun canım.Allah yardımcın olsun.düzenli bir yemek tarzı geliştirsek birazda spor yapsak kolay olacak.birbirimize destek olalım.halledecez inşallah:)bende 3 gün önce başladım.yemek olayını kısamadım çok ama buraya genede yazacam.bir gün daha iyi olacağını düşünüyorum!!!

İnşallah! :) Ne güzel olmuş hemen hemen aynı zamanlarda başlamışız :) Dediğin gibi yeme tarzını tamamen değiştirmek gerek... Ben hergün buraya gün içerisinde ne yediğimi yazmaya çalışacağım... Bol bol su ve olabileceğin en fazlası hareket... İnşallah üstesinden geleceğiz :) Desteğiniz için çok ama çok teşekkürler :) :70:

Anlaştık! :) Her gün yediğim şeyleri yazacağım, önce kağıda not alıyorum, sonra akşam buraya geçireceğim... Masabaşı çalışıyorum fakat günde yapmaya çalışacağım hareketleri de yazacağım! Bol bol da su içelim :) O kadar mutlu oldum ki yazılarınızı görünce :) Çok teşekkür ederim desteğiniz için, herşey için :)

rica ederim ne demek sende bana destek oluyorsun bu şekilde birbirimizi uyaralım kilo vermeyle alakalı yazılar yayınlayalım motivemiz artsın evet su çok önemli bol bol içelim masalcım bu sefer bizde çıtır ve zayıf olalım:16::16:

Masalcım dinleme o kötü düşünen arkadaşlarını. Olumsuzlukları at kafandan.
Biz burdayız ve desteğiz sana unutma bunu.
Ben de 22 yaşındayım ve bir hafta önce 92.5 kiloydum, şimdi 90.2 kiloyum. Spor yapıp, sağlıklı beslenince gidiyor zaten kilolar.
Günlüğüme beklerim seni, menülerime bakarsın. Senin için de fikir olur hem.
Çok sevindim verdiğin bu karara.
Ayrıca nişanlınla arandaki bu güzel bağ çok duygulandırdı beni. Dış görünüşle yargılamayan insan çok az ne yazıkki..
Yeri geliyor en yakın arkadaşı bile çok utandırıcı şeyler söyleyebiliyor çünkü insana kilosu yüzünden... :14::14:

Merhaba :) Çok ama çok doğru söyledin en çok destek beklediğimiz kişiler bile yargılıyor, itip-kakabiliyor, gurur kırabiliyor bazen... Ben de öyle kötü tepkiler aldım ki, psikolojim öyle bozuldu ki... Ama şimdi buraya yazıp sizle tanışınca.... İnan en ufak abartısız söylüyorum en yakın dostun akrabanın bile olmadığı kadar yanımda oldunuz... Çok ama çok teşekkür ederim binlerce kez! Sen de Maşallah ne güzel kilo veriyorsun :) Allah nazardan saklasın! :) Hemen sayfana göz atayım takipte kalayım bende... Tamamen beslenme şeklimi değiştirmeliyim, bunu farkettim... Su içmek de önemli sanırım, bununla ilgili bir çok yazı okudum... İnşallah hepimiz amacımıza ulaşırız ve bize bu çöküntüyü yaşatan insanlara yaptıklarının yanlış olduğunu gösterebiliriz... İyi ki varsınız! Tekrar çok teşekkür ederim! :71:

rica ederim ne demek sende bana destek oluyorsun bu şekilde birbirimizi uyaralım kilo vermeyle alakalı yazılar yayınlayalım motivemiz artsın evet su çok önemli bol bol içelim masalcım bu sefer bizde çıtır ve zayıf olalım:16::16:

Yaşasın! :) İnşallah inşallah başarırız! Evet duyduğumuz uyguladığımız şeyleri de yazalım... Bir de kilolu da olsak kendimize daha çok bakıp motivasyonumuzu artıralım bence :) Ben bugün erkenden kalkıp makyajımı bile yaptım :) Artık her baktığımda aynada başka bir Masal görmek istiyorum ben... :) O halde start verildi, maraton başlıyooorrr :) :92:

