Marmaray açılıyor...Bir rüya gerçek oluyor.

Binmedim canım........benim hayatım .ok yoluna gitmeyecek kadar değerli.......birşey olmadîğa inandığımda gerekirse kullanmayı düşünüyorum
Burda insanların keşke bir facia yaşansa da akp iktidarı düşse düşüncesi çok sığ ve kişi kendinden bilirmiş işi tarzı bir dü§ünce tarzı..........biz üçüncü dünya ülkasiyiz tren faciası insanların yakılması terörün artması teröristlerle görüşülmesi sınavların servis edilmesi gözümüzün içine baka baka pi§kince ben tatmin oldum denmesi...........gördüğün gibi hepsi vız gelir tırıs gider bizde bir haftaya unutulur

Saygi duyuyorum, binmek istemeyenlere, kaygilar olabilir normaldir.Korkusu olup binmek istememek normal ama sirf karamala yapanlar ne kadar da cok.

Bu gecitin hakkini bizim ulkemiz veremedi ama national geographic te belgeleseli gosterdiler.National geographic oyle herseyi belgesel cekmez, bu proje cok dikkatlerini cekmis ve belgeselini cektiler.

Seyredince gurur duydum ulkem adina.Youtube de var, seyretmenizi tavsiye ederim.Bircok kisiden methiyeler duyuyouruz, "Tukler avrupayla anadoluyu tup gecitle bagladilar" diye bize gelip soyluyor yabancilar.Buyuk bir is adami olan esimin arkadasi projeyi agzi acik esime anlatabiliyor, elin yabancisi ama ulkemize ingiliz kalmamis.Bizim kendi Ingilizlerimizse yerden yere vurmakla yetindiler.
Yigidi vur hakkini yeme demisler, ne guzel demsiler ama.
Cok gurur duydum ben.Kizdigim seyse; sirf muhalefet olsun diye dunyada bile adindan soz edilen boyle bir eseri, hor gorup siradan biseymis gibi gosterme calismalari.Kaza yapsin, bozulsun diye cok umutlandilar ama, Rabbbim onlari sevindirmedi.

Son düzenleme:
Keşke hükümetin icraatlarını beğenmeyenler kullanmasa, uzak dursa ve tükürdüklerini yalamasalar ne qüsel olur
Ama yok eminim ki bizden önce icraatları beğenmeyenler kullanır. N diyelim, Allah bizi o borca batmış, pis körüklü otobüslerle balık istifi şeklinde trafikte bayılmak üzere olduğumuz günlere döndürmesin.

Marmaray hakkında ağzını açmayıp,aksaklıkla ilgil en ufak haberde binlerce yorum yapan insanlar bence gayet art niyetli;bişey olsa da taşlasak diye bekleyen tipler Yani bunlar yokk değil!

Son düzenleme:
Dün otobüsteydim arkamda oturan 2 adam Marmaray projesini konuşuyordu. Adamlardan biri "Bi kaza olsa da ortalık şenlense oylarımızı artıralım derken iyice dibe batsalar" dedi. Şok oldum. Dönüp cevap verecektim ama değmez dedim kendi kendime bu zihniyet için kendini yormaya değmez Bunun gibi örnekler çok var bu dediğim abartı gelebilir size ne yalan söyleyeyim başkası anlatsa bende inanmazdım ama malesef gerçek.

O yüzden burada ki Marmaray'ı savunmaya çalışanlara tavsiyem kendinizi yormayın. Çünkü bu zihniyet her zaman eleştirecek birşey bulur. Başka partiye oy verilebilir tabi ki herkesi düşüncesi farklı ama sırf A partisi yaptı diye körü körüne muhalefet olmak çok komik.

Lütfen muhalefet olan arkadaşlar biz kaza bela mı istedik diye çıkışmasın siz istediniz demiyorum ben duyduğumu söylüyorum. Hangi partiden olduklarını da bilmiyorum herhangi bir partiyi kötülemek için vermedim yani bu örneği.

