marta anneleri bebişlerinize yaptığınız çorba tarifleri

aysu3866

SISKA =)
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2009
364
3
arkadaşlar benimde sizler gibi martta bebeğim oldu bana yapmış olduğunuz çorba tariflerini yazabilirmisiniz hem ben hemde diğer arkadaşlar yararlanmış olur

ben sadece sebze ve tarhana çorbası veriyorum.sebze çorbası için kabak,patates,havuç,pirinç karıştırıyorum biraz zeytin yağı haşladıktan sonra ya blenderdan yada süzgeçten geçiriyorum.doktorumuz artık kıyma katabileceğimi çorbalara,şehriye çorbalarına yani alternatif çorbalara başlayabileceğimi söyledi ama nasıl yapacağım bende bilmiyorum cnm.

ben sebze çorbası yapıyorum tarhana da veriyorum
arasıra yoğurt çorbası da veriyorum
sebze çorbasının içinde mercimek bulgur prinç kereviz pırasa havuç patates ve bir tane kemik atıyorum ufak bişey pişince blendırdan geçirip yediriyorum
ben balık bile veriyorum artık hafta da bir bir tane balık yiyor bu hafta mezgit yapmıştım bir tanesini yedi oğluşum

canım balığı nasıl yapıyorsun ben hiç balık yapmadım ama bende başlayayım

kendi yaptığım pratik 1-2 çorba tarifi
brokoli/karnabahar çorbası:
4-5 dal brokoli/karnabahar
1 küçük patates
yarım havuç
1 çorba kaşığı pirinç/kırmızı mercimekte konabilir.
2 bardak su

brokoli/karnabahar küçük küçük doğranır.patates ve havuç küp küp doğranır.tencereye hepsi konur.pirinç ilave edilir.orta ateşte haşlanır.blender veya robottan geçirilir.en son 1 çay kaşığı ya da göz kararı z.yağı eklenir.ılıkken bebeğe yedirilir.

kereviz çorbası:
orta veya küçük boy kereviz
1 küçük patates
yarım havuç
1 çorba kaşığı pirinç
2 su bardağı su

bütün malzemeler küçük küçük doğranır.pirinç katılır.malzemeler yumuşayınca ocakjtan indirilir.blender ya da robottan geçöirilir.z.yağı eklenir.

kremalı kabak çorbası:
küçük doğranmış orta boy kabak
yarım kuru soğan
1 adet patates
2 su bardağı su

sebzeler yumuşayıncaya kadar haşlanır.blenderdan geçirilerek tekrar ateşe konur.90 ml mama katılır.bi taşım kaynadıktan sonra ateşten alınır.

afiyet olsun...

balığı nasıl verdin cnm kızarmış balıkmı buğulama flnmı bnmkide mart bebeği şu an 6 tane dişi var yer heralde dimi yazarsan sevinirim cnm..

kızlar ekmek bebek gelişimi için önemliymiş hani hep derler ya ekmek vermeyin bebek kof şişman olur fln yokmuş ööle bişi bebeğin her besinden yeteri kadar alması gerekiyormuş ben açıkçası vermiyordum ekmek cicibebe ekmeği almıştım ama doktorum normal ekmeğin daha sağlıklı ve doğal olduğunu sööledi bnm aklıma bi tarif geldi bende sizle paylaşayım dedim eskiden annem yapardı bize ordan yola çıkarak yaptım bebeğimde çok sevdi ekmek içinden birascık parçalıyorum domates rendeliyorum biraz tereyağ veya zeytinyağ ekliyorum ekmekle domatesi biras pişiriyorum üzerine akşamdan suya koyduğum (tuzu gitsin diye) beyaz peynirden ufalıyorum birde yumurtanın sadece sarısını atıyorum o pişince bööle mama gibi oluyor ve bebişime afiyet olsun güselce yiyiyor tüm kahvaltılıklardan almış oluyor ama önce bu besinleri teker teker denemelisiniz bazı bebekte alerji yapabilir yada bebek sevmeyebilir herhangi birini o zaman karışımıda yemez deneyin bakalım sevecekmi minikler....

biraz kırmızı mercimek
1 orta boy patates
1 orta boy soğan
1orta boy havuç
biraz pirinç
zeytin yağı
et suyu

ilikli kemik aldım onları haşladım patatesi ve havucu rendeledim düdüklüye hepsini koydum et suyunu ilave ettim birazda su koydum ve haşladım pişince robottan geçirdim ve bayıla bayıla içti sizede öneririm
afiyet bal şeker olsun kuzucuklarıma

ayrıca ben tarhana çorbasına tel şehriyede atıyorum bazen onuda et suyu ile pişiriyorum ve rondodan geçiriyorum bide etinin ekmeklerinden atıyorum bebekler için özel olandan çok seviyor

ben yaptığım hiçbir şeyi rondodan geçirmiyorum sadece çatalla eziyorum yutmaya alışması ve ağzında ezmeyi öğrenmesi açısından başlarda biraz zorlandı ama çabuk alıştı bende geçen gün bu çorbayı yaptım çok sevdi :
bir miktar suyun içine yarım domatesi ve soğanı soyup iri parçalar halinde attım su kaynayınca tel şehriye ekledim şehriyeler yumuşayınca ateşten aldım ve biraz tereyağı kattımm
diğer gün:
biraz tavuk
orta boy patates
havuç
pirinç
hepsini beraber pişirdim daha sonra yağını kattım ılınınca çatalla ezerek yedirdim çok sevdi
sebze yemiyordu ama böyle olunca sevdi yarında domates çorbası yapacağım

ben de geçen gün patates püresine tereyağ kattım sevmedi normalde sever patatesi.
dün yaptığım uydurma çorba :)
biraz kırmızı mercimek
biraz bulgur
1 soğan
2 diş sarımsak
1 domates
1 patates
1 havuç
hepsini tavuk suyunda kaynattım sonra soğanla sarımsakları bütün atmıştım onları çıkardım geri kalanı rondodan geçirdim bi de kuru nane kattım accık çok sevdi tosbaam

Sebze çorbasI

İçindekiler
2-3 yaprak ıspanak
1 küçük patates
1/4 kabak
1/4 havuç
1 çay kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı su
Yapılışı
Sebzeler yıkanır, kabuklu sebzeler soyulur ve doğranır. Küçük bir tencerede kaynamakta olan suya salınır. Su, sebzelerin üzerini örtecek kadar olmalıdır. Ateş kısılır, sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Pişmiş sebzeler ezilerek süzgeçten geçirilir, 1 çay kaşığı yağ eklenir.
Not: Patates yerine 1 tatlı kaşığı pirinç veya kırmızı mercimek de eklenebilir.

YOĞURTLU SEBZE ÇORBASI

(1 porsiyon)
1 kepçe yoğurt (125cc)
1 orta boy patates
1 yemek kaşığı buğday veya pirinç
1 tatlı kaşığı zeytinyağı

Tencereye yoğurt konur az su ile sulandırılırak üzerine herhangi bir sebze doğranır.1 yemek kaşığı tahıl unu zeytinyağıyla pişirilir.

arkadaşlar ben çok az bişey domateste az bişi soğanda attım sebze çorbalarına maşallah bişey olmadı...diğer türlüde hep eynı hep aynı bilindik sebzeler hergün aynı sebze çorbası..zamanla yavaş yavaş katıyorum bişey olmuyor

X