Binmedim canım........benim hayatım .ok yoluna gitmeyecek kadar değerli.......birşey olmadîğa inandığımda gerekirse kullanmayı düşünüyorumBinmek istemeyenler sozunde durup hic binmesin de, kalabalik yapmasinlar.Boyle soylerler ama gidip binmislerdir belkide, bunu bilemeyiz.MEHMET ŞEKER'den sirf muhalefet olsun diye elestirenlere guzel bir yazi.
Hürriyet'in bidon kafalı yazarı Marmaray'a binmeyecekmiş. Güvenli bulmuyormuş.
'Bunların' yaptığı iş sağlam olmazmış.
Boğaz'ı yüzerek geçecekmiş.
Salla gitsin.
*
Marmaray yolculuğu sırasında Boğaz'daki balıkları görememekten şikâyetçi olanlara da rastladık.
Her türlü iyi niyetli eleştiriyi ciddiye almak gerek.
Tünel boyunca duvarlara balık resimleri asılabilir.
İlave olarak mercan resiflerinin resimleri...
*
Resimlerle tatmin olmazlarsa, çaresi var.
Biraz daha masrafı göze almak kâfi.
Boğaz'ın suları içine kameralar yerleştirilebilir.
O kameraların çektiği görüntülerin, tüp geçit içine konulacak büyük ekranlardan anlık olarak seyredilmesi sağlanabilir.
Ne balık sürüleri geçer arkadaş...
Vallahi seyrine doyum olmaz.
*
Marmaray'ın açılış töreni ardından ilk yolculuk...
O sırada bidon kafalıların 'kaza olsun' diye dua ettiklerini tahmin etmek için kâhin olmak gerekmez.
Kaza olmadı.
Fakat...
Gecikme yaşandı.
Belirtilen zamanda tünelin ucundan gelmesi gereken trenin ışıkları görünmedi.
Canlı yayındaki televizyon sunucularının yüzünde endişeli ifadeler belirdi.
Üsküdar'dan trene binen protokol yolcularının Yenikapı istasyonuna beklenen sürede çıkmamaları, ciddi ölçüde heyecanlandırmış olmalı.
'Aman Tanrım... Yoksa dualarımız çabucak kabul mü oldu?'
Hayır.
Tünelin tam orta yerinde plâket çakmak için durduklarından yaşandı o gecikme.
Tüh ki tüh...
Eğer kaza olması için el açanların o beklentisi gerçekleşseydi, gökten kemik yağması da muhtemeldi.
*
Marmaray'da yolculuğun 15 gün ücretsiz olacağı ilan edilmesi üzerine ertesi gün merak eden yolcular akın etmiş, girişler tıklım tıklım.
Hani neredeyse halk istasyonları doldurmuş, vatandaş denize girememiş.
Afedersiniz, deniz değil Marmaray olacaktı.
*
İstasyonda bekleyenlerin sabrı taşmış.
Tren bir türlü gelmiyor.
Kalabalık artıyor.
Heyecan dorukta.
'Kaza oldu' söylentileri ayyuka çıkmış, twitler patlamış.
Sebep kısa sürede anlaşılıyor:
Bir yolcunun imdat kolunu çekmesi.
*
Belki de bir yolcu değil, birkaç yolcu birden aynı anda çekti.
Zira sanal âlemde dolaşan şu harika cümle ile karşılaştık:
'İmdat kolunu üç kere hızla çekerseniz, hükümet otomatikman düşüyormuş.'
Hay aksi!
Yine düşmedi be.
Formülde bir yanlışlık olmasın?
Bir yolculuk sırasında üç kere çekmek midir hükümeti düşürecek olan, yoksa üç ayrı yolculukta birer kere çekmek mi?
Saygi duyuyorum, binmek istemeyenlere, kaygilar olabilir normaldir.Korkusu olup binmek istememek normal ama sirf karamala yapanlar ne kadar da cok.
Bu gecitin hakkini bizim ulkemiz veremedi ama national geographic te belgeleseli gosterdiler.National geographic oyle herseyi belgesel cekmez, bu proje cok dikkatlerini cekmis ve belgeselini cektiler.