Son düzenleme:
İnsanlar okuduklarından eminler mi acaba diye dü§ünüyorum bazen...........kuru kuru muhalefet değil......ülkede yer yerinden oynuyor marmaray beni tatmin etmiyor olmasa da olur benim için
Ne zamanda beri bu ülkede insanların hayatı değerliydi de sokaktaki ne olduğu belirsiz şizofren bile olbilir bir insanın temennisine şaşırıyorsunuz..........ayrıca akp düşse ne olur kaç kişinin partilerle çıkarı var ki bunları ciddiye alıyorsunuz...........insanlar aç bir kısmı da köle gibi çalışıyor..........ben çalıştığım yerde oleyyyyyy marmaray açıldı diyen duymadım herkes kendi dertleriyle boğuşuyor.......

Bunu chp yapsaydi nasilda goklere cikartilirdi, sanki bilmiyoruz.Ama bu ulkede halk, kronik hasta olan Chp den boyle bir yenilik beklemez.Gormedi ki halk bisey iktidar o yuzden yapmiyor chp yi.Eskiden kutsal devlet ilkesi geregi, millet elestiremezdi bile, alismisti hirpalanip orselenmeye.Emir kulu gibi calisir elinede uc kurus gecer, onlada ay sonunu getiremezdi.Simdi maaslar dolgun hersey aliniyor, ruya olan tatillere bile gidiliyor.Ozel mekanlara halkda gidebiliyor.Bazilarinin tekelinde olan hersey halkin eline gecti.Hizmeti birebir halk goruyor ve yasiyor.

Ben 12 yildir bu ulkede gercekten calisan bir hukumet gordumde, o yuzden hakkini veriyorum.Adamlar calisiyor gercekten, bunu gormek goren goz ister ayri.
Daha iyisini yapacak olan gelsin ona gider oylar, ama bu partiler icinde bu kadar guzel projelere hayat veren bir hukumet gelmez, herkes bunu biliyor.O nedenle sandikda millet cevabini verecek.Ak parti hizmet ettigi icin iktidar, hizmet etmese gelemez.12 yil once ak parti yoktu ve insanlarin krizlerden anasi aglamisti.Simdi insanlarimiz cok rahat gorunce sasiriyorum.Her sene mobilya, perde, beyaz esya, hali degistiri haldeler.Bundan onceki hukumetler doneminde millet evlenirken bir esya alir 20-30 yil kirilana dek onu kullanirdi, mecburdu cunku maddi alim gucu zayifti ve hersey cok pahaliydi.Fakirler de artik istedigini alabiliyor, eskinin ucurumlari buyuk olcude kalktti.Millet artik luks tuketim malzemelerini almakta yarisiyor, Iphone su model cikmis hemen telefonlari ve tv leri yeniliyorlar.Nerden nereye geldik.Zorunlu harcamlara yetisemeyen halk, artik zenginlerin kullandigi herseyi alabiliyor.

Cocuk okutanlar rahat etti.Benim okul yillarimda hocanin dedigi kitabi bulamazdik sinav zamani geldiginde yada pahali olurdu.Herkes ulasamazdi bazi seylere.Sukur buyuk olcude iyilestirildi nice seyler.Ama bunlari gormek icin ideoloji kurbani olmamak lagzim.Insanlar o kadar yenilik yasiyor ki farketmemeleri normal.AK parti doneminde sukur gorduk, hersey soylendigi gibi sonuclaniyor da.

Mubarek eski donemlerden hatirlarim, bir temel atarlardi aradn yillar gecer civi cakilmazdi.Simdi direkt acilislar oluyor, mazide kaldi temel atma torenleri goz boyamalari.Hangi birini anlatsam ki o kadar cok ki.
Karaborsalara duserdi millet un, seker, yag kuyruklarina, ne istersen vardi.Simdiki yenilikleri zaruret ceken halk farkeder ancak tuzukurular icin hayat zaten guzeldi.

