Mantkl hanmlardan akl istiyorum

neden hep evlenirsem çocuklar gidicek diye bi düşünceniz var. o zaman hiç almayın çocuklarınızı nasıl olsa evlenicekseniz bir gün, evlenmenin yeni düzen kurmanın sizinde hakkınız olduğunu düşünüyorsunuz çocuklar alışmasın düzene küçük yaşta unutuppp gitsinler...

Son düzenleme:

canım daha önce yazdım anlattım ama bir kezde senin içi anlatacağım yalnız bi sıkıntım olupta buraya açıp yardım istemeninde hiçte kolay bişey olmadığını hayatımız konusunda çokça sorgulanmak zorunda kalınıldığını anladım:çok üzgünüm:
canım ben ayrıldım ve sağolsun ailem evet bana sahip çıktı ama benim bir işim yok arıyorum çok badireler atlattım bu konuda ama olmadı mafoldumbenbenim anneminde ikinci evlliliği yani üvey babam var ve anneminde benim oğlumdan 2 yaş büyük bi oğlu var oğlum 7 yaşında 3 sınıfa geçti okula gidiyor annem 50 yaşında bi kadın hayatın yormuş olduğu bi kadın kızımla bana sağolsunlar evet kapılarını açtılar ama düşünki buraya bide ben oğlumu getirdiğim taktirde ev ortamı çok gerilecek babam her ne kadar iyi biri olsada kimse üvey kıznın boşanıpta tekrar iki çocuğuyla kapısına gelmesini istemez bir evde 2 erkek çocuğu yaşları yakın bir kız çocuğu yaşı ilerlemiş hayattan yorulmuş bi kadın ve hiç birini yüklenmek zorunda olmayan bir adam sizce böyle bir ortamda çocuklarım ne kadar huzurlu ve sağlıklı olurlar ve diğer tarafın imkanları her yönden iyi iken çocuklarım orda daha rahat hayatın zorluklarıyla karşılaşmadan büyüyebilecekken onları böyle bi hayatın içine almak bana göre annelik değil bencillik olur kendi egolarımı tatmin etmek evlat hasreti çekmemek için onlarıda kendimle bile sıkıntılı mücadele dolu bi hayata sokmaya hakkım yok bence kızm yanımda çünkü çok küçük ve bana çok düşkün bensiz durmuyor babalarıda bir bakıcı bakmasındansa okul çağına gelinceye kadar benim bakmamın daha doğru olacağını düşündü ve biz böyle bi karar aldık ama bu demek değildirki ben oğlumu görmüyorum onla ilgilenmiyorum arayıp sormuyorum, arkadaşlar ben eşimden boşandım çocuklarımdan değil ve emin olunki onlardan ilgimi eksik etmiyorum ben oğlumdanda vazgeçmiş değilim yalnız şuan için yanımda değil ilerde evlenirsem demekle istediğim konu şu ne zaman karşımıza kimin çıkacağı belli değil şimdi ben bu adamın teklifini kabul ettiğimi varsayalım eve yerleştim iki çocuğum yanımda ve mutlu mesut geçiniyoruz ama bundan bir kaç ay sonra veya bir yıl sonra karşıma gerçekten iyi ve beni mutlu edebilecek biri çıktı ve evlenmek istedi şimdi ben bu teklifi kabul ettim ne olacak çocuklar alışmış oldukalrı bu düzenli hayattan hoop babalarının yanına geçecekler bu onlar için daha büyük bi yıkım olmıcakmı ee diceksin çocuklarını neden veriyosun velayet babalarında peki ben bu insanı red etim evlenmedim böyle hem velayet babalarında olmasına rağmen ben çocuklara baktım beyfendide hayatını yaşadı peki bu bana sence haksızlık değilmi o bakaımdan diyorum oğlum zaten 2 yıla yakın zamandır babaannesiyle yaşıyor 15 günde bir benim yanıma geliyor her istediğimde gidip okulunda görüyorum yazında 1 ay bende kalıyor bağımızda oldukça kuvvetli bu yaşam şekline alışmışken dengesini bozmak anlamsız öteki türlü daha çok dengesi bozulur demek istedim bilmem derdimi anlatabildimmi ooof ama çok yoruldum

Son düzenleme:

