Marmaray açılıyor...Bir rüya gerçek oluyor.

Keşke siz de yaptığınız bu yorumda aksini gösterebilseydiniz.

Yok hani deniyor ya adam en yapsa kötü bir yanını buluyorsunuz. O zaman suyu içmeyin o getirdi, yolda yürümeyin o yaptı, hatta nefes almayın diyen oldu tabi Allah'ın havasını da o veriyor mazallah oksijenimizi keserse ona vermeyen yüzde elliden naparız dimi. Yakında oksijende parayla olacak evet bak onda haklısınız. Yahu biz vergi veriyoruz, satılan, özelleştiren kuruluşlarımızın haddi hesabı yok ulaşıma harcanan para kendi sülalesi, çocuklarının gemiciklerine, Sümeyyenin maaşına, özel uçakların arabalarına, aldıkları özel hastanelerin yanında devede kulak. Ağzımıza çalıyorlar bir parmak bal, ardından halktan özgürlüklerini, konuşma eylem yapma haklarını herşeylerini alıyorlar. Zaten görevi yapacak yani bunları. Hani diyorsunuz ne yapsa yaranamaz diye kötüyü görüyormuşuz her zaman siz de sürekli pohpohlamayı ne yapsa padişahım çok yaşa demeyi bıraksanız da birazda ya evet burada da haksız diyebilseniz. Emek sineması yıkılıyor, inci profiterol gidiyor, kaç gencimiz ölüyor adları bile anılmıyor, müezzin içilmedi dediği halde içki içtiler diyor görüntüler var diyor bu cuma öbr cuma derken kaç cuma geçti görüntü yok ve o müezzin sürülüyor, türbana izin varken dekoltesi yüzündne bayan sunucu işinden oluyor, ona oy vermeyenler ötekileştiriliyor, bu ülkenin gençleri terörist ilan edilirken, asıl terörist elebaşı bebeklerin katili, anaların gözyaşının sebebi olan adam sayın oluyor, ağzına bakılıyor. Analar ağlamasın diye kürtlere imtiyazlar veriliyor biz bu ülkede şehit verdiysek imtiyaz toprak vermemek için verdik yoksa çok kolaydı kürtlere doğuyu verip istediklerini yapı andımızı kaldırıp terörü sözdeee bitirmek. Amaa doğru Erdoğam yol yapıyor, marmaray yapıyor ne hacet daha konuşmaya sus otur vatan haini.

Neyse canim,
AKP'nin ille de Cumhuriyet Bayramina acilisini yetistirecem diye inatlasmasi sayesinde yillarin buyuk projesinin basarisi yillarin en buyuk rezilligine donustu. Dunya gozunde unumuze un katildi. Sayelerinde, daha acildigi haftadan yolcularinin deniz altindaki milyarlarca dolarlik tuneli, hem de iki kez yuruyerek gecmek zorunda kaldigi ilk ve tek ulke olduk. Ha bir de Asya'dan Avrupa'ya, bir kitadan bir kitaya denizaltindan yuruyerek gecen ilk millet de biz olduk, gururlansak mi ne bu basari ile?

Son düzenleme:
Forumun bu bölümünden bihaberdim. İyi ki de öyleymişim. Bu tür sanal tartışmalarda yer alan yorumlar karşısında herhangi bir hissiyata sahip olmamayı yıllar evvel çeşitli tecrübelerle öğrendim. Hatta "bilgi ve kemalat" içermeyen hiçbir siyasi ve tarihi tartışmanın içinde yer almamayı da... Bu noktada aferin beklediğim sanılırsa, üslubum affola.

Hep söylerim, yine söyleyeceğim. Tartışma kültüründen bihaber olan zatlar, tartışmamalı. Lise sıralarında başlayan münazaralarda dahi zihinler atalet halinde değildir. Zannediyorum yaş geçtikçe köreliyor hitabet ve saygı unsurları. Neredeyse tüm yorumları okudum. Kimisine güldüm geçtim, kimi cümlelerin zihnime ulaşmasını engelledim. Mümkünse orada ufacık bir yer dahi kaplamasın diye. Ufak çaplı bir araştırma sonucunda da farkına vardım ki, buradaki noksanlıklar yetmemiş başka topiklere de taşmış.