Son düzenleme:
Olay yine eksileri söyleyenlere bunlar hep Chp'li kıvamına gelmiş yine.
Oyumu hiç Akp'ye vermedim zira bana feci zıt...
Ancak ülkenin başında o var oyumuzu ona vermiyoruz diye "ay beğenmeyen binmesin, faydalanmasın" demek baya trajikomik.
Her aksi yoruma sırf karşıt görüş belirtmek için yazılmış denmesini cidden anlamıyorum.
Ülkemiz için iyi bi'şey mi? evet ama güvenilir mi? bence değil. Keşke gönül rahatlığıyla binebilsek de taktir etsek.
Bir diğer parmak basılması gereken noktaysa açılış günüydü. Bu kadar insan "kasıtlı" o gün diye düşünüyorsa art niyetli oldukları için değil bu zamana kadar atılan adımların, kullanılan talihsiz cümlelerin bu insanlara (bknz çoğul) bunu düşündürttüğü içindir.
Siz nasıl görüyosunuz bilmiyorum ama ben tam olarak şöyle görüyorum;
Bir zamanlar baş örtüsülü arkadaşlar dışlanırdı şimdi de başı açık olan arkadaşlar dışlanıyo ötekileştiriliyo.
Yani bu demektir ki "sen eşittir ben demektir"
Kısacası benim "büyük usta" diyebileceğim birisi yok. Eğer ülkemde birliği sağlayacak her iki görüşü el üstünde tutacak biri olursa gözümde değerli kılarım onu. Marmaray projesiyle değil ülkeyi en iyi duruma getirmek için orda değiller mi zaten. (Son satırlarım haberlerdeki gündemi baz almamdandır, Chp aslında gündemdeki bi'başka konuya değindi yani olmayan bi'şeyi dillendirmedi durduk yere...)

Hayırlı uğurlu olsun, kazasız belasız kullanmak nasip olsun inşaallah, çünkü Allah göstermesin bir kaza yaşanması yine bizlerin canını yakar, Marmaray'ı bizim insanımız kullanıyor çünkü.

Ama iki konu da sitemim var, birincisi, tehlikelerine kulak tıkamamak dikkate almak gerekir, depreme doğal afetlere dayanıklı vs deniyor ama adı üstünde doğal afet bu, kaç şiddetinde deprem olur, ne kadar yıkıcı olur bilmiyoruz Allah korusun, ki 17 Ağustos 1999'da yaşanan deprem'in merkez üssü İstanbul değilken bile o yıllarda İstanbul'da yaşayan bir İstanbul'lu olarak Kartal, Avcılar gibi ilçelerde neler yaşandı biliyorum(
Avcılarda apartman yıkılmıştı, benim oturduğum ilçe en az etkilenen yer olmasına rağmen, yaşadığımız korku ve paniği unutmam mümkün değil.
7,5 şiddetinde depreme dayanıklı deniyor da, ya dayanamazsa çünkü İstanbul malum en kalabalık şehir, tüm toplu taşımalar tıka basa dolu oluyor herzaman, bunlarda göz önünde bulundurulmuş mu acaba?

İkinci sitemim, aylar öncesinden 29 Ekim'de açılışı yapılacaktı deniyor lakin imtiyaz kullanılıp birgün sonrası açılış yapılabilirdi. İlla o gün açılması kanun değildi ya(
Yurtdışından gelen misafirlerimiz ağırlanır, görkemli bir Cumhuriyet bayramı kutlaması yapılır, misafirlerimiz bu kutlamalara iştirak ederdi, siyasilerimiz halkı tekrar kaynaştırmak için bakanları, vekilleriyle yurdun dört bir yanına dağılıp barış, kardeşlik mesajları verirdi, halkla iç içe kutlamalar yapılabilirdi.

AKP agziyla kus tutsalar yaranamazlar ,her yaptiklari batar cünkü sevmiyorlar basta istemiyorlar
bunu kendi istedikleri basbakan yapsaydi bak ozman burdaki coskuya

meyve veren agac taslanir demisler

Halkımız ne kadar da küçük şeylerle mutlu oluyor..........şu an akp yi eleştirmek daha iyisini bilen varsa gelsin ya da bunlar cehape zihniyeti demek olmamalıydı
Benim vergilerimle satın alınan marmaray başarı değil zira adamlar her sene bir marmaray ücreti kadar kendi hastane zincirlerine para akıtıyor.........ülkenin yarısı günde 12 ya da 14 saate asgari ücretle köle gibi çalışırken işadamı olan politikacılarımız milyar dolarlara para demiyor.......ücretimin üçte ikisi vergi en pahalı elektirik en pahalı benzin tüm bunlara rağmen bütçe deli gibi açık veriyor işsiz insanlara primlerini ödeyemedikleri için hastaneler bakmıyor paralarîyla muayene oluyorlar................tüm bunlar niye..........bu insanların özel hastanelerini biz besleyelim en yüksek vergilerle diye......sonra düşünmediğimiz için burda birbirimizi yiyoruz............padişahım sen çok yaşa yüce haşmetlimiz biz zavallılara marmaray armağan etti.........belki de en iyisini yapıyorlar herkes hakettiği gibi yönetilir..........