çünkü dediğim gibi velayet babalarında ve ben evleninceye kadar çocukaara bakıcam bunu kaçkez yazdım neden hep aynı soruyu soruyosunuzki anlamıyorum herşeyi açık açık anlatıyorum ama sizler benim yazdıklarımı okumak yerine hoooop anlamadan yorum yapıyosunuz, sizce hakkım yokmu peki tekrardan evlenmeye ve çocuklarım neyi unutacaklar ben onu anlamdım benimi buna asla müsade etmem bundan emin olun

sizi tüm mesajları okuduğum halde anlamadımda anlayamıcamda en cok şu sözünüz ilgimi cekti ben evlenirsem velayette babalarındayken ben bakarsam babaları hayatını yaşarsa bana haksızlık değilmi demişsiniz bence inş. keyfine bakarda beni ve cocukları rahat bırakır diye dua etmeniz lazımken böyle düşünmeniz abes geldi bana
ve ayrıca sadece kızınıza ve oğlunuza üzüldüm ne size ne eşinize zerre kadar üzülmedim.
ikinizde cocuklarınızı yük olarak algılıyorsunuz.
daha cocuklarımın rahatı ferafı yerine 2. defa evlenirsem ne olucak endişesi içerisindesiniz ki ben annem babam beni bir sene babannemlere bıakmışlar maddiyattandan dolayı 5-6 yaş arası hala affetmiyorum bence oğulunuzda sorgulayacak ve size ne kadar sevgi duysa bir yanı kırık kalıcak
kırıcı konuştuysamda özür dilerim ama düşüncelerim bunlar allah yar ve yardımcınız olsun böyle acıları kimseye yaşatmasın heleki cocuklara aminnnnn

canım olayın aslına bakılırsa ben çocuklarımın zaten refahı için babalarına bırakıyorum benim bulunduğum ortam çünkü hem maddi hemde manevi açıdan çokta huzurlu bi ortam değil ben bunu anlatamıyorum sanırım ama babalarının durmu kayınpederimin durumu oldukça iyi hem maddi açıdan hem manevi açıdan çocuklarımın orada daha rahat olacaklarını düşündüğüm için bıraktım ve ben 7 yıllık eziyet olarak süren evliliğimi sırf çocuklarım için katlandım beni hangi konuda anlamayıp yargıladığınızı inan ben anlamadım boşandığım içinmi çocuklarımı bıraktığım içinmi ikisininde mantıklı ve olması gereken açıklamaları varken ve ben kesinlikle keyfiye hareket etmeyip sadece kendi ayaklarımın üzerinde durabilmek adına bişeyler yapmaya çalışırken yanlış bişey yaptığımı ve vijdansız bi anne olduğumu düşünmüyorum sadece varsayımlarla konuşuyorum evlenmek konusunu çokça dile getiriyorum çünkü bu benim hayatımın gerçeği olacak olan bişey evlenmiyecem diyememki ailem bi kere buna müsade etmez insanlara sanırım kendini yazarak anlatmak ve anlamak çok zor

Son düzenleme:

keşki alıntı yapıp cevap verseymişim gecenin bu vaktinde malesefki yazılanların hepsi aklımda kalmadan cevap veriyorum ben evlenirsem çocuklarada bakarsam diye bi cümle kullanmadım lütfen okuyosunuz ama yanlış okuyosunuz ben evlenirsem zaten çocuklar babalarına geçecek nerdeee evlenirsem bana çocukları verecek bi adam yok ortada ben evlenebileceğim gibi biri çıkar ama velayet babalarında olduğu halde ve evlenmeme taktirinde çocukalrı alacakyaa almaması için benim bu evliliği red etmem bana haksızlık değilmi dedim keşki çocuklarımın velayeti bende olabilsede bende beni çocuklarımla kabul edecek biriyle evlensem ama bunun imkanı olmadığı için böyle yazdım keyfine bakrda bende çocuklarımla rahat yaşarım diyemem çünkü maddi olanaklar dahilinde öyle rahat yaşayabileceğim bir ortam yok keşke olsaydıda sizn dediğiniz gibi kimselere muhataç olmadan çocuklarımla yaşasaydım,çocuklarım benim için yük olsaydı kızımıda umursamaz velayet nasılsa sende beyfendi hiç uğraşamam der onuda babasına bırakır ve sırf kızıma daha çok bakabilmek için karşıma çıkan evlilik taleplerine kulağımı kapamazdım keyfime bakardım oğlumuda hiç aramaz sormaz oohh nasılsa gitti başımdan der ne gider öğretmeniyle konuşur ne okul sorunlarıyla ilgilenir neden her türlü sosyal ihtiyaçlarını ben karşılamazdım bi tiyatro olur ben götürürm sirk gelir ben götürürm okul gezisi olur ben giderim ee velayet bende değil oğlum bana yük yaa neden yapıyorum bunları insanları yargılamak ne kadar kolay değilmi neyse nasılsa anlamıyacaksınız yaa beni daha fazla kendimi anlatabilmek için yormayacağım kendimi yinede tşk ederim iyi dilekleriniz için