Seyredince gurur duydum ulkem adina.Youtube de var, seyretmenizi tavsiye ederim.Bircok kisiden methiyeler duyuyouruz, "Tukler avrupayla anadoluyu tup gecitle bagladilar" diye bize gelip soyluyor yabancilar.Buyuk bir is adami olan esimin arkadasi projeyi agzi acik esime anlatabiliyor, elin yabancisi ama ulkemize ingiliz kalmamis.Bizim kendi Ingilizlerimizse yerden yere vurmakla yetindiler.
Yigidi vur hakkini yeme demisler, ne guzel demsiler ama.
Cok gurur duydum ben.Kizdigim seyse; sirf muhalefet olsun diye dunyada bile adindan soz edilen boyle bir eseri, hor gorup siradan biseymis gibi gosterme calismalari.Kaza yapsin, bozulsun diye cok umutlandilar ama, Rabbbim onlari sevindirmedi.
Biz marmaraya falan karşı değiliz evet büyük bir hizmettir ayrıca kimin binip kimin binmeyeceğine kimse söyleyemez herkesin vergileriyle yapıldı. Bizim eleştirdiğimiz konu sırf Başbakan söz verdi diye eksiklere rağmen açılması. Bugün yine arızalanmış insanlar 45 dakika bekledikten sonra şu anda inmişler yürüyorlarmış.
AKP agziyla kus tutsalar yaranamazlar ,her yaptiklari batar cünkü sevmiyorlar basta istemiyorlar
bunu kendi istedikleri basbakan yapsaydi bak ozman burdaki coskuya
meyve veren agac taslanir demisler
Alakası bile yok asıl önyargı sizin yaptığınız. Bizim vergilerimizle yapılan bi'iş doğru düzgün yapılsa tabii ki taktir eder güzel güzel kullanırız. Öyle düşünürsek siz de "gerekirse camiiyi yıkar yolu yine yaparız" diyen kişi Erdoğan değil de Chpli biri olsaydı taşlardınız. (Siz derken direk şahsınız değil).
Yılmaz Özdili Marmarayda görmüşler! Hem de ciddi ciddi.
Marmaraya asla binmeyeceği yemini eden Özdille ilgili Tuna daha neler neler yazdı; buyurun bazı bölümler:
YILMAZ ÖZDİL İNSANI NE DER?
Espriyi biliyorsunuz: Pesimist (kötümser) bardak yarısına kadar boş der, optimist (iyimser) yarısına kadar dolu; Kemalist de Atatürk olmasaydı o bardak olmazdı der.
Peki, Yılmaz Özdil insanı ne der?
Şunu: AKP doldurduysa o bardağı yerim de o suyu içmem
Zira
Marmaray serlevhalı yazısında şöyle demişti: Yüzerek geçerim, kapısında muska dağıtsalar, gene de bunların yaptığı tüpten geçmem kardeşim (30 Ekim 2013, Hürriyet)
Gelgelelim
Yılmaz Özdil sözünün eri olsa evine bile gidemez!
AK Parti döneminde yapılan yollardan muhakkak geçmek zorunda çünkü.
Sözünün eri olsa, evinin yolunu bulmasından geçtim, yolda bile yürüyemez!
CHPli Belediye Başkanı Nurettin Sözenin her sokak başında önümüze diktiği o çöp dağlarını Sayın Erdoğan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olunca kaldırmadı mı?
Sözünün eri olsa su içemez, bildiğiniz su!
CHP döneminde su akmıyordu. Bunlar tesmiye ettiklerinin, dağları delerek kaç bin kilometre yoldan İstanbula su getirdiğinden haberi var mı?!
Sözünün eri olsa nefes bile alamaz.
Kirli hava bir kabus gibi çökmüştü İstanbulun üstüne. Nefes almakta güçlük çekiyorduk. Bu korkunç hava kirliliğini yok etmek için İstanbula bir uçtan bir uca doğalgaz döşeyen kimdi? Yılmaz Özdilin ifadesiyle bunlar değil miydi?