Yaşasın! :) İnşallah inşallah başarırız! Evet duyduğumuz uyguladığımız şeyleri de yazalım... Bir de kilolu da olsak kendimize daha çok bakıp motivasyonumuzu artıralım bence :) Ben bugün erkenden kalkıp makyajımı bile yaptım :) Artık her baktığımda aynada başka bir Masal görmek istiyorum ben... :) O halde start verildi, maraton başlıyooorrr :) :92:

ayneen öyle iyi bir takım arkadaşı olucağımızı umuyorum durmak yok yola devamm:32::32::32:

ayneen öyle iyi bir takım arkadaşı olucağımızı umuyorum durmak yok yola devamm:32::32::32:

Ben minik bir deftere yediklerimi kaydetmeyi deniyorum, farkında olmadan ne çok şey yiyorum aslında... Böylece biraz kendimi kontrol altına alayım :) Ben gerçekten çok umutluyum... İstediğimiz kiloya gelince bol bol fotoğraf koyalım ki şuanda benim durumumda olan kişiler de başarabilsinler! :) Ne güzel bir başlangıç! :)

İlk günüm başarıyla tamamlandı :) sabah kahvaltısı için evden kepekli ekmeğe sandviç hazırladım, 1 bardak çay ile onu içtim (1 sakarin attım çayıma) öğle yemeğinde 1 kase çorbayla minnacık salata yedim kepek ekmeğinin biraz ucundan aldım... Saat 15:00 de 1 bardak yine sakarinli çay içtim ve şimdi de sıra akşam yemeğimde, kendime tavuklu salata söyledim onu bekliyorum, içecek olarak da fuse tea aldım... Akşam artık başka birşey yemeği düşünmüyorum belki en fazla bir bardak nescafe içerim şekersiz...
İşte günüm böyleydi :) Ne dersiniz yediklerim normal mi sizce de? Bana başarılı göründü bilemedim :) Bu arada su içmeyi yine ihmal ettim, yarın 1,5 litre suyu bitirmeye çalışacağım, bakalım :) öpüyorum hepiniziiiiiii :)

İlk günüm başarıyla tamamlandı :) sabah kahvaltısı için evden kepekli ekmeğe sandviç hazırladım, 1 bardak çay ile onu içtim (1 sakarin attım çayıma) öğle yemeğinde 1 kase çorbayla minnacık salata yedim kepek ekmeğinin biraz ucundan aldım... Saat 15:00 de 1 bardak yine sakarinli çay içtim ve şimdi de sıra akşam yemeğimde, kendime tavuklu salata söyledim onu bekliyorum, içecek olarak da fuse tea aldım... Akşam artık başka birşey yemeği düşünmüyorum belki en fazla bir bardak nescafe içerim şekersiz...
İşte günüm böyleydi :) Ne dersiniz yediklerim normal mi sizce de? Bana başarılı göründü bilemedim :) Bu arada su içmeyi yine ihmal ettim, yarın 1,5 litre suyu bitirmeye çalışacağım, bakalım :) öpüyorum hepiniziiiiiii :)

fuse tea gibi bol şekerli içecekleri hayatımızdan uzak tutmalıyız masalcım. hazır meyve suları, soğuk çaylar falan da çok zararlı asitli içecekler kadar olmasa da. Onun yerine ayran gibi daha saf ve yararlı bir içecek tercih edebilirsin bence.
Onun dışında çok güzel menün :)
bir de ben mesela kahveyi tamamen çıkarmayı düşünüyorum hayatımdan. çok kahve seven ve içen biri olmadığımdan bu kolay geliyor benim için umarım sen de çok sevmiyorsundur :) çünkü kahve çooook selülit yapıyoo :25::25: suyu lütfen ihmal etme :)
ve mutlaka günlüğüme gelip menülerime bakıp bana yorum yap! :9::9: öpüyorum çok çok :)

ve canım elizabeth'in yorumuna ek olarak kepek ekmeği kansızlık yapıyor onun yerine tam buğday veya çavdar ekmeği yemeliyiz ve su çok önemli canım inşallah yarına artırırsın geri kalanlar çok güzel

ve canım elizabeth'in yorumuna ek olarak kepek ekmeği kansızlık yapıyor onun yerine tam buğday veya çavdar ekmeği yemeliyiz ve su çok önemli canım inşallah yarına artırırsın geri kalanlar çok güzel

Aa evet bu çok doğru. Ben hiç kepek ekmeği hiç tüketmiyorum bu yüzden.

Back