Allah ayrdımcın olsun çok zor bir karar sürecindesin arkadaşım. ilk başta sakın böyle bir teklifi kabul etme dedim içimden ama detayları okuyunca kararsız kaldım açıkçası.. Yarın ne olacağı belli olmaz o yüzden güzel şeyler umut etmek lazım. umarım hepiniz için en doğru kararı verebilirsin canım Rabbime güven bi kapı açıcaktır inşallah..

7 sene evlı kalıcam 2 tane cocuk verıcem ben cocukları tekmı yapdım hayır tabıkıde bakıcak babası tabıkıde ev vermelı cocukları bıarada buyusun dıye..valla beyazım ben olsam tek calısıpda bakarım demem cunku hayat cok zor ıkı cocuk helekı egıtımlerı hayatları...bıde babalarının durumu ıyıse valla herseyı yapmasını saglardım..

Beyazda boşanmış bir ailenin çocuğu arkadaşlar.Emin olunki çocuklarının ne hissettiğini çok iyi anlıyor.Ama imkansızlıklar elini kolunu bağlıyor.Uzun zamandır iş arıyor ama o kadar kısmetsizki bu konuda olmuyor işte.Şimdi daha iyi bir iş bulabilmek için dışardan okul okuyacak.Başvurularını yapıyor.Beyaz elinden geleni yapıyor.

Boşanması gerekiyordu çünkü çoğumuzun dayanamıyacağı şartlarda geçti evliliği.Annesi ve üvey babasının evine döndü.Üvey babası ne kadar iyi olsada el sonuçta.

Burda beyazın anlatamadığı çok şey var olaya yüzeysel bakmayın lütfen..Bir noktayada odaklanmayın..

Eski eşi dengesizin teki.Onun ipiyle kuyuya inilmez.

Şimdi diyeceksinizki tek taraftan dinliyoruz olayı..Doğru taraftan dinliyorsunuz herşeyi..

Beyaz zor durumda lütfen düşünerek yazın sizlerden fikir istedi.Psikolojisi yeteri kadar kötü..

dimi canım bu dünyaya ben tek başıma getirmedim onları ben nekadar anneysem oda babası üstelik iki çocuğumda onun isteği üzerine dünyaya geldi ben anne olmaya hazır olmadığımı dile getirdiğim halde çocuk isteğini üstüne basa basa dile getirmesiyle oldular şimdi al sen bak bende günümü gün edeyim demeye hakkı varmı benim bunu yüklenecek zaten gücüm yok ama çocuklarımıda tamamen bırakan vijdansız bi anne gibide yargılamayın lütfen ben her zaman onların yanındayım ama melsefki imkanlarım dahilinde

olayın özeti budur işte arkadaşlar lütfen daha fazla yormayın beni ve danıştığım konuda fikirleriniz varsa sunun eleştri oklarınınzla yüreğimi acıtmayın sonuçta bende bi anneyim ve çocuklarımdan ayrı olmak banada keyif vermiyor ve bendenizimin dediği gibi bende boşanmış bir ilenin çocuğuyum ve inanınki çocuklarımın duygularını sizden daha iyi anlayabiliyorum elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum hatta hata yapmamak için sizlere danışıyorum lütfen yardımcı olmaya çalışın

beyazım ..
kesınlıkle senın ıstegınle olmadılar..unutma..ben fıkrımce bu sekıldeyım canım arkadasım emınım anlatamadgn ve nıce seyler yasamıssındır ceken bılır..ama cocukların babası bırak herseyı yapsın..hıc bı anne evladını kanından olan bı parcayı bırakmaz ..ama sen gene evlatlarını goruyon sevgını verıyosun ya bu bıle yeter..hakkında hayırlısı olsun arkadasım...