Son düzenleme:
Biz marmaraya falan karşı değiliz evet büyük bir hizmettir ayrıca kimin binip kimin binmeyeceğine kimse söyleyemez herkesin vergileriyle yapıldı. Bizim eleştirdiğimiz konu sırf Başbakan söz verdi diye eksiklere rağmen açılması. Bugün yine arızalanmış insanlar 45 dakika bekledikten sonra şu anda inmişler yürüyorlarmış.

Son düzenleme:
Yılmaz Özdil’i Marmaray’da görmüşler! Hem de ciddi ciddi.

Marmaray’a asla binmeyeceği yemini eden Özdil’le ilgili Tuna daha neler neler yazdı; buyurun bazı bölümler:

YILMAZ ÖZDİL İNSANI NE DER?

Espriyi biliyorsunuz: Pesimist (kötümser) bardak yarısına kadar boş der, optimist (iyimser) yarısına kadar dolu; Kemalist de Atatürk olmasaydı o bardak olmazdı der.

Peki, Yılmaz Özdil insanı ne der?

Şunu: ‘AKP doldurduysa o bardağı yerim de o suyu içmem…’

Zira…

‘Marmaray’ serlevhalı yazısında şöyle demişti: ‘Yüzerek geçerim, kapısında muska dağıtsalar, gene de bunların yaptığı tüpten geçmem kardeşim…’ (30 Ekim 2013, Hürriyet)

Gelgelelim…

Yılmaz Özdil sözünün eri olsa evine bile gidemez!

AK Parti döneminde yapılan yollardan muhakkak geçmek zorunda çünkü.

Sözünün eri olsa, evinin yolunu bulmasından geçtim, yolda bile yürüyemez!

CHP’li Belediye Başkanı Nurettin Sözen’in her sokak başında önümüze diktiği o çöp dağlarını Sayın Erdoğan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olunca kaldırmadı mı?

Sözünün eri olsa su içemez, bildiğiniz su!

CHP döneminde su akmıyordu. ‘Bunlar’ tesmiye ettiklerinin, dağları delerek kaç bin kilometre yoldan İstanbul’a su getirdiğinden haberi var mı?!

Sözünün eri olsa nefes bile alamaz.

Kirli hava bir kabus gibi çökmüştü İstanbul’un üstüne. Nefes almakta güçlük çekiyorduk. Bu korkunç hava kirliliğini yok etmek için İstanbul’a bir uçtan bir uca doğalgaz döşeyen kimdi? Yılmaz Özdil’in ifadesiyle ‘bunlar’ değil miydi?

Dün Facebook'ta şunu paylaşmışlar; " Marmaraya 5 milyar dolar harcadık diyor. Sanki eminenin bileziklerini bozdurup yaptırdı." Binme diyenlere güzel bi'cevap aslında

AKP agziyla kus tutsalar yaranamazlar ,her yaptiklari batar cünkü sevmiyorlar basta istemiyorlar
bunu kendi istedikleri basbakan yapsaydi bak ozman burdaki coskuya

meyve veren agac taslanir demisler

Alakası bile yok asıl önyargı sizin yaptığınız. Bizim vergilerimizle yapılan bi'iş doğru düzgün yapılsa tabii ki taktir eder güzel güzel kullanırız. Öyle düşünürsek siz de "gerekirse camiiyi yıkar yolu yine yaparız" diyen kişi Erdoğan değil de Chpli biri olsaydı taşlardınız. (Siz derken direk şahsınız değil).

