Dolmalar Sarmalar Mardin Dolması (karışık)

titanik

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2008
253
5
48
karışık sebze ve yapraktan yapacagımız dolma.

patlıcan,biber kabaklar içleri oyulur.yaprak ister asma ister pazı onlar yıkanır.malzemeler dogranır ve sarma işlamine başlanır.

yarım kg yaglı parça et 1 kg parlıcan 1kg kabak 200 g d.biber 4 domates 1bag maydonoz 4 diş sarmısak bir kase pirinç salça,sıvıyag,tuz summak

eti kuşbaşı dograyıp,önceden dogranmış domates, biber, maydonoz sarmısak ve pirinçle karıştırıyoruz.içine piriç yağ tuz ve summak ekşiside kattıgımız harcı hazırlıyoruz.önce patlıcan kabak biber doldurup üste de yaprak sarıyoruz.daha sonra bildik üsülde pişiriyoruz.afiyet olsun.(et mutlaka parça olmalı.baharat konmaz)

bu dolmadan daha önce yemiştim ve çok güzel oluyor birsey sorucam sumak toz mu yoksa çekirdek mi birde çekirdek sumaksa içinemi katıcaz suyunamı bunu merak ettim

bu dolmadan daha önce yemiştim ve çok güzel oluyor birsey sorucam sumak toz mu yoksa çekirdek mi birde çekirdek sumaksa içinemi katıcaz suyunamı bunu merak ettim

sumak toz, eksi bir tadı var ve rengi kırmızı .bn bayılırım mantıya,lahana sarması beyaz lahana ck gzel gdyr

toz sumak ise içine tane sumak ise bir avuç sumaga 2 bardak su koy kaynat.suyu dolmanın üstüne süzerek dökün canım.

X