canım selam...yaptıgı teklif şimdilik cazip gelsede ilerisini düşünmek gerek bence tatlım.
ileride bütün masraflarını karşılayabilecek mi acaba?bence saglam temellere dayalı bir teklif degil bu...
valla kimse bu yönünden yaklaşmamış sanırım kafanıda karıştırmak gibi olmasın ama,ben okudugum gibi acaba eşi yine birlikte olmak istiyor da yolunu mu yapıyor dedim kendi kendime...
ama benimde şahsi fikrim ben olsam kabul etmezdim..evliyken çok mu mutlu etmiş de şimdi edecek.
inşallah istedigin gibi bir iş bulursun ve ona mecbur kalmadan hayatını devam ettirirsin.
ailesiyle arası bozulmuş tabi şimdi çocuga kim bakacak olayını takmış kafaya en iyi yolun bu oldugunu sanıyor kendince.baba olsun da tek bile yaşasa baksın ogluna.:mymeka:

cnm beyazım neler yasanıyo neelr su klavyeye dokunna kısılerın hayatlarında(
rabbım sana boll destek versın ayakta durup bukulmemen ıcın
benım kanımca evı kabul etme
sana ıpotek kurmus olur yarı evlı yerı bekar gıbı
senın ıcın bılıyorum cok ıyı olur ayrı ev bıraz daha fazla nefes
ama ılersı ıcn ıyı olmaz

Banada hiç mantıklı gelmedi..Ben olsam diğer bütün arkadaşların dediği gibi alırım çocuklarımı yanıma bir iş bulup çalışırım..Rahat rahat çocuklarınla bir başına yaşamak istiyorsan çalışır kazanır geçersin bir eve..Baksana eski eşine güvenin yokmuşki ayrılmışsın,ki nafakayı bile zorla veriyor diyorsun..Öyle insandan medet umulmaz bence...

bence eski esinizin amaci su ; size ev acacak, cocuklarla oturacaksiniz, onun da ailesiyle arasi kotuymus, cocuk ta problem oluyor anlasilan o evde, zaman icerisinde sizinle tekrar birlesmek niyetinde oldugu icin ev acmayi dusunuyor. sizin eve gide gele, cocuklarin yaninda demogoji falan yaparak, onlarla birebir ilgilenerek, onlarin babalarina ihtiyaclari oldugunu gosterip, size de degistigini gosterecek...cunku adam zaten pisman olmus bosandigina, o yasta adam ailesiyle yasiyor sonucta ve cocugun sorumlulugu da agir gelmis...kisacasi size yakin olmak icin bunu istiyor

eger sizin tekrar barisma gibi bir niyetiniz yoksa ki asla istemediginizi soylediniz o zaman bu fikri kabul etmeyin...eve gecip te barismazsaniz, sizden tum yardimi cekecektir...

gerci siz bicok mesajinizda buyuk ihtimal eve gecmeyeceginizi, ailenizin de buna sicak bakmayacagini soylediniz...sanirim sorunuz acikliga kavustu

not: attiginiz basliginiza dayanarak soyluyorum, burada mantiksiz bir bayan yok bence

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir konu açtıysanız şunu yazın bunu yazmayın olmaz. Yazdıklarınıza göre eleştirileri de dinleyip kendinizle yüzleşeceksiniz.
Bir tarafta evliliği ilk plana alıp evlendiği zaman çocukları babasına postalamayı düşünen bir anne( Çünkü çocuklarınız ön planda olsaydı sizi çocuklarınızla sevecek bir insanla evlenmeyi düşünürdünüz)
Bir tarafta ailemle aram açıldı çocuklara sen bak diyen bir baba.
Benim gördüğüm resim bu maalesef.
Baba da evlenirse kadın çocukları istemezse ne olacak?
Bari devletin kurumlarına verin de yavrucaklar ikinizden de kurtulsun tabi siz de.

