Manzara içime dert oldu

Esrin mine

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2015
1.823
4.607
133
Tekrar merhaba. (konu açtıktan sonra her defasında banlanıyorum) bu seferki sanırım bir dert olarak kabul görür. Yeni bir ev tuttum. O eve kadar birçok ev gördüm ama ya eskiydi ya da çok pahalıydı. Hem bütçeme uygun hem yepyeni evi görünce balıklama atladım. Eve ikinci gidişimde daha önce görmediğim bir kusuru gördüm. Evin bir penceresi tamamen birinin de yarıdan biraz fazlası çok çirkin gri sıvalı ve kirli, parça pinçik perdeleri olan bir eve bakıyor. Tamamen bakanı kendi odam yapacağım için sorun etmedim ama çocuk odasının manzarasının yarısını işgal etmesi çok canımı sıktı. Önceki evde odalarının açık aydınlık bir manzarası vardı ve abi kardeş saatlerce izlerlerdi. Böyle bir zevkten onları mahrum ettiğim için çok kötü hissediyorum. Faturalar, kontrat vs yapıldığı için vazgeçemiyorum da. Çocuklarım hergün gri bir sıvaya bakarak uyansın istemiyorum. Pencereye büyük yapraklı bir çiçek koyarım, böylece evi maskeler diyordum ama pencerenin mermeri çok dar. Saksı konulacak gibi değil. Çocuklarımın güne güzel uyanması için, o görüntünün enerjilerini emmemesi için ne yapabilirim?

Bacım yapma Allah aşkına derdin bu olsun. Çocuklarının hayatları boyunca mükemmel manzaralar görerek yasayacaklari ne malum? Hayatın her ayrıntısına çocukların için müdahale edip hazirlayamazsin, ama çocuklarını hayata hazirlayabilirsin. O ruh hastası babayla büyüyeceğine sıva görerek buyusunler. Bu ülkede kenar mahallelerde itiş kakış binalarda yaşayan milyonlarca çocuk var. Hayat enerjisinin emilmesi için sıvali manzaradan çok daha fazlası gerekiyor

yeni hayatın hayırlı olsun, çok mutlu ol.

Hayatın gerçekleri..
Çocuğunuzun görmesinden rahatsızlık duyduğunuz evde bir başka çocuk büyüyordur muhtemelen...
Aslında benim çocuklarımdan çok daha şanslılar. Çünkü civardaki bütün eski evler yıkılıp yenileri yapılıyor ve arsa sahiplerine ikişer daire veriliyor. Ayrıca kapının önündeki araçları görseniz ağzınız açık kalır. Yani varlıklı insanlar. Ama işte bir boya çekmek, temiz bir perde asmak zor geliyor demek.

Acaba altta yatan daha büyük sıkıntılar olabilir mi?
Zor bir dönem atlatmaya çalışıyorsunuz belki de onun psikolojisini, kötü enerjisini farklı şekilde farklı dertlerle(?) atmaya çalışıyor olabilirsiniz.
Çocuklarınız varmış onlar için daha sakin daha yapıcı kalmaya çalışın bırakın manzara öyle olsun,uyandıklarında karşılarında onları çok seven anneleri olacak daha iyi ne olabilir şu durumda.

Konulariniza hakim degilim ama surekli konu actiginizi goruyorum. Belli ki problemli bir evliliginiz vardi. Hepsi bitti oturup sukur edeceginize surekli bir problem aramak neden? Bazi insanlar normal hayattan zevk alamaz, illa ki bir sorun bulur.
Sürekli dediğiniz 5 ya da 6 konu. Evet aklıma takıldıkça, içinden çıkamadıkça soruyorum. Çünkü kendi ailem dahil kimse yardımcı olmuyor. Ben de buradan akıl alıyorum ya da içimi döküyorum. Sizi bu kadar rahatsız etmesi belki de "hayattan zevk almak" yerine kusur bulup eleştirme arzunuzdandır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…