Bazen acaba buraya yazan kisilerin yas ortalamasi nedir düsüncesine kapiliyorum.
Bazen, acaba yarismadamiyim hissine kapiliyorum:) ( mesela sidik yarismasi)

" begenmiyorsan binme, eminim en önce sen bineceksin"
" hıııhhhh binersem binerim size mi soracagim, sanki Basbakan kendi parasi ile yaptirdi"
" simdiye kadar hangi hükümet böyle hizmet yapiyordu, birazda takdir edin "
" neyi takdir edecegiz bea, neyi takdir edecegiz, bak ariza yapmis"

" ayy ariza yapsa sevineceksiniz zaten, bosuna beklersiniz"

" sanki kendi yapti tayyip, japonlar yapti övünecekse onlar övünsün"

" keske daha öncekilerde parayi verseydide bu ülkeye hizmet etseydi"

bala bala bala

bla bbla bla

bala bala bala

bla bla bla

Insanlar ne düsünüyor bilmiyorum ama bu durum beni fena güldürüyor:))

Son düzenleme:
Bu kadar tepkinin tek sebebi akp'ye olan ön yargı.
Yani kimse Allah Razı olsun demiyor
Ben dedim şahsen,helal olsun dedim,iyi iş yaptılar dedim(istanbul da oturmuyorum,marmarayın bana hiç bir faydası yok)
Kişilerden çok yapılan işe odaklansak hiç bir sorunumuz kalmayacak ülke olarak

zaten düzgün yapildi bazi aksakliklar olabilir oda zamanla olucak seyler

Chp taslanmayi bile hak etmiyor gözümde yapamiyor muhalefet olmayi bile eline yüzüne bulastiriyor birde basa gelseler vay milletin haline

ne alakası var yoldan da geçmesin suyundan da içmesin. O yollar, doğalgazlar, dsu kanalları neyle yapılıyor Yılmaz Özdil'den de alınan vergilerle yapılıyor. Başbakan o eleştirdiği beğemiyorlarda binmesinler kardeşim dediği insanlardan vergi almasını biliyor ama. Ben vergimi veriyorsam yoldan da geçerim sudan da içerim. İkisi farklı şeyler. Marmaray acelece açıldığı için, arızalar çıkabileceği ,çin gerekli güvenlik önlemleri alınmadığı için, elektirik kesildiğinde durduğu için, ek elektirik hattı çekilmediği için ben 1 ay binmem demiş Yılmaz Özdil yani bunun yolla doğalgazla ne alakası var tabii ki bu zamanda doğalgaz da gelecek, su da. Doğalgaza ödediğimiz paralar zaten belli. O da bizim cebimizden çıkmıyor mu sanki bedava veriyor bize. Musluktan su içebiliyor muyuz hala. Bir uçtan bir uca da doğalgaz yok zaten büyük şehirlerde var evet ama köylerde, kasabalarda yok doğuda bir çok yerde yok. 10 sene öncesiyle bağdaştırmak ne kada doğru tabii ki yapacak zaten görevi bu yanii artık o kadarda yapsın. Özelleştirilen, satılan, evm için yıkılan yerleri neden hiç söylemiyoruz bir emek sinemasını, bir inci profitorlü, geziye katıldığı için dizisi yayından kaldırılanı, onlardan olmayanı dışladığını, türbanlıları savunurke mini etek giyenleri yakışıksız buluyorum demelerini. Herşey sizin için yol su köprü mü demek belediye anlayışı mı demek. Ötekileleştiriliyoruz ama farkında bile değiliz. Rahmetli Ecevit eski arabasıyla gider gelirdi hiçbir özel işi için makam arabası kullanmazdı evet şartlarımız iyi değildi ama ne yedi ne yedirdi. Başbakan kendi ailesini ihya etmekle meşgul. Çevresini ihya ettiği kadarını yapmamıştır emin olun bu ülkeye. Yılmaz Özdil ne zaman binmiş Marmaraya kim söyledi fotoğrafı nerede ben sürekli yazışıyorum kendisiyle isterseniz sorayım bakalım binmiş mi binmemiş mi. Biz Erdoğan gibi safi eleştirmiyoruz iyi yönlerini de söylüyoruz ama Marmaray kendi parasıyla yapılmış gibi canı istemediğine binmesinler demesine anlam veremiyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…