Tartışılan konu ve tartışma başlığı bizim toplumumuzda öncelik değildir. Biriken kinler ve kişilerin dayatmak için can attıkları fikirlerdir mühim olan. Örneğin başlık "kırmızı masanın kırık ayağı" dır. Başlığı açan zat "kırmızı masanın kırık ayağının neden kırıldığını ve dahi masanın aslında kaliteli olup olmadığını" sorgulamak istiyordur. Odaklanılması gereken konu da budur. Lakin yorumlar şu doğrultuda olur;

-Pembe masa olsaydı kırmızı masanın ayağı kırılmazdı.
-Zaten geçen yıl mavi masa alınmadığı için kırmızı masanın ayağı kırıldı.
-Bence en güzel masa beyaz masadır!
-Heheyt sen beyaza güzel diyorsun ama onun da üstünde çizik var!
-Ben en iyisini bilirim. Siyah masanın parlaklığına kurban olun siz!
-Aslında masa yok. O sadece bir yanılgı.
-Sümme haşa dinden çıktın masa yok olur mu hiç?
-Din dediniz de siz dini ne kadar yaşıyorsunuz ki?
-Ayol dinime küfreden müslüman olsa.
-İşte asıl sorun küfür!
-Küfür diyorsun da daha geçen gün küfür etmedin mi sen?
-Uff snne be slk!

Konu neydi? Kırmızı masanın kırık ayağı. Konu nereye geldi? Klasik türk kızı tribiyle son buldu. Üzücüdür ki esas konuya hiç değinilmedi. Naçiz varlığımla sizlere tartışmanın kültürünü öğretecek değilim. Böyle bir haddim de yok. Yapmak istediğim, öğrenilmesi gereken ilk şeyin nasıl tartışmak gerektiği olduğunu belirtmektir. Yerküredeki tüm diğer konular inanın ki bundan sonra gelir.

Başlık ve konu ile alakalı yorumuma gelecek olursam, ülkemdeki iyi olan tüm yeniliklerin kimin tarafından yapıldığından ziyade yapılmış olması ile ilgilenirim. Zira ülkenin gelişimi sanıldığı gibi siyasi ideolojilerin bir uzantısı değildir. Bağlantı vardır lakin uzantı değildir. Siyasi birikimlerin ve fikirlerin dışında tutulması gerekir ve aslolan da bu doğrultuda fikir beyan etmektir. Eksiklikler ve aksilikler bittabi mevcuttur. Ancak bir proje değerlendirilecekse bunu yaparken kişilerden ziyade projeye odaklanarak yapmak gerekir. Kekin kabarmıyor olmasının sonucunda öncelikle kekin neden kabarmadığı sorgulanır. Malzeme eksikliği araştırılır. Kek ve malzeme ile ilgili tüm sorulara yanıt bulunduğunda yapan kişinin becerisi sorgulanır. Lakin öncelik kektir.

Benim için takdir edilecek bir projedir. Aynı zamanda eksiklikleri barındıran ve tam manasıyla bitmemiş bir projedir. Siyasi kimliğim ve fikirlerimi zihnimin en derinlerine gömerek belirtiyorum fikrimi. Vesselam.

Cok begendim yazinizi, ilk kez bir yaziyi alintilayip begendigimi belirtiyorum:)
Birtek seye katilmiyorum, insanlar konusabilmeli, konusmak gelismektir, sanalda da olsa konusabilmeli elbetteki konusmasini, tartismasini bilerek yapilmali bu.

İki kıtayı deniz altından birleştiren asrın projesi Marmaray, bugün 350 bin yolcu taşıdı. Bu sayının Marmaray'ın açıldığı günden bu yana rekor olduğu öğrenildi.

350 BİN YOLCU KULLANDI

İstanbul'da Asya ve Avrupa kıtasını deniz altından birleştiren Marmaray'da bugün rekor kırıldı. Marmaray'ın ücretsiz olması ve hafta sonu tatili sebebiyle bugün büyük yoğunluk yaşandı. Vatandaşlar Marmaray'a ilk kez binmek için istasyonlara akın etti. Marmaray'a pazar günü 350 bin yolcunun bindiği öğrenildi. Trenlerle ilgili hiçbir sıkıntının yaşanmaması ise sevindirdi.

"BU SAYI REKOR"

TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, bu sayının rekor olduğunu belirtti.

Olayı çok güzel özetlemişler , Beğenmeyen yada mühendislik hatası olduğunu düşünen varsa binmesin zaten.

çok çok çok beğendim,elinize beyninize sağlık...

bizim yerimize de utanın o zaman :) bir de dünya basınından rezil olduğumuza dair bir haber vs. gösterir misiniz? zira ben yabancı arkadaşlarımla konuştuğum zaman ülkemiz adına sevindirici tepkiler aldım.

Neguzel iste bir ilk marmarist acilisi bizde izledik millete vatana hayirli olsun ne yapiliyorsa Insallah hersey yolunda gider milletin yuzu guler helal olsun yapanlara basaranlara .............

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…