Benim gözümde çocuklu bir kadın önce annedir, sonra kadın.
Allah o çocukları bahtından güldürsün.

zaten mantıksızlar yazmasın diye yazmadım onu kk nın bütün hatunları bana göre mantıklı onlara bi seslenişti benimkibenneyaptımki
yorumunuz içinde tşk ederima.s.

canım ben 7 yıllık hakaret değer verilmeme kovulma ve şiddete maruz kalarak 2 çocuğum için bi evliliği sürdürmeye çalıştım ve ayrılmanın daha fazla bu hayata bi adamın kahrının çekmek için gelmediğimi düşünerek bu haksız yaşantıya baş kaldırarak evliliğimi sonlandırdım 7 yıl boyunca kendimle çok hesaplaştım çok yüzleştim çok savaştım ve şuanda kendi ayaklarımın üzerinde durup evlatlarım için daha sağlıklı düşüne bilen onlara her bakımdan daha faydalı bi anne olabilmek için uğraşıyorum sen daha ne yüzleşmesinden bahsediyosun ve benim konum eleştriye açık bi konu değil kusura bakmayın sizlere hayatımda olan bi karmaşıdan dolayı içinden çıkamadığım bi soruyu yönelttim ve bir çok arkadaşım allah razı olsun beni anlayıp yardımcı olmaya çalıştı sen ve senin gibilerin yok çocuklar sizin için yük yok çocukları yetimhaneye verin diyenlerin ne yapmaya çalıştığınıda nalmış değilim ya benim tüm yazdıklarımı okumadınız yada anlamak istemiyor insanlara yardımcı olmak niyetine eleştiri oklarınızla saçmalıyosunuz ,ben eğer böyle bişey yaptım şöyle oldu ne yapmalıyım diye sorsaydım evet yaptığım olaylardan dolayı bana soru sorsunlar eleştirsinler bana hatalarımı göstersinler ama benim durumumda tek hatalı olan eşim eski eşim ve şuan yine onun vermiş olduğu saçma bi karar yüzünden bocalıyorum vev sizlerden yardım istiyorum lütfen yazılanları daha dikkatli okuyun bu haytta yapayalnız olan ama herşeye rağmen çocuklarını bırakmayan her halükarda onların yanında olmaya çalışan bi anneye haksızlık yapıyor ve ciddi anlamda incitiyosunuz lütfen yazılanları dikkatli okuyun belki o zamanhatayaptığınızı sizde anlarsınız

çocukların velayeti bende değil arkadaşım anlamıyomusun ben evlendiğim zaman çocuklar benden gidecek velayeti bende olsa tabiki beni çocuklarımla kabullenecek biriyle evlenirim ben bunu size anlatamadım yaa buna yanıyorum

not :hayatımla ilgili kararlarımın cevaplarınıda sizlere vermek zorunda değilim değilmi sizin benim özel hayatımı sorgulamaya hakkınız yok benimde bunlara cevap vermeme gibi bi hakkım var ona rağmen arkadaşlarımın sizde dahil hepsinin sorularını içimde acıyarak olsa yanıtladım peki siz okudunuzmu hayır direk ilk msjı okuyup yazdığınız okadar belliki

Son düzenleme:
Bari devletin kurumlarına verin de yavrucaklar ikinizden de kurtulsun tabi siz de
Allah o çocukları bahtından güldürsün.

valla sizi esefle kınıyorum cidden çok sinirlendim ve dönüp dönüp size yazıyorum şuan ellerim sinirden titriyo gözlerim dolu dolu kahtersin diyorum nerdende bi şey danıştın bişey sordun utanmadan çocuklarını yuvaya verde onlar senden sende onlardan kurtul diyosunuz yaa hangi hakla bu lafı bana söyleyebiliyosunuz , insanın başına gelmeden karşıdakini anlayamazmış umarım sizin başınıza benim yaşadıklarım gelmez şuana kadar yazılanlardan en çok bu içimi acıttı ben çocuklarım için bir çok sıkıntıya katlanmış ve hala onların geleceklerini düşünen bi anne olarak bana bunu söylemeniz hazmedemiyorum daha ne diyeyim daha çok dertlenip ağlayacağımı bilseydim açmazdım bu konuyu çok yardımcı oldunuz sağolun yaamafoldumben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…